top of page

Mindennapi szemezgetésünk (08:00) 2024.04.27.
Az április közepén visszavonulásra kényszerült François-Xavier Fumu Tamuzo, a Stade Lavallois játékosa azt szeretné megtudni, hogy van-e összefüggés a számos sérülése és a Pfizer-BioNTech által beadott oltóanyag között. Írja a Le Parisien mainstream napilap.
A New York-i bíróságok most egy igen tanulságos látványossággal ajándékoztak meg minket. Harvey Weinstein, a hírhedt filmproducer nemi erőszak miatt hozott ítéletét hatályon kívül helyezte a New York-i fellebbviteli bíróság. A kedves Harvey-t, Michelle Obama nagy barátját, aki "csodálatos emberként" jellemezte, 2020-ban bűnösnek találta egy manhattani esküdtszék szexuális erőszak és nemi erőszak miatt. Most azonban a Fellebbviteli Bíróság 7 bírája közül 4 bölcsességükben úgy döntött, hogy az eljáró bíró elfogult volt a vád ellen, amikor engedélyezte az ügyön kívüli állításokra vonatkozó tanúvallomásokat. De kik azok a kiváló bírák, akik most ilyen tisztánlátó ítéletet hoztak? Nos, kiderült, hogy közülük 5-öt egy bizonyos Andrew Cuomo, New York volt kormányzója nevezett ki, akinek a neve Jeffrey Epstein hírhedt címjegyzékében szerepelt. Milyen megdöbbentő!


Az amerikai rendőrség Izrael népirtási projektjének szolgálatában...
Az aktivisták és a gyűlölethullámon lovagló demokrata politikusok mindeközben a rendőrséget vádolják. Nehéz szavakat találni.
Több száz terrorpárti tüntetőt tartóztattak le amerikai elit egyetemeken, ahol hetek óta folyik az Izrael-ellenes, antiszemita uszítás.
"Magyarország az egyik legfontosabb pillére a cionizmus támogatásának” – mondta Izrael innovációs, tudományos és technológiai minisztere a CPAC Hungary első napján.


A magyaroknak a nyugati civilizáció, a szabadság, a család és a zsidó-keresztény kultúra védelmében tett erőfeszítéseit méltatta Donald Trump exelnök, a republikánusok elnökjelöltje a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) budapesti rendezvényének küldött, pénteken elhangzott videóüzenetében.  


A szuverenitás hasznos és hatékony eszköz a terror elleni küzdelemben hangsúlyozta Amit Halevi, az izraeli parlament, a kneszet tagja a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) csütörtöki budapesti kerekasztal-beszélgetésén, melyen Ohad Tal, a kneszet egy másik tagja is részt vett.


Nincs más alternatíva, mint a két állam, vagy állandósul a háború – fogalmazott Pierbattista Pizzaballa jeruzsálemi latin pátriárka, aki a Vatican Newsnak adott interjút Izrael és a Hamász között több mint kétszáz napja tartó háborúról. A bíboros 34 évet töltött el a Szentföldön, a fennálló háborúról elmondta, bizonytalan meddig tart, az pedig méginkább, hogy mi történik majd utána. Hozzátette, egy dolog biztos: semmi sem lesz többé ugyanolyan, mint volt. Ez a háború mindannyiunkat meg fog változtatni. Hosszú időbe telik majd, amíg feldolgozzuk. De az is igaz, hogy a hosszú várakozás itt megszokott dolog; türelemből nincs hiány, akár jó, akár rossz időket élünk. Máskülönben hogyan is létezhetne egy olyan háború, amely különböző formákban, de már 76 éve tart.Iránban sok nőt őrizetbe vettek amiatt, hogy figyelmen kívül hagyták a hajat eltakaró kendő viselésére vonatkozó szabályokat, és több száz boltot bezárattak a hatóságok arra hivatkozva, hogy nem kényszerítették ki a szóban forgó rendelkezések betartatását – derül ki az ENSZ pénteken közzétett jelentéséből.


Amerikai, brit és francia nagy hatótávolságú rakéták vannak már az ukrán hadseregnél, ezekkel mélyen az orosz vonalak mögött tudnak pusztítást véghez vinni.


A neves brit hetilap szerint jó eséllyel a mostani lehet az utolsó nagyobb volumenű segély, amit Amerika küldött Ukrajnának.


A kombinált támadásban repülőgépek, rakéták és tüzérség vett részt – közölte a minisztérium pénteki közleményében.


Mint az amerikai média elismerte, az elmúlt két hónapban már legalább öt Abrams harckocsit semmisítettek meg Ukrajnában. Emellett orosz harci gépek tucatnyi német Leopard harckocsit, több brit Challenger-t és francia AMX-10RC harckocsit lőttek ki.


“Ukrajnának nagyon kevés a mozgósítási tartaléka… Ez nem igazságos azokkal az állampolgárokkal szemben, akik a hazájukért harcolnak”érvelt Kasciunas, megismételve lengyel kollégája szavait, aki azt állította, hogy az ukrán katonáknak “jogos sérelmeik vannak a világban szétszóródott társaikkal szemben”. (nu, akkor mi is ismételjünk – hogy világos legyen, ebben segít: Harc az utolsó ukránig)


Gratulálok, Romániában vagyunk – hangzott el a diadalittas mondat egyikük szájából.


A döntés arra sarkallja a külföldön élő ukránokat, hogy inkább lemondjanak az ukrán állampolgárságukról – értékelt Anton Bendarjevskiy Oroszország-szakértő.


Régi harcostársának nevezte Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke, amikor pénteken fogadta őt a Karmelita kolostorban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


A lassú gazdasági növekedés öt éven belül kiszorítja Franciaországot a világ tíz legnagyobb gazdaságának listájáról – derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) frissített globális előrejelzéséből.


Talán még félelmetesebb, hogy a nemzetközi sajtó teljesen figyelmen kívül hagyta a csütörtöki milánói erőszakot.


Orbán Viktor győzelmét harsogja a francia Libération.


Marlène Laruelle szerint ha Trump megnyeri a választásokat, akkor stábja egy alapos tisztogatást fog végrehajtani az államapparátusban.


A francia és a német jobboldal méregeti egymást.


A lap szerint Orbán Viktor az egész világot a saját képére akarja formálni.


Törökország úgy döntött, mégsem ragaszkodik nem EU-s NATO-főtitkárhoz, a románoknak sem kellett sok, hogy meggondolják magukat, így már csak két ország ellenkezése akadályozza Mark Rutte holland politikust, hogy megszerezze a pozíciót.


Egy kutatás szerint még azokon a településeken is általános tendencia a visszaesés, ahol magyar a polgármester.


Szerinte az elmúlt két évben három atomrobbanás is történt Ukrajnában, amelyeknek nyomai a vízben és a levegőben is kimutathatók lehetnek.


A Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusával, Dr. Fiszter Zsuzsannával beszélgettünk a munkája szépségéről és nehézségeiről, valamint arról, hogy nőként hogyan lehet ezt egyensúlyba hozni a magánélettel. Súlyos problémára hívta fel a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) a figyelmet: a budapesti LMBTQ vonaglás egyik szervezője iskolapszichológusként dolgozhat, indiktrinálhatja (agymosdathatja) a sérülékeny gyermekeket. A továbbiakban a HVIM közleményét olvashatja.


Ott tartunk, hogy már a gyermekvédelmi törvény eltörlését kell követelniük a baloldali pártoknak a „nem létező” LMBTQ-lobbi miatt.


Túl sok bennük az értékes fém!


824 megtekintés

Commentaires


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page