top of page

Szilaj Csikó siker – elfogadják a T-sejtes immunitás vizsgálatokat a védettségi kártyához!


Gyorshír!

Erőlködésünknek hála, a hatóságok ezek után elfogadják a T-sejtes immunitás vizsgálatok eredményét is a védettségi kártyához. Két hónappal ezelőtt fordultunk a hatóságokhoz, azzal kapcsolatban, hogy ne csak az antitest-szint mérések eredményét, hanem a sokkal biztosabb sejtes immunitás igazolás eredményét is fogadják el a védettségi kártyához.


Jogi segítséggel, némi kormánypárti lobbi támogatással, közigazgatási eljárás keretében sikerült elérni, hogy több százezer honfitársunk ezután a sejtes immunitás igazolása után megkaphassa a védettségi kártyát.

Mindez azt jelenti, hogy aki bár átesett a betegségen, s az eltelt idő miatt már nagyon alacsony az antitestszáma, de a sejtes immunitása még fennáll, az is megkaphatja a mozgási szabadságot lehetővé tévő okiratot.

Reményeink szerint az egészségügyi szakhatóság rövidesen bevezeti a betegséggel szemben védett és nem védett kifejezéseket a biológiai állapot alapján pontatlan oltottak és az oltatlanok helyett.

Még nagyobb öröm, hogy az eljárásnak köszönhetően az első ilyen igazolványok a mai napon már kipostázásra is kerültek. Köszönjük szépen minden segítőnk közreműködését! Ha hozzájárulnak, természetesen meg is nevezzük őket.

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy szükség van az alulról szerveződő szellemi műhelyekben folyó munkára, mert mi meg merjük lépni, azokat a lépéseket, amelyeket a szakemberek nem.

Emlékeztető:


A sejtes immunitás és az antitest alapú immunitás az adaptív immunválasz két ága. Az antitest alapú immunitás csak az első védelmi vonal. A Magyarországon működő mikrobiológiai laborok munkatársai a következőt mondják: 

„Antitestek nem feltétlenül jelennek mindenkinél, akár fertőzött volt, akár felvette a védőoltást, és mostanra kimutatásra került az is, hogy előfordulhat, hogy hosszú idő után nem detektálhatóak, nem kimutathatóak már a szervezetben. Azonban a T-sejtes immunválasszal már egy tartós és hosszú távú védettséget lehet megállapítani.”
Ha egy személy ki van téve a COVID-19 fertőzésnek, a saját immunrendszere reagál a vírus semlegesítése, elpusztítása érdekében. Ennek a válasznak az egyik része, hogy olyan specifikus T-sejteket állít elő a szervezet, amelyek vagy maguk képesek kiirtani a vírust (Killer T-sejtek – vagy helyesebben citotoxikus T-sejtek), vagy támogatni más T-sejtek és antitestek (Helper T-sejtek) munkáját. Az emberek egy része vírusfertőzésre vagy a védőoltásra reagálva termel T-sejteket, de ennek kimutatására szükséges egy T-sejtes immunválasz vizsgálat. Az egész országban már egy éve elérhető T-sejtes immunválasz tesztek mindegyik típusú T-sejt kimutatására alkalmasak. Ezekkel megállapítható a tényleges, hosszú távú védettség valódi szintje a COVID-19 fertőzéssel szemben. Mivel a különféle mutánsok aminosav-szerkezete nem különbözik egymástól alapvetően, ezért a módszer mindegyik variáns esetén alkalmazható.”

És itt a lényeg:

„A T-sejtes immunválasz kimutatásával, a SARS-CoV-2-re reagáló T-sejtek mérésével megállapítható, hogy fertőzés vagy oltás hatására kialakult-e a szervezetben hosszú távú védettség a vírussal szemben. Ezek a speciális fehérvérsejtek felismerik és elpusztítják a vérben lévő vírusokat.”
„Ez a fajta védettség tovább tart, mint amit a vérben keringő ellenanyag/antitest adhat. Ennek köszönhetően nincs szükség esetleges oltásismétlésre (a jelenlegi kettőn felül) vagy az oltás felvételére a védettség létrejöttéhez (fertőzés esetén).”

Minden szakembert, akit megkérdeztem, minden nyugati orvosi szaklap, amelyet elolvastam, azt állítja, hogy a sejtes immunitás magasabb fokú védettséget nyújthat a lehetséges mutáns vírusokkal szemben. Éppen ezért a szakemberek már egy éve arra hívták fel a gyógyszergyártók figyelmét, hogy sokkal célszerűbb lenne olyan oltóanyagokat gyártani, amelyek a sejtes immunitást segítik elő (úgy tudom, hogy mi is ilyen oltóanyagon dolgozunk, s ez szerintem nagyon helyes), nem pedig az antitest szintjére fókuszálnak.


Vukics Ferenc


 

Kapcsolódó írások:
64 741 megtekintés

2 Comments


Minden gyermek számára ez lehet a megoldás, mert oltatni azokat a fiatalokat, akiknek kitünő immunrendszere van egyenesen bűn!

Like

Rostás Krisztián
Rostás Krisztián
Dec 06, 2021

Meddig lenne érvényes a védettségi kártya?

Azért a vizsgálat 40.000 forint.

Like
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page