top of page

Mindennapi szemezgetésünk (13:30) 2022.03.23.Verescsuk szerint a magyar vezetés lépései “kellemetlen meglepetést” okoznak, mivel Budapest nem hajlandó szankciókat bevezetni Oroszország ellen, nem szállít fegyvert Kijevnek, és nem engedi át más országokból származó fegyverszállítmányokat a területén. A miniszterelnök-helyettes felháborodott, hogy Magyarország mindenre „nem”-et válaszolt, Verescsuk pedig azonnal oroszbarát nézetekkel gyanúsította Budapestet. “Mi az? Olcsó orosz gázt akarsz? Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarod? A magyarok valóban azok szerepét játsszák, akik hátba akarnak szúrni minket nehéz időkben? Minek? Orosz alamizsnáért?” – írta a miniszterelnök-helyettes a Facebookon.


A motivációja a biológia, de a végrehajtásban a kultúrának és a technológiának is nagy szerepe van: amilyen fegyvert fejlesztünk, olyannal fogunk harcolni. A közösségek idejében nagyban meghatározta az agresszió mértékét a területszerzés, a modern időkben viszont már nem beszélgetünk kis közösségekről, csak nagy társadalmakról. Ennek ellenére ezekben is megmaradt a közösségi viselkedés – például a más csoportok elleni hangolódás esetében. De nem változott a véleményem 2017 óta: nem tartom valószínűnek, hogy sok ország részvételével zajló, korszerű háború törjön ki. Erre már nem alkalmas a társadalom. Az atomháború mindig fenyegetést jelent, bár szerintem kicsi a valószínűsége. De persze én is tévedhetek.


A repüléstilalmi zóna ötlete, megfosztva a humanitárius és a technológiai sallangtól, nem más, mint nyílt hadüzenet Oroszországnak. Robert C. Castel elemzése.


Kásler Miklós miniszter Nobel-békedíjra jelölte Böjte Csabát. Az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményében több mint 2500 gyermekről gondoskodnak.


A Klaus Iohannis elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón Andrzej Duda leszögezte, ha Fehéroroszország csatlakozik a háborúhoz és megtámadja Ukrajnát, Belaruszra is szankciókat kell kiróni. "A NATO-nak, az Európai Uniónak és minden becsületes országnak világosan ki kell mondania: aki csatlakozik Oroszországhoz, azt ugyanúgy meg kell büntetni, mint az agresszort" – fogalmazott.


Dr. Tamasi József belgyógyász és társadalomorvostan szakorvosEgészséges táplálkozás, egészséges ivóvíz. "Amire én rájöttem: szabály tulajdonképpen nincsen, és két egyforma ember sincsen. Tehát nem lehet általános szabályt adni senkire."

Az ukrán belügy úgy tudja, Putyin május 7-ig meg akarja nyerni a háborút. Az orosz elnök szóvivője nem zárta ki, hogy súlyos fenyegetés esetén bevetik az atomot, az amerikaiak szerint ez felelőtlen viselkedés a nukleáris nagyhatalom részéről. Mariupol városa szinte teljesen megsemmisült, de még mindig közel százezren tartózkodnak a városban. Folytatjuk tudósításunkat.


Budapest – Magyarországon jelen van a déli részeken, de már a Margitszigeten is találtak olyan kullancs fajt, amely a rendkívül veszélyes krími-kongói vérzéses láz vírusát terjeszti. Bár még halálos áldozatot nem követelt idehaza ez a gyakorta halálos betegség, ám több olyan személyt is kiszűrtek az elmúlt évtizedekben, akik a kullancs csípése által kapták el a vírust, de az erős immunrendszerüknek köszönhetően tünetmentesen átvészelték a fertőzést. (újabb végtelenül felelőtlen médiás parasztvakítás! tünetmentes halálos kór?! ide vele!)


Joe Biden az Üzleti Kerekasztal vezérigazgatóinak nyilatkozva azt mondja, hogy a világjárvány „jelentős lehetőséget kínál az amerikai elitnek arra, hogy valódi változtatásokat hajtson végre” és elhelyezze magát az „új világrend” élére.663 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page