top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 117.  A kényelemHa a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...
A vallások, a tudományok, a világnézetek, az ideológiák, a filozófia kevésbé, a kényelmet szolgálják. Miért? mert mindenik szeretné levenni az ember válláról azt a tesztelési lehetőséget, azt a tér és idő keresztet, amelyet születésünkkor magunkra öltünk, ami nélkül nem lehet, de nem is kell élni. Ez az életnek nevezett folyamat, amikor lehetőséget kapunk arra, hogy egyetemességünket, az Egy képét és hasonlatosságát megmutassuk és viseljük. Sem a vallások, sem a tudományok, sem a világnézetek nem kíváncsiak arra, hogy milyen mértékben tudunk az Egy képe és hasonlatossága lenni. Ugyanis, ha ezt a törekvésünket támogatnák, akkor egyik sem hatalmaskodna fölöttünk. Beavató Mesterünk az önmagunkkal, egyetemességünkkel való azonosulást újította meg, azt, hogy szabadon élve merjük felvenni a tér és idő kereszteződését, az egyetemesség keresztjét, legyünk az Egy képe és hasonlatossága és végezzük el a ránk bízott egyetlen feladatot: az Egyhez való visszatérést.  

      

Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

72 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page