top of page

Eközben más hírek... Az ukrajnai proxiháború mérhetetlen csapás az USA és a NATO számára
Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye

Pokolra jutnak az amerikai és európai uralkodók, akik mindent feltettek aljas törekvésükre, Oroszország "stratégiai legyőzésére".


Az Oroszország elleni ukrajnai proxy-háború egyre inkább az Egyesült Államok és a NATO katasztrofális vereségének tekinthető. Ennek a megdöbbentő eredménynek a világsajtó címlapjaira kellene kerülnie. Ehelyett a nyugati média spin-gépezete egy sikertelen oroszországi lázadással foglalkozik, ami a fontos események objektív skáláján viszonylag jelentéktelen az USA/NATO kolosszális botrányához képest.


Az egy hónapja tartó ukrán ellentámadás nem tudott csorbát ejteni Oroszország védelmén, annak ellenére, hogy a NATO-blokk dollár- és euró-milliárdokat folyósított fegyverekből a kijevi rezsimnek. Ez valóban elképesztő csapás és botrány.

A teljesen szükségtelen halál és pusztítás obszcén – az első világháborúhoz hasonló mészárlás, amelyet érzéketlen tábornokok és politikusok folytatnak.

Még a nyugati tisztviselők és a korrupt, pénzsóvár kijevi rezsim is szemérmesen elismeri, hogy a sokat hangoztatott ellentámadás – amelyet hónapokig az orosz erők elleni várható kalapácsütésként üdvözöltek – kudarcot vallott. Több ezer ukrán katona, valamint a NATO különleges erőinek titokban a helyszínen tartózkodó katonái vesztették életüket. Több száz harckocsit és gyalogsági járművet porlasztott szét a tűzerőt tekintve túlerőben lévő orosz hadsereg.

Ez a háborús zsarolás mészárlása és orgiája, amelyet az amerikai és az európai politikai elit a média kiszolgálóival együtt vég nélkül támogatott. A pokolra fognak jutni azok az amerikai és európai uralkodók, akik mindent feltettek az Oroszország "stratégiai legyőzésére" irányuló aljas törekvésükre (a "demokrácia védelmének" álságos álcája alatt egy náci rezsimben!).

Joe Biden amerikai elnököt sújtó politikai következményeit tekintve az afganisztáni kivonulás 2021-es összeomlása pikniknek fog tűnni – mivel jövőre elnökválasztás lesz.

Ami az Európai Uniót illeti, amelynek vezetői szolgaian követték Washington ostobaságát Ukrajnában, a gazdasági és politikai káosz következményei végzetesen aláássák ezt az amúgy is ingatag egységet.

Végső soron a közelgő földrengésszerű geopolitikai válság elől nincs menekvés, függetlenül attól, hogy a nyugati elitista félrevezetők mennyit tekergőznek és vonaglanak, hogy elkerüljék a felelősségre vonást.


A múlt heti oroszországi Prigozsin-ügyből eredő tumultus, amelyben a Wagner katonai magáncég vezetője lázadási kísérletet kísérelt meg, az Egyesült Államok és az EU számára a legmegfelelőbb időben jött.

Pillanatnyilag elterelte a figyelmet arról a mérhetetlen katasztrófáról, amelyet Washington és NATO-szövetségesei okoztak Ukrajnában. De ahogy a Prigozsin-féle színjáték eloszlik, a figyelem joggal fog a sokkal nagyobb botrányra, a nyugati vezetésű ukrajnai vereségre irányulni.

Ki fog felelni a számtalan elvesztett életért, a milliónyi kitelepítettért, valamint az amerikai és európai gazdaságok és megélhetés zűrzavaráért?

Az összes nyugati úgynevezett vezető, valamint a szégyentelen háborús propagandát folytató média egy gazemberek bandája, amely a nyilvánosság égető vizsgálatával fog szembesülni, amikor a túlélők hazatérnek és megszólalnak. Rövid távon azonban nyugtalanító, hogy a washingtoni és európai őrült uralkodók nem mutatnak kapcsolatot a valósággal, és nincs visszaút háborús megszállottságukban.

Ezen a héten az Európai Unió állítólagos vezető diplomatája, Josep Borrell azt javasolja, hogy a blokk úgynevezett európai békefenntartási eszközét alakítsák át "Ukrajna védelmi alapjává". Az EU már több mint 50 milliárd eurót kötött le az adófizetők pénzéből a kijevi neonáci rezsim támogatására.

Most a Borrellhez hasonló, meg nem választott bürokraták az EU egész költségkeretét az ukrajnai háború bankárává akarják tenni.

Dánia ezen a héten más európai államok közül az élre állt, és megkezdte az ukránok és más NATO-zsoldosok pilótaképzését az amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépek vezetésére.


A Biden-féle Fehér Ház állítólag közel áll ahhoz is, hogy aláírja a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítását Ukrajnának, amelyek alkalmasak lennének orosz terület elleni támadások indítására.

Biden már 150 milliárd dollárnyi közpénzt égetett el a korrupt kijevi rezsimre, amelynek hadseregét és NATO-fegyvereit megsemmisítették. (Természetesen ez egy szuperjövedelmező, önmagát erősítő üzlet az amerikai hadiipari komplexumnak és washingtoni politikai stricijüknek, köztük Bidennek is.)

Más szóval, ahelyett, hogy kijózanodna a valóságból, hogy az Egyesült Államok által vezetett, Oroszország elleni ukrajnai proxyháborúnak vége, a Biden-kormányzat és európai lakájai megduplázzák a tétet. Saját ideológiai kényszerzubbonyuk, korrupt személyes érdekeik, a háborúból származó rövid távú elitprofit és a ruszofóbia szorítja őket.


A nyugati vezetők még azt az elferdült következtetést is levonják, hogy az oroszországi sikertelen lázadás még inkább indokolja, hogy az USA és a NATO növelje a fegyverek számát a kijevi rezsim számára. Antony Blinken, az amerikai külügyminiszter ezen a héten kárörvendően nyilatkozott arról a feltételezett lehetőségről, hogy stratégiai vereséget okozhatnak Oroszországnak. Az ilyen gondolkodás teljesen téveszmés és őrülten veszélyes.


Az ukrajnai konfliktus rövid időn belül véget érhet. Soha nem lett volna szabad elkezdődnie. Az erőszak megszüntetésére ugyanaz a megoldás, mint amit Moszkva már régen szorgalmazott: geopolitikai biztonsági megállapodások megkötése, és különösen Ukrajna semlegessége a NATO-hoz való csatlakozás tekintetében.

A nyugati uralkodók semmit sem tanultak. A két hét múlva, július 11-12-én Vilniusban tartandó NATO-csúcstalálkozó előtt Nagy-Britannia és mások Ukrajna tagságának felgyorsítását követelik. Egy ilyen lépés megszilárdítja az Oroszországgal való teljes háborúhoz vezető utat.

Ukrajna további felfegyverzése és a NATO-tagság szorgalmazása nem egyszerűen csak mélyebb gödröt ás magának. Ez a helyzetet a szakadék fölé löki.


Vaszilij Nebenzia, Oroszország ENSZ-nagykövete a héten a Biztonsági Tanács előtt nyilatkozott:


"Ahhoz, hogy ez a háború véget érjen, az amerikai uraknak parancsokat kell adniuk vazallusaiknak. Az ilyen jelzések és parancsok hiánya csak egy dolgot jelez: az Egyesült Államoknak nincs szüksége vagy vágya a konfliktus befejezésére, hanem étvágya van a folytatására, és előre látja, hogy mikor fogják Oroszországot legyőzni, lehetőleg [amerikai értelmezésben] stratégiai szempontból. Szeretném elmondani, hogy ez nem fog megtörténni".


Az orosz követ hozzátette ezt a komor figyelmeztetést:


"A valóságtól teljesen elszakadva a Nyugat szándékosan provokálja a nukleáris hatalmak közötti közvetlen ütközést".


Vészjósló érzés, hogy a nyugati elit ahelyett, hogy felelősségre vonná az ukrajnai végzet előidézőit, inkább kirobbantaná a harmadik világháborút. Ez a legelvetemültebb felismerés a nyugati politikai osztályról és az úgynevezett liberális demokráciájukról.

Ez egy fasiszta összeesküvés, amely hajlandó öngyilkosságot elkövetni a világban.

Egy meghatározatlan pontig Oroszország félelmetes katonai elrettentő ereje képes visszatartani a nyugati összeesküvést a háborús téveszméiktől, és így egyre inkább leleplezni a nyugati pszichopata rendszert, megmutatva annak, ami valójában. De a békésebb világba való történelmi átmenet érdekében a nyugati embereken múlik, hogy megbuktassák a háborús uszító rendszerüket, és felelősségre vonják bűnöző félrevezetőiket. Már ha időközben el lehet kerülni a harmadik világháborút.

723 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page