top of page

Mindennapi szemezgetésünk – idegennyelvű sajtóból is (12:20) 2022.03.18.

Karl Lauterbach, Németország baloldali szövetségi egészségügyi minisztere az oltatlanokat támadta egy csütörtöki parlamenti vitán és a kényszeroltás bevezetését szorgalmazta. A Die Welt jelentése szerint Lauterbach a németországi beoltatlan embereket okolta az ország jelenlegi egészségügyi helyzetéért, azt állítva, hogy a Szövetségi Köztársaság egészségügyi rendszere túlterhelt. „Az oltatlanok viselik a felelősséget, hogy nem jutunk tovább” – állította Lauterbach. „Az egész ország túsza lesz ezeknek az embereknek” – folytatta, hozzátéve: „Ezt már nem engedhetjük meg magunknak” „2022 az első év, amikor a németországi világjárványnak véget vethetünk a kötelező védőoltással” – folytatta, és felszólította a parlamentet, hogy szavazza meg a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét.


A német Tagesspiegelben megjelent cikk megjegyezte, Orbán Viktor miniszterelnök a könyvet a homoszexuálisok és más nem heteroszexuális emberek ellen irányuló kampányához használta fel.

Ferenc pápa csütörtökön azt mondta, aggódik amiatt, hogy nem lesz elég pap, és a laikusok képzését javasolta megoldásként. „Több ezer magyarázat létezik” – mondta: „A mai fiatalok nem látják tisztán a dolgokat, hogy kevesebb a fiatal, mint korábban – nyilván a születési ráta miatt –, hogy Európa és Amerika nem adja azt a mennyiségű embert, amit korábban adott.” A pápa ugyan nem nyugodott bele teljesen a jövőbeli paphiány gondolatába, de kijelentette, hogy a kilátás aggasztja, és lépéseket kell tenni ennek ellensúlyozására. „Amikor eljön az a nap, amikor nincs többé Ágoston-rekollekció, amikor nincs elég papi hivatást gyakorló személy, lehet, hogy eljön. Akkor viszont fel kell tennünk a kérdést önmagunknak, hogy felkészítettük-e a világiakat, felkészítettük-e az embereket a folytatásra? Ki végzi el a lelkipásztori feladatokat az egyházban akkor?” – kérdezte.


A svéd gazdálkodók szerint akár felére is csökkenthet a betakarított termények mennyisége az ukrajnai konfliktus és a kapcsolódó szankcióháború okozta trágya- és műtrágyahiány miatt. Svédország, amely nagymértékben függ a trágyaimporttól (s a termelés a 2000-es években teljesen leállt), komoly mezőgazdasági problémákkal nézhet szembe Ukrajna folyamatos orosz inváziója miatt. Trágyájának 15-20 százalékát Oroszországból importálja. Oroszország fontos forrása a foszfornak és káliumnak is, amelyek a műtrágyagyártás kulcsfontosságú összetevői, és a szankciók és az ellátási zavarok miatt egyes svéd gazdák attól tartanak, hogy 50 százalékkal csökkenhet a termés nagysága. Andreas Lidén gazdálkodó, aki Västergötlandon egy 500 hektáros farmot vezet, a Tidningen Naringslivet magazinnak beszélt a trágya- és műtrágyaköltségekről, mondván: „Általában körülbelül 1,2 milliót [svéd koronát] fizetek évente, de idén a számla kétmillióra emelkedett. Idén megtehetjük, de ennél magasabb nem lehet. Az egekig magas dízelköltségekkel is küszködünk.”


Főleg nők és gyerekek érkeztek.


Kedves agymosott felebarátaim, a „konteók” zöme ugye máris IGAZSÁGként bebizonyosodott, mint megannyi TÉNY; ami pedig az „oroszpártiságot” illeti, nem, nem oroszpárti, egész egyszerűen igazságpárti és valóságpárti akarok lenni! Egy olyan ember, aki tud és mer gondolkodni és dönteni arról, hogy Istent vagy a Gonoszt válassza!


Linda Thomas-Greenfield amerikai képviselő azzal érvelt, hogy a Fehér Ház semmit sem tudott semmilyen kísérletről. Nyilván megfeledkezve arról, hogy Victoria Nuland helyettes külügyminiszter korábban megerősítette a titkos laboratóriumok létezését Ukrajnában, és most már csak az érdekli, hogy ezek tartalma ne kerüljön Moszkva kezébe.


"Úgy véljük, hogy Ukrajna területén biológiai fegyverek alkotóelemeit állították elő" – mondta Kirillov. Megjegyezte, hogy az általa bemutatott dokumentumok "valódi tisztviselők aláírásával és szervezetek pecsétjével hitelesítettek" – azoknak a nyugati újságíróknak és szakértőknek, akik kételkednek azok valódiságában.


Az amerikai légkör most olyan hisztérikusnak tűnik, mint amilyen az iraki invázió 2002-es előkészületei óta nem volt – írja Matt Purple a Specator World oldalán.


Mads Palsvig dán politikus szerint egy új nürnbergi perre lesz szükség még most is, hogy feloldják a korlátozásokat és azt állítják, hogy a vakcina vetett véget a járványnak. Csak azért teszik, hogy elkerüljék a felelősségre vonást.
“Üdvözlet kedves szabadság barátai! Itt ülök a rendelőmben és sokan jönnek olyanok, akik félnek az úgynevezett 'oltástól'. Úgy gondolom, joggal. Szülészeti körökből hallom, éppen ma is, hogy klinikákon, ahol korábban 5 halvaszületés vagy vetélés volt, most 70 eset van. Ez megfelel azoknak az adatoknak, amiket máshonnan is hallottunk. De ez elborzasztó. Felszólítom a szülészeti klinikák összes dolgozóját, hogy ezeket a statisztikákat is gyűjtsék be és tegyék nyilvánossá. Egy ilyen mértékű növekedés a vetélések és halvaszületések számában egy egyértelmű jele annak, hogy itt egy halálos méreggel van dolgunk. És ez ellen minden ellenállás jogos… Jelen esetben kötelező.”
455 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page