top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.26.
Magyarország konzervatív sziget az európai progresszív liberális óceánban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary) csütörtökön Budapesten.


Köves Slomó, az EMIH vezetője rabbija és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is felhívta a figyelmet Izrael és a zsidóság védelmének fontosságára.Novák Előd ugyanis Orbán Viktortól szeretné megtudni: a kormány által előszeretettel dollárbaloldalnak nevezett, kétségkívül amerikai pénzből támogatott balliberális oldal hazaárulásait már unalomig ismerjük, de miért képvisel a kormány is idegen érdeket pl. Izrael kapcsán?


Izrael sátrakkal, élelmiszerrel és egészségügyi létesítményekkel készül a gázai civilek elhelyezésére.


Életét vesztette a gázai Rafah palesztin várost érő egyik izraeli légicsapásban egy belga segélyszervezet 33 éves munkatársa és annak 7 éves kisfia – jelentette be Caroline Gennez belga fejlesztési miniszter csütörtöki sajtóközleményében.


A Hamász megalakulása óta mind ez idáig elutasította Izrael Állam elismerését.


Az izraeli politikusok nyomására úgy tűnik, sikerült elérni, hogy az USA visszalépjen a szankciók kihirdetésétől.


A New York-i legfelsőbb bíróság hatályon kívül helyezte a Harvey Weinstein elleni, 2020-as, szexuális bűncselekmény ügyében hozott ítéletet – írja a New York Times. A több mint száz nő által vádolt amerikai zsidó producer ügye vezetett anno #MeToo mozgalom kibontakozásához. Weinsteint korábban 23 év börtönre ítélték szexuális zaklatások miatt. A fellebviteli bíróság ma reggel 4-3 arányban úgy döntött, hogy eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezi az ítéletet. Az egyik ilyen hiba volt a bírák szerint, hogy a Weinstein ügyében eljáró bíró megengedte az ügyészeknek, hogy tanúként beidézzenek olyan nőket is, akik azt állították, hogy a producer bántalmazta őket – de akiknek a vallomásai nem képezték részét a pernek.


Egy szentpétervári bíróság szerdán elrendelte a JPMorgan Chase amerikai bankóriás oroszországi tulajdonában lévő pénzeszközök befagyasztását. Az ítéletet az ország második legnagyobb hitelezője, a VTB javára hozták meg, amely pert indított az Egyesült Államok által vezetett szankciók miatt külföldön zárolt 439,5 millió dollár visszaszerzése érdekében.


A vezető diplomata korábban arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad “abban az illúzióban cselekednie…, hogy Oroszország két kézzel ragaszkodik a diplomáciai kapcsolatokhoz az országgal”.


Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter kijelentette, hogy Varsó hajlandó lenne “segíteni” Kijevnek a hadköteles korú férfiak hazatelepítésében, a Lengyelországban ideiglenes menedéket kapott mintegy 950 000 ukrán meg nem határozott hányadában. (nu, hogy világos legyen, ebben hajlandó segíteni: Harc az utolsó ukránig)


Körülbelül 300 ukrán zárta el a varsói konzuli irodát, követelve az útleveleket, amelyeket Kijev új mozgósítási szabályai alapján nem kaptak meg.


Két, egymástól elszigetelődő globális technológiai blokk van kialakulóban: egy amerikai és egy kínai vezetésű. A két nagyhatalom különféle módszerekkel erősíti a saját közösségi oldalait, keresőjét és technológiai óriásait.Egymásnak estek a nemzetiek és a zöldek: a széthúzás oka a klímaváltozás. A két párt közötti feszültség azután fokozódott, hogy a skót kormány elvetette azokat a terveket, amelyek szerint 2030-ig az 1990-es szinthez képest 75 százalékkal csökkentenék a szén-dioxid-kibocsátást Skóciában. 


Megy a huzavona: a parlament visszavonná a törvényt, az ügyvivő kormány nem.
Az elsőfokú ítéletet követően számos közéleti személyiség túlzottnak tartotta a büntetést. Még Elon Musk is a következő megjegyzéssel reagált: „Amit írt, az kétségtelenül durva volt, de hogy bűncselekménynek minősítsék… ?
Hogyan egyeztethető össze a szellemi kérdések boncolgatása a Molotov-koktél dobással, vagy éppen az utcai harccal? Interjúnk.
A Jelen podcast legújabb adásában Földi László és Szakács Árpád beszélgetett.A volt pártelnök az ATV-ben beszélt az önkormányzati választásokról, Magyar Péterről, a Momentumról és a jogállamisági vádakról is Magyarországgal szemben.


Mindezt annak ellenére állítják, hogy a kormány álláspontja világos ebben a kérdésben.


Április 10-én hozták nyilvánosságra dr. Hilary Cass jelentését a nemi identitásukat megkérdőjelező gyermekeknek nyújtott brit egészségügyi szolgáltatásokról. A független vizsgálat megállapította, hogy nincs bizonyíték az eddigi protokoll hatékonyságára, ami várhatóan józanabb mederbe tereli az ezzel kapcsolatos vitát, és véget vethet a fiatalokat egy életre tönkre tevő, elhamarkodott kezeléseknek.


Teljesen mindegy, hol tart a világ és mekkora téboly van körülöttünk, a Stabat Mater mindig ugyanaz. Ma is végtelenül hálás vagyok a sorsnak, hogy ez a mű rajtam keresztül szólalt meg, és nekem adatott meg, hogy meghalljam ezeket a dallamokat. Akik a Mária evangéliumát alkotóként és szereplőként színpadra viszik, ugyanúgy részesülnek az örömben, mint én komponálás közben. A legszebb, hogy aki megnézi az előadást, ugyanezt érzi át – nyilatkozta Tolcsvay László, Kossuth-díjas zeneszerző.

 

Kérjük: 1./ nyomtassák ki  a csatolt dokumentumokat és 2./ bemutatva – átadva kérdezzék meg mindazokat a szülőtársakat,oltóorvosokat, védőnőket, iskolaorvosokat, tanárokat és igazgatókat … ismerősöket valamint az úgynevezett “szakértőket”, akik ajánlják, kötelezik vagy kényszerítik a gyermekek számára a védőnek nevezett vakcinákat, az alábbiakról: KIK VÁLLALJÁK 

  • a testidegen, halmozott mennyiségben már akár idegméregnek számító

  • pl.: az oltóanyag tartósításra használt alumínium,..stb. …

  • idegen emberi vagy állati sejtállományból származó eltérő DNS-ű, vagy

  • egyéb testidegen élő vagy szintetikus anyagok

  • egyedi vagy együttes hatására

  • esetlegesen keletkező, ezáltal

a gyerekek TARTÓS EGÉSZSÉGKÁROSODÁSÁBÓL származó anyagi és ETIKAI  felelősséget?847 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page