top of page

Ez a hír egy amerikai tömeggyilkosságról másképp lesz tálalva, mire elér Magyarországra

Agmand Apafarkas tudósítása


Sok komoly dolog történik a világban, melyekről szívesebben beszélnék, de ez MA történt, Texas államban, s bár ennek egy része holnapra valószínűleg elér Magyarországra, a hír valószínűleg másképp lesz keretezve.


Dél Texasban, egy San Antoniótól 85 mérföldre, nyugatra eső városkában, Uvalde-ban, egy 18 éves fiatalember rossz kedvűen ébredt. Reggeli után megölte a nagyanyját, vett egy pisztolyt és egy golyós puskát, kocsiba ült, s elindult a városba.

Nem világos, miért, de útközben egy rendőrkocsi szegődött nyomába. Egyes szemtanúk szerint nem a helyi rendőrség járműve volt, hanem Border Patrol (határőrség) autó.

A fiatalember megállt egy iskola előtt, magához vette a két fegyvert, és berohant az épületbe. Az iskolában lövöldözni kezdett, és meggyilkolt 18 (!) kisiskolást, egy tanárt, s megsebesített két helyszínre érkező rendőrt. Mire a lövöldözés befejeződött, ő is halott volt, s ma este még nem tudni, kinek a golyója végzett vele.


Többen a gyerekek közül még élve kerültek kórházakba, de nem élték túl a sérüléseket. Van tehát 18 halott gyermek, s két felnőtt.


Az iskola bejelentette, ezen a héten már nem lesz tanítás. Az iskolai év egyébként rendesen május végén fejeződik be.

Két órával a drámai események befejeződése után Abbott kormányzó bejelentette, hogy a lobogókat félárbocra eresztik, részvétét fejezte ki a gyászoló családoknak, s arra kért, hogy imádkozzunk.


További részletek itt:

Nos, röviddel a történtek után Abbott kormányzó azonosította a gyilkost. S itt kezdődik az, amiről a nyugati média hallgatni fog, amíg csak lehet. A kormányzó egy 18 éves fiatalembert, Salvador Romast jelölt meg a tett elkövetőjeként. Utána, természetesen, mindenki nekilátott keresgélni a közösségi médián. A Twitteren nem akadtunk rá. A Facebookon és az Instagramon azonban IGEN.


Kiderült, Abbott kormányzó tévedett: a 18 éves fiatal nem legény, hanem egy „transgender” leány!
Délután 6-ra a Facebook is, Instagram is törölte az oldalakat.

Hogy a magyaroknak ne kelljen a CNN re vagy mások kozmetikázott tudósítására várni ...

Agmand Apafarkas1 271 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page