top of page

Hetedszer tüntették ki a példamutató férfiakat a Gránit Oroszlán Példakép Díjjal – Vukicsot is!

A Férfiak Klubja november 17-én pénteken nagyszabású Gála keretén belül immár hetedik alkalommal adta át a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat. A kifejezetten férfi példakép díjjal idén is öt kategóriában olyan követendő ikonokat díjaztak, mint


Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Sasvári Sándor színművész, Vukics Ferenc alezredes (a Szilaj Csikó főmunkatársa – a Szerk.), Keszthelyi Tibor vízilabda utánpótlás edző, vagy Markovich Béla üzletember.

A korábbi kitüntetettek között olyan kimagasló teljesítménnyel rendelkező személyiségeket találhatunk mint például Dolhai Attila, színművész; Imre Géza, olimpikon; Kassai Lajos, lovasíjász; dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó; Lackfi János, író, költő, Kassai Lajos lovasíjász, dr. Szekeres Pál olimpiai és paralimpiai bajnok.


A díjakat 2017 óta osztja ki a társadalmi szervezet, és ebben az évben is olyan példamutató férfiakat tüntettek ki öt kategóriában (apa, férfi pedagógus, mester, felelős üzletember és közéleti), akik a családjukért és a közösségükért vállalt felelősségükkel hozzájárultak a társadalmi fejlődéshez, a jövő nemzedék útjainak építéséhez.

Az Eiffel Műhelyházban tartott díjátadó gála fővédnöke Hornung Ágnes, családokért felelős államtitkár volt. Az eseményen részt vettek az öt kategória idei díjazottjai, a Gránit Oroszlán Példakép Testület tagjai, a média képviselői valamint a korábbi évek kitüntetett személyiségei, összesen közel háromszáz meghívott vendég.


A Díjátadó Gálát, László Boldizsár és Szegedi Csaba, a Magyar Állami Operaház nemzetközi hírű kamara-énekesei és vezető szólistái nyitották, akiket Bartal László zongoraművész kísért. A művészek Giuseppe Verdi Traviatájának Germont áriáját és a Don Carlos című művének Szabadság kettősét hozták színpadra. A műsorvezető Gundel Takács Gábor volt.


A hivatalos díjkiosztót Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója nyitotta meg:


"Hagyományosan a férfiak világnapja előtt Gránit Oroszlánokat avatunk, példaképeket díjazunk. Talán a világban egyedülálló módon, külön és mára bátran kiállva amellett, hogy ez egy férfi példakép díj! Ahol úgy apaként, mint pedagógusként, mesterként, felelős üzletemberként és közéleti szereplőként nem elég a szakmai teljesítmény – férfi példának kell lenni, a maga teljes összetettségében.


Amikor a díjat megálmodtam, a kategóriákat aszerint választottam, ahogy a fiatalok elé kerülnek a példaképek. Otthon az apa, az iskolában a férfi pedagógus, az életre tanításban a mester, a pénz (nagy úr), annak kapcsán a felelős üzletember, a láthatóság miatt pedig a közéleti szereplők példájából rakódik össze egy olyan mozaik, amelyik méltó a követésre. Ha azonban jobban szemügyre vesszük a sikeres életeket, vagy leporoljuk nagyapáink emlékét, összeáll egy még mélyebb igazság. Akik komolyan veszik az életet, azok nem egy-egy kategóriában, hanem összetettben kiemelkedők! Ez minden férfi útja. Hogy összefonja az élet továbbadását jelentő apaságot, a jövő minőségét jelentő tanítást, az életvitel kormányzásképességét adó mestert, az anyagi biztonságot jelentő üzletembert és az közösségi értékőrzést. Akkorában, amekkora az ő élete. De azt a mértéket kitöltve, Férfi szerepét betöltve, összetettben téve jól a dolgát” – hangsúlyozta Bedő Imre.


A Díjátadó Gála színvonalát a Berecz András meglepetés sztárvendég is emelte.


A Gránit Oroszlán Példakép Testület idén is titkos szavazással választotta ki a beérkezett jelölésekből minden kategóriában a három-három díjazottat. A Testület tagjai között olyan személyek találhatók, akik korábban már elnyerték a díjat, és most ők hitelesítik az újonnan kiemelt férfiakat. A kezdeti zsűri női tagjaiból kialakították a Testület női tagozatát, amely évente különdíjat oszt, és kizárólag tiszteletbeli úton gyarapodik.


Az Apa kategória hangsúlyozza a férfias példamutatás fontosságát, az apa pótolhatatlanságát. Az idei év díjazottjai ebben a kategóriában: Jakab Zsolt, Magyar László és Varga István Attila.


A Férfi pedagógus kategória rávilágít a férfi pedagógusi példaképek kiemelkedő jelentőségére, a társadalmi felelősségük nélkülözhetetlenségére. A 2023-as év Férfi pedagógus kategória kitüntetettjei: Fekete Gábor, Rusznyák László és Simon János.


A Mester kategória mindennapi hősöket emel ki, akik nem csupán szakmai munkájukkal, hanem életükkel, emberségükkel és élethez való hozzáállásukkal is példát mutatnak gyermekeink számára. A Mester kategória győztesei idén: Keszthelyi Tibor, Komáromi Tibor és Vukics Ferenc.


A Közéleti kategória az ismert közéleti személyiségek - írók, művészek, sportolók vagy más értékformáló területeken tevékenykedők - rendkívüli felelősségét kívánja hangsúlyozni. Mivel folyamatosan a figyelem középpontjában állnak, példamutatásuk kiemelkedően fontos a közösség számára. A Közéleti kategória díjazottjai 2023-ban Böjte Csaba, Gémesi Csanád és Sasvári Sándor.


A Felelős üzletember kategória olyan vállalkozókat, cégvezetőket, menedzsereket emel ki, akik nemcsak saját érdekeiken túlmutató társadalmi felelősségüket ismerik fel, de ezt a felelősséget kézzelfogható tettekkel is alátámasztják. A Felelős üzletember kategóriában idén Diószegi Lászlót, Juhász Attilát és Markovich Bélát tüntették ki.

360 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page