top of page

Tallián Hédi más világa – 1. HAMISBÓL ÉDENKÉPES MAGYARORSZÁG?
Tallián Hédinek különösen jó érzéke van ahhoz, hogy olyan embereket szólaltasson meg, akik a világot nem a megszokott módon, főáramú divatokhoz simulva látják és magyarázzák. Ezért aztán nem biztos, hogy mindegyikükkel azonnal egyet tudunk érteni; az viszont egészen biztos, hogy olyan meglátásokhoz, felismerésekhez juthatunk, amelyek révén egyáltalán esélyt nyerünk arra, hogy kijussunk az egyre lendületesebben és látványosabban szaporodó zsákutcáinkból. Az elkövetkező hetekben itt, a Szilaj Csikón sorra vesszük Tallián Hédi hangfelvételeit... (a Szerk.)


Interjúalany:

BALOGH PÉTER gazdálkodó-geográfus, egyetemi oktató

Forrás: PODCAST

Utánközlés a szerző engedélyévelCsúfos kudarcot vallott modern világunk. A bennünket körülvevő nagybetűs élet egyetlen területének sincs kielégítő válasza az ember valós igényeire. Épp ellenkezőleg! Elpusztításunk irányában haladnak a makroszintű folyamatok. Mindez nem 2020-ban vette kezdetét. Sokkal messzebb visznek vissza az időben az ármány gyökerei. Egy mindent átfogó alapvetően hibás értékrendszer működésének tüneteit érzékeljük mindenhol magunk körül. A magyar Alföld elsivatagosodása is tünet. Az elmúlt százhúsz év egyik legpusztítóbb aszálya tombolt 2022-ben az Alföldön. Mégis milyen szeretne lenni az évszázadok óta pusztuló hatalmas síkság? Szót kérhet-e egyáltalán az irgalmatlan, föld repesztő vízhiány után Petőfi imádott Alföldje? E korántsem költői kérdésekre még léteznek a tájba életet és víztöbbletet lehelni képes válaszok, ezeket a "helyes-ember" BALOGH PÉTER gazdálkodó-geográfus, egyetemi oktató adja meg. Reméljük "odafönn" is meghallgatásra talál szakértelme.


A konferálásban hivatkozott 2022 nyarán készült beszélgetés itt hallgatható meg: Hedvig-tallian – Eden-aszaly-sivatag-nemcsak-szechenyi-a-hibas Kép: Balogh Péter Zene: C.P.E. Bach csembalóverseny részlet Spányi Miklós előadásában 2023. január

 

Kapcsolódó írások
694 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page