top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű, külföldi sajtóból is – frissítve (21:25) 2022.04.21.


Az Interfax az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva egy új "üzenetet" közvetített a nyugat felé. Oroszország szerdán egy új interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt. Vlagyimir Putyin elnök a bejelentést kísérő nyilatkozatában kijelentette, hogy az új Szarmat rakéta "elgondolkodásra ad okot azoknak, akik megpróbálják fenyegetni Oroszországot". Egy másik fordítás szerint azt mondta, hogy a Szarmat "elgondolkodtatja azokat az őrülteket, akik megpróbálják megfenyegetni Oroszországot". A NATO-ban csak Sátán 2 kódnéven emlegetett Szarmat rakétát Finnország közeléből lőtték ki a Kamcsatka-félszigetre. Az orosz védelmi tárca szerint a Szarmat a világ legnagyobb hatóerejű és legnagyobb hatótávolságú rakétája. Amerikai titkosszolgálati források szerint 10 vagy több nukleáris robbanótöltettel szerelhető fel és a hangsebesség 20-szorosával képes repülni. Vlagyimir Putyin gratulált a hadseregnek az új interkontinentális ballisztikus rakéta sikeres tesztjéhez. Az orosz elnök szerint a fegyver a legjobb taktikai és műszaki jellemzőkkel rendelkezik, és képes legyőzni minden modern rakétavédelmi eszközt. (v)


„Ma parancsaiddal és utasításaiddal nemcsak katonákat pusztítasz el, hanem nőket, gyerekeket és időseket is. Valójában bezártad őket a városokba, és az elkerülhetetlen halálra ítélted őket. Mindenki elhagyott téged, és olyan párbeszédet folytattál, amelyet valójában az összes nyugati partner elutasít. A NATO azt mondta neked, hogy nem fog többé együttműködni veled, és nem fog téged tárgyalópartnernek vagy az ország vezetőjének tekinteni.” Ilja Kiva képviselőt azóta kiutasították az országból és most állítólag azon mesterkedik, hogy a tömegpusztító fegyverek bevetésére buzdítsa Vlagyimir Putyint hazája ellen, miközben egyre nagyobb a félelem attól, hogy az orosz hadvezetés nukleáris rakétákat indíthat Kijev felé. „Zelenszkij [elnök], környezete és nyugati kurátorai egy orosz megelőző csapástól tartanak a legjobban” – írta Ilja Kiva a Telegramon. „Csak ez vethet véget a mai konfrontációnak, nemcsak az ukrán hatóságokkal, hanem az egész Nyugattal is.” (v)


Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter tanácsadója úgy véli, hogy az Oroszországgal vívott háború hosszú évtizedekig tarthat. Oleszja Bacmannak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a háború az oroszokkal folytatódni fog, mint Izrael háborúja az arabokkal. A tanácsadó szerint csak akkor születhet béke a két ország között, ha egy olyan vezetőt kap Oroszország, aki változtat a jelenlegi politikán. Felvetette, hogy az oroszországi „puccs” akár 10-20 évig is eltarthat. „Mondjuk úgy, hogy egyszer béke lesz Ukrajna és Oroszország között, de ehhez még évtizedek kellenek, ez a távoli jövő kérdése. Egyelőre győzni kell, ki kell tartani.” (v)


A miniszter a Kormányinfón jelentette be: lehetővé teszik, hogy a szomszédban folyó háború miatt kiszélesíthessék a veszélyhelyzet jogállását.


Most kell megszólalnia a vészcsengőknek. Folynak a tárgyalások a WHO tagállamai között, melyek arra irányulnak, hogy a nemzetállamoknak ne legyen beleszólási joga, milyen és mennyi “védőoltást” kényszerít a WHO a tagállamokra. A WHO mögötti erők: az USA gyógyszeripar, a big tech cégek, Kína, és Bill Gates – a legnagyobb egyetértésben. Mindazoknak, akik jelenlegi kormányunkat kétharmados többséggel hatalomra segítették, kötelességük, hogy megakadályozzák, hogy a kormány csatlakozzon a megállapodáshoz.


Az AUF1 április 20-i műsorának (az utolsó posztom is erről szólt) másik vendége dr. Klaus Retzlaff fizikus és terapeuta volt. Ő egy internacionális kutatócsoport eredményeiről számolt be, amely ugyancsak oltóanyag- és vérvizsgálatokat végez. Azért ő prezentálta az eredményeket, mert a csoport tagjai, akik között neves tudósok is vannak, a kritikusok ellen indított lejárató és megsemmisítő kampány miatt egyelőre nem akarnak nyilvánosságot. Először egy videót mutatott be, kifotóztam nektek a legfontosabb képkockákat: 1., 2., 3., 5. kép: Biontech oltóanyagban található idegen testek, 4. képen kristályosodási reakció. Tele vannak az oltóanyagok olyan dolgokkal, amelyek normál esetben még soha semmilyen oltóanyagban nem voltak kimutathatók. Már röntgenspektroszkópiával és más eljárásokkal is vizsgálják őket. A Biontechben és a Modernában találtak fémeket (mint pl. cézium, kálium, kalcium, bárium, kobalt, vas, króm, titán, gadolínium), valamint ként is. A fémesen csillogó, forgó, idegen testek szerinte a nanolipid-részecskék bomlástermékei, koleszterinkristályok. De veszélyesek. Minden szilárd idegen test, amely előfordul az oltóanyagokban és bekerül a vérbe, képes az ereket elzárni. Az már megállapítást nyert, hogy az összes beoltott ember vérében elváltozások vannak. AZ ÖSSZESNÉL.


Hónapok óta megtévesztik a brit közvéleményt olyan mesék, miszerint az Egyesült Királyságban mindössze 5 millió ember nem hajlandó elfogadni a Covid-19 elleni védőoltást. De ez egy teljes kitaláció, amelyet kétségtelenül arra használtak, hogy azok, akik megtagadták a szúrást, úgy érezzék magukat, mintha egy kisebbséghez tartoznának.


Matt Taibbi amerikai újságíró írja: „Balról-jobbra, Chomskytól-Carlsonig a háborúra szkeptikus hangokat hallató embereket Irak óta nem látott mértékben ítélik el hazánkban... Egy 1979-es „Beszédem a diplomásokhoz” című esszéjében Woody Allen ezt írta: „Az emberiség a történelemben mindig válaszút előtt áll. Az egyik út a kétségbeeséshez és a teljes kilátástalansághoz vezet, a másik, a teljes kihalásig. Imádkozzunk, hogy legyen bölcsességünk a helyes választáshoz!” Allen ebben az írásában kigúnyolta a gondolatot, miszerint az életben mindig vannak jó döntések. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy gyakran nincsenek. Néha az útelágazás nem ígér többet, mint hogy választhatsz a pokolba vezető különböző útvonalak közül. A fékezhetetlen, értelmiségi közvéleményformáló, Noam Chomsky a múlt héten adott interjút a Current Affairsnek „Hogyan előzzük meg a harmadik világháborút” címmel. Ukrajnával kapcsolatban Chomsky újra felidézte a „Beszédem a diplomásokhoz” című írást: „Ukrajnával kapcsolatban két lehetőség van. Mint tudjuk, az egyik lehetőség a tárgyalásos egyezség, amely Putyinnak menekülési lehetőséget, de egy számára dicstelen rendezést kínál. Elérhető ez? Nem tudjuk; ezt csak próbálkozással tudhatja meg az ember, mi pedig nem vagyunk hajlandók próbálkozni. De ez csak az egyik lehetőség. A másik lehetőség az, hogy egyértelművé és világossá tegyük Putyin és a körülötte lévő férfiak szűk köre számára, hogy nincs menekvés, bármit is fognak csinálni a közeljövőben, a háborús bűnösök tárgyalásán fogják magukat találni. Boris Johnson csak megismételte: a szankciókat továbbra is fenn fogjuk tartani, bármit is tesz az orosz vezetés. Ez mit is jelent? Ez azt jelenti, hogy folytasd és semmisítsd meg Ukrajnát, és folytasd a végső háború alapjainak lefektetését! Ez a két lehetőség: mi a másodikat választjuk, és dicsérjük magunkat a hősiességünkért, és kinyilvánítjuk: harcolunk Oroszország ellen az utolsó ukránig.” Chomsky kijelentéseit persze azonnal sikoltozó felháborodás követte. Chomskyt népirtást elősegítő, Amerika-gyűlölő Kreml-bábnak mutatják be. Noam Chomsky háborúval és békével kapcsolatos álláspontja attól függ, hogy ki támad kit. Az Egyesült Államok katonai akciói kapcsán ő az antiimperializmussal átitatott moralista. Más esetekben egy ultrarealista, aki azt mondja az áldozatoknak, hogy a világ így működik. Megkerestem Chomskyt ennek a nevetséges „felháborodásnak” az ügyében. A jó professzor elbűvölően semmit sem tudott arról, hogy miatta összeomlott a közösségi média, de általánosságban kommentálta. (v)


Az Azovsztal acélgyárat azonban csak körbezárják, nem támadják tovább.


Szerinte a sportolók nem tehetnek a katonai konfliktusról.


Síri csönd és elhallgatás lengi körül már lassan egy évtizede az ukránok hírhedt önkénteseit, akiket a nagyvilág csak AZOV zászlóaljként emleget. Brutalitás, bestiális gyilkosságok és néha már sátáni cselekedetek kísérik az AZOV önkénteseinek útját. A liberális szabadelvű világ képviselőinek még egy keresztre feszített, és a kereszten elégetett ember pusztulása sem volt elegendő, ahhoz, hogy szót emeljenek ez ellen a soviniszta társaság ellen.


Németország nagy erőkkel lép fel a "Z" betű használata ellen, ami gyakran, finoman szólva érdekes kérdéseket vet fel. Krisztina Koenen jelenti Németországból. (..) A Z üldözésében élen jár a herfordi önkormányzat. Ott azonnal betiltották a Z rendszámtáblákon való használatát. „Aki a Z szimbólum használatával támogatja az orosz támadó hadjáratot és Putyin orosz elnököt, annak Alsó-Szászországban büntetőjogi konzekvenciákkal kell számolnia”, mondotta az szociáldemokrata belügyminiszter Boris Pistorius. Teljesen egyetértett vele a bajor igazságügyminiszter (CSU): „Nem tűrjük, hogy a nemzetközi jognak ellentmondó bűntetteket nyilvánosan helyeseljenek”, mondta a dpa hírügynökségnek.


Biden 7 milliárdnyi afgán vagyont fagyasztott be, majd elosztogatta humanitáriánus szervezeteknek. Csakhogy ez nem a tálibok, hanem az afgánok pénze volt.


Üzenet pedagógusoknak gyerekeinkért.A magyar történelem logikájából az következik, hogy Magyarország megkülönböztetett módon tekintsen a kereszténység központjára, a Vatikánra és a Szentatyára – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának nyilatkozva, miután csütörtökön magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Ferenc pápa.


"Az a gond, hogy amikor Oroszországról beszél, akkor a bankáráról beszél" – fogalmazott az államfő. "Ez nem igaz és eléggé tisztességtelen" – válaszolta a Nemzeti Tömörülés jelöltje.


Ahogy egymás torkának esnek, az jut eszembe: mi lett volna, ha kormányra kerülnek? – mondja az összefogásról Mérő László. Interjú Orbánról, Gyurcsányról és politikai korrektségről.


Elon Musk először árult el részleteket a Tesla Optimus néven futó projekt ütemezése kapcsán, amely általános feladatok ellátására kifejlesztett humanoid robotok gyártását foglalja magában. A milliárdos feltaláló úgy véli, hogy a cég már jövőre belevághat az sci-fi alkotásokat idéző robotok gyártásába.


455 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page