top of page

Hírek a NATO által bevezetett húsdarálóból
Eredeti cikk:

News From the NATOstan-Imposed Meat Grinder

Somewhere in her private pantheon, Pallas Athena, Goddess of Geopolitics, is immensely enjoying the show, by Pepe Escobar, dec.17.

Schiller Mária küldeményePallas Athéné, a geopolitika istennője, valahol a saját panteonjában rendkívül élvezi a műsortSoha senki nem vesztett pénzt abból a korlátlan ostobaságból, amit a kollektív szarvasok – más néven a nyugati mainstream média – ontanak magukból, kiegészítve azzal, hogy az év embere díjat egy megalomániás, kokainnal teli, pocsék színésznek adják, aki egy hadvezért alakít.


A nyugati katonai elemzők non-stop giccsparádéja most azt "értékeli", hogy a korábban Ukrajna néven ismert 404-es fekete lyuk elleni közelgő orosz-fehérorosz közös támadás első célpontjai Lviv, Luck, Rivne, Zhytomyr lesznek, és miért ne dobhatnánk be Kijevet is, egyenesen a második tengelyből.


Az orosz vezérkar figyelmesen figyeli az egész akciót, és lehet, hogy még az ilyen "elemzők" tanácsait is megfogadják.


Aztán jön a nyílt pánik, amikor a védelmi minisztérium bejelentette, hogy a Stratégiai Rakétaerők két Jarsz ICBM-et töltöttek be a nekik szánt silókba. A "Oroszország olyan nukleáris rakétát készít elő, amely képes mélyen az Egyesült Államokba csapást mérni" típusú széleskörű rémkiáltásokhoz.


Néhány tény azonban sosem változik. Az első a NATO, mint a Nyugat kollektív – rendkívül sérült – képzeletének szüleménye. Ha valaha is eljönne az idő – ahogyan azt a Straussian/neocon fotelharcosok remélik és imádkoznak – Oroszország kényelmesen legyőzheti az egész NATO-t, mivel alig van valami "ott".


Ehhez persze hatalmas orosz mozgósításra lenne szükség. Jelen állás szerint Oroszország néhány negyedben erőtlennek tűnhet, mivel a legjobb esetben is 100 000 katonát aktiváltak a valószínűleg 1 millió ukrán katonával szemben. Mintha Moszkvát nem éppen a "győzelem" gondolata csábította volna el – ami lehet, hogy így is van, elég csavaros módon.


Moszkva még most sem mozgósított elég csapatot ahhoz, hogy megszállja Ukrajnát – ami elméletileg elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy teljesen "nácimentesíthessék" a kijevi rablóhadat. Az operatív fogalom azonban az "elméletben".

Moszkva valójában egy teljesen új elmélet demonstrálásával van elfoglalva – függetlenül attól, hogy néhány magasztos lélek azzal házal, hogy Putyint az FSZB-s Alekszandr Bortnyikovnak kellene leváltania.

"Az ellenségből nem marad semmi"


Oroszország hiperszonikus rakétáinak sorával néhány óra alatt ki tudja ütni a NATO összes hídját, kikötőjét, repülőterét, valamint az erőműveket, olaj- és földgáztárolókat, rotterdami olaj- és földgázlétesítményeket. Az összes energiatermelő berendezés NATO-szerte megsemmisülne. Európa el lenne zárva a természeti erőforrásoktól. A kába és zavarodott Birodalom képtelen lenne csapatokat, semmilyen csapatot nem tudna Európába vezényelni.


És a provokációk továbbra is töretlenül folynak. Az Engels-2 légibázis ellen Tu-141-es ukrán drónok által nemrégiben végrehajtott támadást Moszkva Kijevnek tulajdonította – amely előre láthatóan tagadta a felelősséget. Ami azonban igazán számított, az Moszkva stratégiai üzenete volt az USA/NATO felé, Putyin pedig azzal kacérkodott, hogy előbb-utóbb komolyabb lépéseket tehet a válaszlépésekre, amennyiben a Kijevnek szállított amerikai / NATO-fegyvereket mélyen az Orosz Föderáció érzékeny területére irányuló csapásokra használják.


A jelenlegi orosz doktrína még azt is lehetővé teszi, hogy Moszkva nukleáris csapásokkal válaszoljon; elvégre az Engels-2 légibázis nukleárisan alkalmas bombázóknak, elsődleges stratégiai eszközöknek ad otthont.


A drónokat minden bizonnyal beszivárgott ügynökök indították el orosz területen belül. Ha Oroszországon kívülről indultak volna, és nukleáris rakétaként értelmezték volna őket, az több száz orosz nukleáris rakéta NATO-állás elleni indítását válthatta volna ki.


Ezt maga Putyin tette – vészjóslóan – világossá az Eurázsiai Gazdasági Tanács egy héttel ezelőtti csúcstalálkozóján a kirgizisztáni Biskekben:


"Biztosíthatom önöket, hogy miután a korai előrejelző rendszer jelzést kap egy rakétatámadásról, több száz rakétánk lesz a levegőben (...) Lehetetlen megállítani őket (...) Semmi sem marad az ellenségből, mert száz rakétát lehetetlen elfogni. Ez természetesen elrettentő hatású - komoly elrettentő hatású".


Persze nem annak a hülyeségtől korrodált sztrausz-neokon bandának, akik valójában az amerikai külpolitikát "irányítják".
Nem csoda, hogy megbízható orosz hírszerzési források megállapították, hogy az Engels-2-t eltaláló rakéták helyi indításúak voltak, bár a kijevi rezsim másként akarta elhitetni.

És ez az egész színjátékot egy dadaista bohózattá változtatja – egy kábult és zavarodott birodalommal, amely még mindig egy kijevi mániákushoz van kötve, aki még mindig azt hiszi, hogy a Lengyelországot eltaláló ukrán S-300-as Oroszországból érkezett. A végszó, hogy az egész világ – és nem csak Washington – egy "Az év embere" mániákus túsza, akinek – virtuálisan– hatalmában áll világméretű nukleáris háborút provokálni.


Vörös Napóleon a házban


Eközben a földön Oroszország nagyban átállt a mélyműveleti stratégiára. A kiterjedt frontvonal mentén több helyen támadják azokat a pontokat, amelyek a legnagyobb valószínűséggel a második védelmi vonalban megbújó szegényes ukrán tartalékokat vonják ki. Amikor a tartalékok a kopár, sáros földeken és szörnyű utakon keresztül kijönnek a frontvonalbeli egységek megmentésére, egész zászlóaljakat mészárolnak le.

Az oroszok soha nem mennek mélyen a harmadik vonalba– ahol a parancsnokság és az irányítás lehet. Ami a játékban van, az a mélyműveleti stratégia szerinti kimerítő hadviselés, egyenesen a legendás "Vörös Napóleon", Mihail Tuhacsevszkij tábornagy játékkönyvéből.

Oroszország katonákat, személyzetet és felszerelést takarít meg. Az egész csodákat művel nehéz terepen, ahol a járművek elakadnak az esős utakon.

Ez az öblítés és ismétlés taktika, nap mint nap, hónapokon át, (legalább) 400 000 ukrán áldozatot követelt. Nevezzük ezt a hagyományos hadviselés megtestesítőjének.

A történészek élvezni fogják, hogy az egész forgatókönyv az agincourt-i csatára emlékeztet – ahol a francia lovagok (a mai ukránok és a lengyel/NATO zsoldosok szerepét játszó) hullámról hullámra rohantak felfelé az angol íjászok és lovagok ellen, akik csak álltak és hagyták őket jönni, újra és újra eltalálva a második vonalat.


A különbség persze az, hogy az oroszok már fél éve nap mint nap alkalmazzák a kimerítő hadviselés taktikáját, míg Agincourt csak egy csata volt egyetlen nap alatt.

Mire ez a húsdaráló véget ér, az ukránok és lengyelek egy egész generációja fog találkozni a teremtőjével.

A Nyugat kollektív mítosza az ukrán "győzelemről" az oroszok elleni kimerítő háborúval szemben még kozmikus téveszmének sem nevezhető. Ez egy pocsék, halálos vicc.

Az egyetlen kiút az lenne, ha leülnének a tárgyalóasztalhoz, most, mielőtt a kalapács (a következő orosz offenzíva) lecsap az üllőre (a meglévő frontvonalra).
De a NATO, természetesen, ahogyan azt az elbutító Stoltenberg folyamatosan emlékezteti a világot, nem tárgyal. Ami bizonyos értelemben áldás is lehet, mivel a NATO a végén számtalan darabra szakadhat szét, teljesen megalázva a terepen, minden kidolgozott háborús terve ellenére.

Andrej Martyanov páratlanul követte nyomon a kollektív Nyugat teljes gazdasági, erkölcsi, szellemi – és legfőképpen katonai – leépülését, mindent átitatva hazugságokkal, pocsék PR-csavarokkal és "elképesztő inkompetenciával mindenütt".


Mindezt, miközben Oroszország "egy újabb 'vereségre' készül, például egész Donbassz visszafoglalására, és aztán... Ki tudja, hogy aztán mi lesz.

Egy gyors győzelem Oroszország számára veszteség lenne, mert a NATO még mindig létezne. Nem, Oroszországnak ezt úgy kell ütemeznie, hogy a NATO-t is beszippantja a darálóba".

Valahol a magánpanteonjában Pallasz Athéné, a geopolitika istennője mérhetetlenül élvezi a műsort. Ó, várjunk csak; ő valójában reinkarnálódott, és a neve Maria Zakharova.


 723 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page