top of page

Mindennapi szemezgetésünk (18:22) 2021.10.17.

Ugyanaz a hír, két változatban. Az első a fősodorból, a másik a mellékből...


A Szatmár Megyei Kórházban botrány robbant ki, amikor kiderült a hozzátartozói számára, hogy a 20 éves terhes rokonuk belehalt a koronavírusba. A nő nem kapott előtte koronavírus elleni védőoltást illetve megtagadta a kezelést és az oxigénmaszkot a kórházban.


A kórházi aktákból kiderül, hogy 6 negatív PCR teszt után, állítólag a hetedik teszt pozitív lett. De az, hogy a fiatalasszony miért is került egyik-percről a másikra lélegeztető gépre, ha ezt megelőzően jól érezte magát, beszélt a férjével, és mi okból szedálták vajon le és intubálták, egyelőre sem a család, sem a felháborodott és a kórház elé sereglett rokonok, falubeliek nem tudják, nem értik.


A texasi törvényhozás mindkét háza elfogadta, és Greg Abbott kormányzó elé került aláírásra az a törvényjavaslat szombaton, amely előírja, hogy az iskolai sportolók csakis születési nemüknek megfelelő sportágban állhatnak rajthoz. Texas idén már a nyolcadik tagállam az Egyesült Államokban, amely hasonló szabályozást fogadhat el. Abbott már a tavasszal jelezte, hogy aláírja a törvényt. Eddig az Egyesült Államok 32 tagállamában nyújtottak be ilyen javaslatot republikánus párti képviselők.


Már nem a hosszútávú szándékok alakítanak minket, hanem egyre szűkebb valóságok. Ilyenkor már az anyagi javak egyfajta pótszerré alakulnak át, amelyben végtelenig lehetne bővíteni a saját gyarapodásunkat, akkor is találnánk olyat, amelyre nem lenne még elegendő forrásunk.


És már nem csak az olasz mainstream. Nancí Pelosi "véletlenúl" éppen pápalátogatáson tartózkodott a vatikánban, de evakuálni kellett a hölgyet, a nagy fenyegetettség miatt.


A "Let Life Happen" (Hagyjuk, hogy az élet megtörténjen) című reklámban egy nárcisztikus külsejű fiatal fiú tombol és közben szétveri az otthonát. A reklám által jelzett üzenet szerint azonban minden megbocsátható, mert az anyja ruháját és rúzsát viseli. Ebben a reklámban a John Lewis nem egyszerűen biztosítást árul, hanem egy életstílust ünnepel. Ez az életmód a transzgressziót és a transzneműség etikáját népszerűsíti. A gender-őrület mindig egyre és egyre agresszívabban támad.


138 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page