VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Kristály-éjszakák és a Nobel békedíj

Amit a hazai sajtó sem mond el nekünk


„A hatalomba pszichopaták kellenek, mert azokat, akik mögöttük állnak, csak pszichopaták tudják kiszolgálni.” (David Icke)


Heinrich Brüning német kancellár (1930. március 30. – 1932. május 30.) a választási kampányban felszólította a nácik amerikai támogatóit, hogy ne adjanak nekik annyi pénzt, mert akkor a szociáldemokraták nem tudják megnyerni a választásokat. Egy olyan pártot nem tud legyőzni, amelyiknek felfegyverzett hadserege van, minden infrastruktúrával ellátva. De akkor a nemzetközi pénzkartell már Hitlert akarta kancellárnak, ezért 1933. január 30-án Adolf Hitlerből kancellárt csináltak.

1938-ban a lengyel állampolgárságú zsidókat kitoloncolták Németországból. Köztük volt az akkor Párizsban élő 17 éves Herschel Feibel Grünspan családja is. Ezért Grünspan 1938. november 7-én elment a párizsi német nagykövetségre és lelőtte Ernst von Rath követségi tanácsost.

1938. november 9-éről 10-ére virradóra Németország városaiban, a náci párt rohamosztagai rátámadtak a zsidó származású német polgárok házaira, üzleteire, beverték a kirakatokat, betörtek a lakásaikba és felgyújtották a zsinagógákat. Sok zsidó származású személyt letartóztattak, megvertek, sőt megöltek. Ez a pogrom a kristályéjszaka néven vált ismertté.

Majd 1939-ben, még a II. világháború kitörése előtt Adolf Hitlert felterjesztették a béke Nobel díjra.