top of page

Mindennapi szemezgetésünk (17:25) 2022.06.27.
Demkó Attila: Az oroszok fő baja az emberhiány, az ukránoké a fegyver/lőszerhiány Mind a kettőn nehéz változtatni, de egy mozgósítással az emberhiányon könnyebb.


Az Egyesült Államok a héten azt tervezi, hogy bejelenti: közepes és nagy hatótávolságú rakétavédelmi rendszereket kíván szállítani Ukrajnának – írja a CNN az amerikai kormányzat egy tájékozott forrására hivatkozva.


“Tudjuk, hogy ezek a vakcinák a beoltott emberek legalább 2-3%-ánál nem várt mellékhatásokat okoznak. Ez nem légből kapott adat, 2-3%. Most számolja ki, hogy hány embert oltottak be ebben az országban és a világon összesen. Emberek milliói szenvednek, velük senki sem foglalkozik, nem törődnek velük, nem kapnak kezelést és szenvednek. Pontosan tudjuk, hogy mi a diagnózisuk, én pontosan tudom, hogy mi az. Tudom, hogy mi okozza és tudom, hogy hogyan kell kezelni és nem engedik, hogy kezeljük ezeket az embereket.” Paul Ellis Marik orvos és egykori orvosprofesszor, aki 2022 januárjában történt lemondásáig a virginiai norfolki Eastern Virginia Medical School tüdőgyógyászati ​​és kritikus egészségügyi osztályának elnöke volt.Djokovic a profi sportolók példaképe! Nem hódolt be! Nem kért a méregből! Nagy ellenfele, Nadal sok pénzt csinált az oltást népszerűsítő reklámokból (persze hogy csinálta, hiszen Bill Gates személyes barátja, olyannyira, hogy Gates hatalmas fájdalomdíjat is utalt neki legutóbb, amikor három menet után mellkasi fájdalmak miatt nem tudott játszani). Hol van most Nadal? Abba akarja hagyni a versenyzést... Saját bevallása szerint a legutolsó versenyén is naponta többször injekciózták a lábait, hogy ki tudjon állni... A vakcinával történő immungyengítést továbbra sem vállaló Novak Djokovic nem gondolja meg magát a COVID-oltással kapcsolatban, csak azért, hogy részt vegyen a US Openen. „Remélhetőleg Angliában nagyon jó tornát fogok vívni, ahogy az elmúlt három versenyen is tettem. Már csak várnom kell és meglátni, hogy végül mehetek-e, mert én szívesen mennék az Államokba. A mai napig azonban ez nem lehetséges” – mondta Djokovic, aki kétszer is elkapta COVID-19-et és 1-2 nap pihenéssel ki is gyógyult természetesen belőle, vagyis teljesen értelmetlen lett volna mérgeket felvennie, veszélyeztetve ezzel a csúcsformában lévő egészségét.


A külföldi sajtó sok esetben festi le a magyarokat úgy, mintha a nyugati társadalmakhoz képest elzárkózóbbak, mások nézőpontjának elfogadására kevésbé fogékonyak lennénk – tették hozzá. Az MCC szociológia műhelyének és ifjúságkutató intézetének nemzetközi kutatása szerint ennek éppen az ellenkezője igaz a magyarokra.


„Nyilvánvalóan teljesen máshogy látjuk a dolgokat.” Szó szerinti leiratát közölte a francia sajtó Macron és Putyin háború előtti, feszült telefonbeszélgetésének: most közöljük a magyar fordítást!


A Bajorországban tartott csúcstalálkozójukról készült nyilatkozattervezet szövege szerint a G7-vezetők kötelezettséget vállalnak arra, hogy határozatlan ideig támogatják Ukrajnát az orosz invázió elleni védekezésben.


Gulyás Gergely szerint azért van szükség az uniós ellenállásra, mert csak így lehet megakadályozni, hogy Magyarország érdekeit sértő döntések szülessenek.


“Mivel külföldi energiaforrásoktól függünk, ugyanúgy fejlesztjük a kapcsolatainkat Oroszországgal, mint Iránnal” – magyarázta, megjegyezve, hogy Törökország jó kapcsolatokat ápol az Egyesült Államokkal és más nyugati országokkal is. “Az ukrajnai háború miatt nem vetünk ki szankciókat Oroszországgal szemben. Természetesen meg kell védenünk az országunk érdekeit” – mondta.


Orbán Balázs Facebook-bejegyzésében rámutatott, hogy a tíz európai országra kiterjedő kutatás azt találta, hogy míg az európaiak több mint harmada a békét sürgeti, csupán egyötödük helyezi Oroszország mindenáron való szankcionálását az előtérbe. A kutatásból az is kiderül, hogy a háborúval kapcsolatban az európaiak ugyanannyira aggódnak a megélhetési költségek drasztikus emelkedése miatt, mint amiatt, hogy Oroszország atomfegyverek bevetésére készül.


Kisokos azoknak, akik nem értik mi a csuda történik az izraeli politikában.


Vannak, akik ünnepeltek, azonban sok zsidó szervezet felháborodott a Legfelsőbb Bíróság döntésén.


„Az irracionalitás több fronton támad, és mindegyik hadszíntéren azt várja tőled, hogy feltétel nélkül kapitulálj” - írja Seres László az Individualistán.


Itt láthatnak két táblázatot, balra az orosz-ukrán háború előtti, Ukrajnáról szóló cikkek címei, jobbra a háború utáni cikkek címei.

Háború előtt:

The Guardian: »Isten hozta Ukrajnában, Európa legkorruptabb nemzeténél«

Reuters: »Ukrajna egy neonáci probléma«

Vox: »Ukrajna komédiásból lett elnöke belekeveredett Trump felelősségrevonásának tömegébe«

Neweurope: »Az ukrán elnök uralkodása egyre korruptabbá és autoriterebbé válik«

Háború kitörése után:

The Guardian: »Ukrajna harca harc a liberális eszmékért«

Reuters: »A külföldi harcosoknak az ukránok ügye valódi bajtársiasságot és célt kínál«

CNN: »Az ukránok két leckét is adnak demokráciából, amit az amerikaiak elfelejtettek«

The Washington Post: »Zelenszkij: a TV elnök háborús hőssé vált«”611 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page