top of page

Mindennapi szemezgetésünk (12:48, frissítve: 13:14) 2022.03.05.


Rengetegen vonultak ki a város főterére a megszállás ellen demonstrálni. Két magvas hozzászólás: 1) Ez tényleg felszabadítás volt: máris szabadabban engedhetnek a polgárok teret az önkifejezésnek, mint a saját kormányuk alatt. 2) Tüntethetnek a megszállók ellen? Ilyet még sohasem engedtek meg az oroszok.


Oroszország a kilencvenes években baráti kezet akart nyújtani a Nyugatnak, de ebbe a baráti kézbe beleköptek. Az eredmény a legjobb esetben is évtizedekre elnyúló hidegháború lesz, amelynek fő vesztese az oroszok és ukránok mellett Európa lesz, amelynek gyenge képességű, tehetetlen vezetői kiszolgáltatták az európai érdekeket az amerikai héják ambícióinak.

Ne hívjanak meg orosz művészeket, a Nemzetközi Beruházási Bank, Paks 2, a gázügy, a rezsicsökkentés vagy orosz vakcina nem igazolhatja ártatlan gyermekek szégyenletes halálát – állítja Ljubov Nepop.


A tiltakozó jegyzéket csütörtökön nyújtották át Ukrajna dakari nagykövetének, miután kiderült, hogy harminchat ember jelentkezett önkéntesnek az oroszok elleni harcba.


A tárca bejelentése szerint az orosz erők moszkvai idő szerint tíz órakor beszüntetik a harcokat, hogy a délkelet-ukrajnai Mariupol és az ugyancsak Donyeck megyében található, mintegy húszezres Volnovaha civil lakossága elhagyhassa a területet. Mariupol és Volnovaha elfoglalása megkönnyítené az összeköttetést az Azovi-tenger partján a Krím felől előrenyomuló orosz csapatok ellenőrzése alatt álló területek, valamint szakadárok által kezén lévő donyecki területek és az orosz határ között.


Március 8-ától többé nem hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet Romániában – közölte pénteken Klaus Iohannis államfő.


Ezeket a biolaborokat az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DOD) finanszírozza és közösen üzemelteti az ukrán illetékesekkel. A laboratóriumi dokumentumok 2022. február 25-ig nyilvánosak voltak. Ezek a dokumentumok fontos építési, finanszírozási és engedélyezési részleteket tartalmaznak az ukrajnai biofegyver-laboratóriumok számára. De most az Egyesült Államok kormánya eltakarítja, azaz sebbel-lobbal eltünteti ezeket a dokumentumokat az internetről, és kevésbé átláthatóvá válik ezzel a kritikus információval.


„Miközben mi betiltottuk a műanyag szívószálakat, Putyinék olajat fúrtak és megduplázták a nukleáris energiatermelést” – írja Michael Shellenberger, amerikai környezetvédő.


Debreczeni Ákos 17 éves gimnazista, az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium diákja tornaórán lett rosszul, és noha akkor újraélesztették, az életét már nem tudták megmenteni. Oltásellenes körökben felütötte fejét a gyanú, hogy a pontosan akkor a fiatalkorúak számára is hozzáférhetővé vált egyik ún. “kovid” elleni rémvakcinát kapta meg a tinédzser, és elképzelhető, hogy oltás utáni nemkívánatos eseményként következett be a halála. Az ügyben feljelentést tettem gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. Kértem, hogy igazságügyi boncolás állapítsa meg kétséget kizáróan Debreczeni Ákos halálának okát, vizsgálják meg, hogy a fiatal volt-e oltva “kovid” ellen, testében lelhető-e fel grafén oxid vagy grafén hidroxid vegyület, amely vérrögképződéshez vezethetett az esetében, és amely vegyületek esetleg az ún. “vakcinával” kerülhetett a szervezetébe.


Cikke végén a szerző hangsúlyozza, hogy India tartózkodása az ENSZ szavazáson egy régóta érvényben lévő külpolitikai irányvonal állomása, melynek célja a hidegháború óta meglévő különleges kapcsolat fenntartása Moszkvával. Ekhsan rámutat: a Nyugatnak érdemes lenne ezzel tisztában lennie, különösen most, hogy egyre többen pedzegetik, a világ visszatérőben van a hidegháborút jellemző multipoláris diplomáciához.


Az orvosok elszámolásai alapján 2 – 2,3 %-os az oltás után mellékhatás panaszokkal orvoshoz fordulók aránya Németországban, ami hétszerese(!) a hivatalosan kommunkált adatoknak. A megszólított hatóság hallgat, a (Bill & Melinda Gates alapítvány által milliókkal kistafírozott) média – Der Spiegel – pedig igyekszik elhitelteleníteni az adatokat.


Oroszországban 69 ilyen Michelin csillagos vendéglő működött.800 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page