top of page

TUDÓS SÍRÁSÓINK – frissítve nem akármivel (Varga Domokos György jegyzete)


Tisztelt Olvasó!


Minél kuszább a világ, minél inkább gyökeres és gyötrelmes átváltozások előtt állunk, annál fontosabb, hogy azok, akik a leginkább hivatottak a tárgyilagosságra, az igazolt igazságok és bizonyított tények követésére és hirdetésére, beteljesítsék ezt a velük szembeni, társadalmi szintű igényt, sőt elvárást.


A tudósokról beszélek, azokról a magasan képzett embertársainkról, akikre a társadalmi munkamegosztásban nem kisebb feladat hárul, mint hogy elmélyült kutakodásaik és munkálkodásaik segítségével, a tudomány szigorú szabályainak követésével tárják fel az anyagi világ bonyolult összefüggéseit, ily módon alapozva meg az emberiség kívánatos gyarapodását, haladását, civilizációs fejlődését.


Az így szerzett hatalmas társadalmi tekintély abban a tekintetben is jó szolgálatot nyújtott és nyújthat az emberiség számára, hogy a sokféle egymásnak feszülő hatalmi érdek közepette létezik egy olyan számottevő, tudós ismeretekkel felvértezett réteg, amelynek mindenkori álláspontját elvileg nem a mindenkori hatalmi viszonyok, hanem az ezektől független tudományuk szabályai szabják meg. Ennél fogva kiváló irányzékká, igazodási ponttá válhattak mindenki számára, akik nem bírtak eligazodni vagy nem kívántak részt venni a mindenkori hatalmi játszmákban.


Nyilvánvaló, hogy mivel a tudósaink is emberből vannak, az imént vázolt elvek sohasem érvényesülhettek maradéktalanul. Annyira azonban igen, hogy igazodási pontként többé-kevésbé valóban jó szolgálatot tettek, s egész társadalmak életét lehetett arra való hivatkozásokkal szervezni, hogy különféle vitatott kérdésekben mi a tudományos álláspont, mi tűnik igaznak és helyesnek „a tudomány mai állása szerint”.


Nos, tisztelt Olvasó, erősen úgy tűnik, hogy ennek a kényelmes „aranykornak” immáron vége lett! Nem azért, mintha egy csapásra kihalt volna az összes elhivatott, tisztességes tudós; hanem azért, mert már nem ők szabják meg a fő csapásirányt, hanem a különféle hatalmakhoz és pénzekhez dörgölőzők, akiknek sokkal fontosabb a tudásuk és becsületük puszta látszata, mint valósága.


Jómagam 2020 eleje óta számos cikkben rámutattam azokra az adatokkal, tapasztalatokkal alátámasztott tényekre, amelyek a Covid-19-cel kapcsolatban azt igazolták, hogy a tudósok, kutatóorvosok és különféle orvosszakértők által tálalt járványügyi és oltási álláspontokat és közléseket a valóság, a gyakorlat a legkevésbé sem igazolta vissza. Amíg azonban leginkább csak én, egy közönséges újságíró állítottam ezeket, s a szakma mélyen hallgatott, a tudóstársadalom kevésbé tájékozott tagjai gondolhatták azt, hogy minden úgy van, ahogy az érintett, bennfentes kutatóorvosok és egészségügyi szaktekintélyek állítják.


Csakhogy azóta már ugyancsak tudósok, kutatóorvosok, egészségügyi szaktekintélyek serege állt elő olyan adatokkal és tényekkel, amelyek a korábbi hivatalos álláspontokat alapjaiban cáfolják.


Tessék megnézni az alábbi filmet, rászánni azt a kevesebb mint 5 percet!Habár nem tudok japánul, az angol változatnál találtam egy olyan hozzászólást, amely számomra kielégítően bizonyítja a fordítás hitelességét:

Magyarul: „Én japán vagyok, és a fordítás pontos.”


Vagy ha Ön, tisztelt Olvasó, sokallná rá ezt az 5 percet is, olvassa el hamarjában a kulcsmondatait az alábbi „képregényben”:


Nos, ami igazán újdonság azok számára, akik eddig sem álltak ellen a mind gyorsabban és szélesebb körben terjedő igazságnak, az a tudósokkal és a tudománnyal szembeni, kertelés nélküli, éles kritika – saját társuk részéről, vagyis saját köreikből.


A „tudósok" jókora serege által megvalósított tudománytalanság és elhallgatás immáron olyan méreteket öltött, hogy a saját szakterületén a világ egyik leghíresebb professzora, Sucharit Bhakdi a következőt jelentette ki 2022 novemberében: „Az elmúlt 2,5 év alatt többet tanultam az oltásokról, mint az azt megelőző 30 évben, amíg azokról tanítottam. Nemes egyszerűséggel, ez az egész oltási-iparág egy HATALMAS CSALÁS! Vélhetően a gyógyászat minden idők legnagyobb és legveszélyesebb csalása!"


S talán még mindezeknél is nagyobb baj, hogy a Szilaj Csikó főmunkatársának, Vukics Ferencnek a személyes tapasztalata szerint a legfőbb szakmai érintetteket, az orvosokat nem is érdeklik az új kovidos fejlemények. Lehet, hogy önvédelemből, lehet, hogy más miatt, de belefáradtak" a kovidmizériába, „elegük van az egészből". S ha még csak nekik, a voltaképpeni fő felelősöknek lenne elegük, de csodák csodájára, az áldozatok legtöbbje is roppant kevés érdeklődést mutat a sok tekintetben megnyugtató fejlemények, a gyorsuló ütemű tisztázódás és megvilágosodás iránt. Mintha csak azt éreznék, hogy történhet itt bármi, ők így vagy úgy, de mindenképp a rövidebbet húzzák, olyannyira ebbe a végzetes irányba rohan a világ, lett légyen szó akár járványról, akár háborúról, akár klíma- vagy más vészhelyzetekről.


S lássuk be, mélységes borúlátásuk a legkevésbé sem alaptalan. Hiszen a megvilágosodás nemhogy a tudósok seregének önvizsgálatához, bűnbánatához nem vezetett el, hanem inkább újabb fogásokat keresnek, amelyekkel tovább szédíthetik a politikusokat és a nagyközönséget. Az egyébként gyakran kritikus és kellően tárgyilagos hangvételű Neokohnban jelent meg egy tudósítás a következő címmel:A cikkben ismertetett kutatás eredménye szerint „Minél bizonytalanabbak voltak az emberek az oltás hatásosságával kapcsolatban, annál nagyobb valószínűséggel tapasztaltak mellékhatásokat". A tudósok 750 izraelit kérdeztek meg az oltással kapcsolatos attitűdökről és az oltás utáni tünetekről. A szakmailag lektorált" tanulmány következtetése szerint „minél bizonytalanabban veszik fel az emberek az oltást, annál nagyobb valószínűséggel tapasztalnak mellékhatásokat". Ez egy „nocebo” hatást jelent – állítják. „Más szóval, ez a placebo-hatás ellentéte, amely szerint egy hamis beavatkozás pozitív hatást vált ki. Itt látszólag már a negatív hatások gondolata is kiváltja azokat." Vagyis ez azt mutatja, hogy a mellékhatások – mint írják – „pszichoszomatikus nocebo komponenst tartalmaznak a beoltott egyéneknél”, s „a COVID-19 vakcina mellékhatásainak számszerűsíthetően jelentős részét a vakcinával kapcsolatos bizonytalankodás jelzi előre”.


Nos, vajon szakmailag lektorált" tudósaink milyen következtetésre jutottak mindebből?


„Ha azt mondjuk az embereknek, hogy a vakcinák biztonságosak, és a mellékhatások minimálisak, az nem biztos, hogy elég. Azt is bölcsen lehet kommunikálni, hogy egyes mellékhatások a nocebo hatásból erednek – elmondani nekik, hogy lehetnek mellékhatások, és ezeknek lehet pszichológiai elemük is. Ennek azért van értéke, mert korábbi kutatások azt mutatják, hogy ha az emberek tudják, hogy ki vannak téve a nocebo hatásnak, az valóban megállíthatja azt.”


Akár még igazuk is lehetne! De csupán akkor, ha a kutatás eredménye valóban azt bizonyította volna be, hogy ez a nocebo-hatás „a COVID-19 vakcina mellékhatásainak számszerűsíthetően jelentős részét" teszi ki. Csakhogy egy félmondattal saját maguk árulták el, hogy mindössze 16%-kal emelte meg az oltás utáni tünetek előfordulását. Ezt pedig bizony azt jelenti, hogy ez a nocebo-hatás még mindig csak töredéke annak a tünetmennyiségnek – tömeges mellékhatásnak –, amit maga a haszontalan, mert semmilyen tekintetben nem védő oltás" okoz.


Ha pedig töredéke, akkor igazi tudósoknak késlekedés nélkül az oltatás" leállítását és a felelőtlenül oltatók" megbüntetését kellene követelniük, s nem pedig ezzel a nagyon tudományosan tálalt, de alig töredéknyi nocebóval" kellene a jó népet és a döntéshozókat szédíteni.


Addig-addig, amíg tönkre nem megy valamennyiünknek a természetes védekezőrendszere, s el nem kezdünk milliárdszámra kipusztulni, tisztelt Olvasó!


Csak mert tudósaink az emberiség segítése helyett inkább a sírásóinkká válnak.


***


Friss adalék a jegyzetben foglaltak alátámasztására (2022. 12. 11.)


Nos, itt vagyunk 2022 végén, és már több mint 10 millió COVID-esetünk volt. Az ausztrál egészségügyi minisztérium persze, valamikor szeptember körül, abbahagyta a számolást, mert szerintem kezdett nagyon kínos lenni beismerni, hogy annak ellenére, hogy több mint 20 millió ember be van oltva, az ország több mint fele elkapta a COVID-ot. Mi lett a "Megvéd téged"-del? De erről már nem akarunk beszélni. (...) Valójában megölni akarjuk a vírust, nem szaporítani. (...) Oké, de nem kell nekem hinniük. Menjenek és beszéljenek Robert Clancy-vel, Ausztrália legjelentősebb immunológusával és vakcinológusával, oké? Már nyugdíjas. Megbízhatnak benne. Nem a nagy gyógyszergyárak vagy a nagy egyetemek szószólója, és nincs érdekeltsége kutatásokban. Azokat csak a saját zsebük tömése érdekli.


1 330 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page