top of page

Hajdu Zoltán: EGYETLEN EGY – Hangos elmélkedés – 79. Elvették az Urat
Ha a látható és kézzel fogható anyagi világunkról kijelenthetjük, hogy felfedeztük, akkor szellemi világunk, önmagunk felfedezése még várat magára. Pedig ez az egyedi feladat lehet életünk legnagyobb szellemi kalandja...


79. Két hatalom, egy ember


A hatalom a népet, a tömeget mindig irányítható rabszolgaként kezelte, mert csak így volt képes őt függőségben tartani. Nem az ember függött és függ ma is a hatalomtól, hanem a hatalom az embertől. Az első hatalmi rendszerben keresztényeknek mondott rabszolgák voltak, akiktől elvették az Urat, a második hatalmi rendszerben, a modern korban anyagi rabszolgák voltak és vannak, akikkel elhitették, hogy az Úr már csak történelem, régi mese és a modern számítógépes és mobil telefonos korban nincs rá szükség, mert a lényeg az anyag, a profit, a fejlődés és a haladás.


Előadó: Valkó Olga

 

Kapcsolódó írásunk:

Hajdu Zoltán – a Szilaj Csikón is megjelent hangos elmélkedéseiből (EGYETLEN EGY) is építkezve – szó szerint hiánypótló könyvet alkotott. A fülszöveg alább olvasható kulcsszavai, a tartalom lényegre törő, beszédes címei, a hátsó borítón található rövid értékelések már önmagukban is sejteni engedik, hogy fontos mű született. Megrendelni, érdeklődni a hazoltan33@gmail.com címen lehet. A könyv 308 oldal, 3600 Ft-ba kerül (áfával). A remélt bemutatóról – író–olvasó találkozóról – tájékoztatni fogjuk tisztelt Olvasóinkat.

64 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK