top of page

Tallián Hédi más világa – 7. A BOTRYTIS SZEREPE A RÁK MEGELŐZÉSBEN
Tallián Hédinek különösen jó érzéke van ahhoz, hogy olyan embereket szólaltasson meg, akik a világot nem a megszokott módon, főáramú divatokhoz simulva látják és magyarázzák. Ezért aztán nem biztos, hogy mindegyikükkel azonnal egyet tudunk érteni; az viszont egészen biztos, hogy olyan meglátásokhoz, felismerésekhez juthatunk, amelyek révén egyáltalán esélyt nyerünk arra, hogy kijussunk az egyre lendületesebben és látványosabban szaporodó zsákutcáinkból. Az elkövetkező hetekben itt, a Szilaj Csikón sorra vesszük Tallián Hédi hangfelvételeit... (a Szerk.)


Interjúalany:

Dr. Sipka Sándor professzor emeritus

Forrás: PODCAST

Utánközlés a szerző engedélyévelMi rejlik a Tokaji Aszúban? Lelket megérintő elbűvölő ízén túl az egészségre is különleges hatással van, ezt már az elmúlt évszázadokban is tudták, hiszen a Nagy Gyógyszerkönyvben az 1970-es évekig szerepelt. De mit tudhat valójában a Tokaji Aszú? Néhány éve a Debreceni Egyetem immunológusainak érdeklődését is felkeltette a nagyszerű természetes édes bor, és a létrejöttében meghatározó szerepet játszó botrytis cinarea, a nemes penész. Dr. Sipka Sándor professzor emeritus a kutatás részleteibe avatott be.


Kép: Aszúsodó szőlőfürt - a botrytis "munka közben" (Tóth Gábor felvétele A szeretet mint tőke című filmből) Zene: C.P.E. Bach csembalóverseny részlet Spányi Miklós előadásában

 

Kapcsolódó írások
439 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page