top of page

Mindennapi szemezgetésünk (14:11) 2022.06.29.

Zhao Lijian szóvivő rámutatott, hogy a G7-országok valójában a világ népességének csak kis százalékát teszik ki. A képen a G7-országok vezetőit a BRICS-országok vezetői mellett ábrázolva megjegyezte, hogy az előbbiek lakossága 777 millió, míg a BRICS-országok 3,2 milliárdos lakkossággal rendelkeznek. „Tehát legközelebb, amikor a nemzetközi társadalomról beszélnek, tudod, mire gondolnak…” – írta Zhao a bejegyzésében.


A szomszédos Ausztriában ötszáz eurós segélyeket osztogatnak az állampolgároknak, és az alacsony jövedelműek pedig többet – akár 1000 eurót kapnak – az infláció leküzdésére. Mindez az én szememben nem egy becsülendő és megköszönendő dolog, hanem olyan alapvetőnek gondolnám egy (mesterségesen) előidézett infláció esetében, mint például, hogy elítélünk egy rablógyilkost. Abba is belemehetnénk külön, hogy vajon miért nem lépnek fel a mesterséges infláció ellen? Infláció ellen pénzosztás? Egy kicsit olyan szaga van ennek a dolognak, mintha hülyének néznék a tömegeket.


Nem kevesebbet fenyeget, mint az úgynevezett „emberiséget”. Teljesen nyilvánvaló, hogy annak a rendszernek, amit évtizedeken, vagy akár régebb óta megszokott az emberiség, annak vége van. Soha nem fog visszatérni. Azért van vége, mert hazugságra épült, amit egyesek nagyon is tudatosan hazudtak el, mások meg nagyon is készségesen elfogadták mindezt, mert sok tekintetben kellemes volt a számukra, de a hazugság attól még ugyanúgy hazugság marad és szükségszerűen összeomlik. (...) A helyzet tehát lényegében arról szól, hogy bejelenti-e az úgynevezett „Nyugat”, hogy a pénzvilága összeomlott és az a pénz, ami a világban forgalomban van, amögött csak adósság van és ezzel egy pénzügyi világkatasztrófát szabadít az emberiségre, vagy beleviszi az emberiséget egy kilátástalan és vélhetően katasztrofális háborúba, mintsem elismerje a totális vereségét és bukását.


Az Európai Unió tagországainak Luxembourgban ülésező környezetvédelmi miniszterei szerda hajnalban, tizenhat óra tárgyalás után megegyeztek öt klímavédelmi javaslatról, egyebek között arról, hogy 2035-től az új gépjárművek kizárólag akkor kerülhetnek forgalomba, ha szén-dioxid-kibocsátásuk zéró. Ez gyakorlatilag a belsőégésű motorok végét jelenti az új személyautók és könnyű haszongépjárművek esetében.


A miniszterek a lakóépületek és a közlekedési eszközök károsanyag-kibocsátásának megadóztatását is támogatták, azzal a kitétellel, hogy az eredetileg tervezettnél egy évvel később, 2027-től vezessék be.


Eldőlt: jelentősen drágul a parkolás Budapesten. Tudósításunk a Fővárosi Közgyűlésről!


Fajsúlyos kérdések, amiket a nyugati sztár-elemzőknek fel kéne vetniük, hogy a demokrácia láncos kutyáiként szolgáló sajtó és a politikai döntéshozók torkának szegezhesse őket.

Szonya Lukasova ukrán újságírónő a hírhedt Mirotvorec weboldalon kötött ki, miután cikket írt arról, hogy az orosz katonai nemi erőszakkal kapcsolatos állítások túlnyomó többsége hamis, amelyeket az ország most már leváltott ombudsmana, Ljudmila Deniszova talált ki. A halállistaként is emlegetett Mirotvorec, amelyről széles körben úgy vélik, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) működteti, az “Ukrajna ellenségének” tartott személyeket tartja nyilván.


Az Egyesült Államok elnöke a NATO-csúcs első napján szólalt fel.


A brit lap azt is megjegyzi, hogy a bázis környéke, az Antwerpen és a nyugat-németországi ipari nagyvárosok közti falusias terület a nemzetközi drogbandák egyik fészke, több droglaborra és rejtekhelyre is bukkantak az utóbbi években a környéken.


A Kreml szerint az ukrajnai harcok még a nap lejártáig véget érhetnének, ha Kijev fegyverletételre utasítaná a "nacionalistákat". Kijev szerint ugyanakkor nem Ukrajna kezdte a háborút, ezért csak Moszkva vethetne véget neki.


A magyar miniszterelnök Madridba utazott, ahol szerdán kezdődött a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója, ahol kijelentette: nem támogat egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot a konfliktusba.


Az újságíró megkérdezte a német kormányfőt, hogy egy orosz különleges hadművelet hátterében felfedheti-e a Nyugat által Kijevnek ígért biztonsági garanciák részleteit. „Igen. Megtehetem” – válaszolta Scholz mosolyogva és halkan nevetett. Ugyanakkor a kancellár kiállt egy hosszú szünetet a szavak között. A sajtótájékoztató résztvevői is nevettek a kormányfő válasza után.


Sokan, sokféleképpen elemezték már a döntést és annak következményeit. Két szerző, Mario Alexis Portella, a firenzei római katolikus egyházmegye kancellárja, közíró, illetve John Daniel Davidson, a The Federalist szerzője fontos szempontot hoznak be a vitába a közelmúltban megjelent cikkeikben: a liberális elfogultság szűrőjén túli emberi jogok aspektusát, egészen pontosan azt járva körül, vajon ahhoz, hogy egy adott csoport jogai érvényesüljenek, csakugyan el kell-e venni egy másik csoportét.


Dr. David Martin kifejti, hogy az emberi genomot hogyan vetették alá bioterrorizmusnak az erőszakos génszerkesztés és a tüskefehérjék révén, így biológiai fegyverré változtatva azt.
552 megtekintés

Comentários


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page