top of page

Az Oroszországgal vívott háború „normalizálása” (Paul Craig Roberts jegyzete)


Eredeti cikk:

Normalizing War with Russia, June 6, 2024, Paul Craig Roberts

Schiller Mária küldeményeAhogy az izraeliek megsemmisítik Gázát, a nyugati vezetők ugyanerre készítik elő a nyugati világot.


Oroszország egyértelműen figyelmeztetett, hogy a NATO-t és az Egyesült Államokat fogják felelősségre vonni az Oroszországba indított nagy hatótávolságú rakétákért, és hogy az ilyen kilövések Oroszország és Ukrajna konfliktusát Oroszország és a Nyugat közötti háborúvá változtatják. Putyin arra kérte a nyugati vezetőket, hogy gondolják át világosan, hogy mire gondolnak, mert az ő pusztulásuk lesz a következmény.


Különös, hogy egy ilyen erőteljes figyelmeztetés csak mint lehetőség hangzik az Oroszország elleni további propagandára.


A brit válasz az volt, hogy felfedte a NATO tervét, amely nem egy veszélyes helyzet hatástalanítására, hanem csapatok szállítására irányul egy orosz invázió ellen. Más szóval a Nyugat olajat öntött a tűzre.
A The Telegraph című brit lap cikket közölt, amelyben Putyint azzal vádolta, hogy „a Nyugattal való szembeszállás paranoid rögeszméjét követi”, és ezzel megfordította a tényeket.

A Nyugat az, aki szembeszáll Oroszországgal Ukrajnában, és a nyugati vezetők azok, akik felkészítik a közvéleményt az Oroszországgal való háborúra.


Putyin világossá tette, hogy ukrajnai beavatkozása Donbasszra korlátozódik, egy orosz tartományra, amelyet a szovjet uralkodók a Szovjetunió ukrajnai tartományába ragadtak.


Amikor Washington megdöntötte az ukrán kormányt, és egy oroszgyűlölő kormányt állított fel, Donbassz két független köztársasággá vált, és fegyveres erőket hozott létre, hogy megállítsa a donbászi oroszok ukrán náci milíciák általi meggyilkolását.


Mindkét köztársaság arra kérte Putyint, hogy fogadja vissza őket Oroszországba, ahová tartoznak.


De Putyin elutasította. Ehelyett előállt a minszki megállapodással, amely Donbászt Ukrajnában tartja, de Donbásznak fél-autonómiát biztosít, hogy bíróságokat és fegyveres erőt ne lehessen ellenük alkalmazni. Washington kijevi bábkormánya betiltotta az orosz nyelv használatát, és arra törekedett, hogy eltörölje az orosz kultúrát Donbasszból.

Putyin elérte, hogy Kijev és a donbásszi köztársaságok aláírják a megállapodást, Franciaország és Németország pedig beleegyezett annak érvényesítésébe.

De ahogy a német kancellár és a francia elnök később elismerte, ez egy trükk volt Putyin megtévesztésére, miközben az USA nagy ukrán hadsereget épített és szerelt fel a donbászi köztársaságok visszafoglalására.

Putyin 2021 decembere és 2022 februárja között diplomáciai erőfeszítésekkel próbálta elkerülni ezt a fenyegető konfliktust, de Washington és a NATO hidegen hagyta.


Putyin nem tudott félreállni, miközben a donbászi oroszokat lemészárolták, ahogy az arabok félreálltak, miközben a palesztinokat mészárolták. Putyint Washington szándékosan kényszerítette arra, hogy beavatkozzon Donbasszban.

Ahogy azt megjósoltam, Washington és a NATO a korlátozott beavatkozást „Putyin ukrajnai inváziójának” nevezte, és fokozatosan egyre jobban belekeveredett.


A konfliktus azért húzódott el, mert a Kreml korlátozottnak nyilvánítva a beavatkozást, Kijevnek meghagyta a háború folytatásának lehetőségét, és ezzel a nyugatiak kezére játszott, mivel a Nyugat fokozatosan kiszélesítette a háborút.
Putyin nem számított arra, hogy egy olyan őrült Nyugattal találja magát szemben, amely inkább a létét kockáztatja, minthogy elveszítse az Oroszország elleni proxyháborúját.

Jelenleg a Nyugat kétségbeesetten próbálja életben tartani a háborút nagy hatótávolságú rakétákkal, amelyeket orosz városok ellen használnak, és azzal, hogy színes forradalmat rendez Grúziában, hogy egy második frontot nyisson Oroszország ellen.


Egyetlen orosz vezető sem engedheti meg, hogy a Nyugat rakétákat küldjön orosz területre. Putyin és az orosz vezetés más tagjai ezt világossá tették. Ha ez a Nyugat szándéka – mondta Putyin –, akkor Európa és az USA komoly következményekre számíthat. A következmények pedig az, hogy minden érintett nyugati ország támadásnak fogja kitenni magát.


Putyin mint értelmes és intelligens ember, nem látja értelmét a háborúnak. Mindent megtett, hogy elkerülje a beavatkozást Ukrajnában, és ha már háborúban állt, nem volt hajlandó a háborút egész Ukrajnára kiterjeszteni.

Putyin ésszerűsége a provokációkkal szemben további provokációkat bátorított, és most, ahogy mondtam, háttal áll a falnak. A háborút, ami most fog bekövetkezni, Washington kényszeríti Oroszországra.
Hamarosan megtapasztaljuk a Nyugat öngyilkosságát egy mesterséges ország határai miatt, amely a Nyugat számára nem jelent semmit. Valójában egyetlen nyugati ország sem fogja megvédeni még a saját határait sem.

Egy pusztító háború kitörésével szembesülve mit tesz az őrült Nyugat? Leül a Nyugat Putyinnal és megoldja a helyzetet? Nem. A Nyugat bejelenti a terveit, hogy hogyan fog amerikai csapatokat küldeni a frontvonalra, hogy harcoljanak Oroszország ellen.


Felfogták, hogy vezetőink „normalizálták” az Oroszországgal való háború gondolatát? Nyilvánvaló, hogy vezetőink nem értik, hogy ez mit jelent. Ön érti?


345 megtekintés

1 Comment


Sajnos értem uram.

:-(

Like
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page