VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Michael Capuzzo: Ivermektin, a gyógyszer, mely megroppantotta a koronavírust – Második részAZ ÍRÁS ELŐZETESE, BEVEZETŐJE ITT OLVASHATÓ.

Michael Capuzzo, a New York Times legolvasottabb publicistájának oknyomozása után született írása, amelynek megteremti arra az esélyt, hogy a Gutenbergtől a Google-ig tartó hosszú út során most első ízben az újságírók váljanak az emberiség megmentőivé. Rajta hát, kedves magyar újságírók! Magyarok Világszövetsége, SajtószolgálatMichael Capuzzo


A GYÓGYSZER, MELY MEGROPPANTOTTA A KORONAVÍRUST


2./5. rész


Egy nagymama egy buffaloi kórteremből indított globális harcot

azért a gyógyszerért, amely megmentené az életét

és véget vetne a pandémiának.


Miközben a világ a COVID-19-járvány rémálmát élte, mint egy Michael Crichton-horrorfilmben, melyben a bolygón pestis-apokalipszis tombol, milliók halnak meg, és az orvosok nem tehetnek semmit, ragyogó elméjű gyógyszerész tudósok pedig oltások kifejlesztéséért versenyeznek, hogy megmentsék a földgolyót az utolsó jelenetben, aközben Paul Mariknak más film járt a fejében.

Megdöbbentette és elborzasztotta, hogy az összes nemzeti és nemzetközi közegészségügyi ügynökség azt ajánlotta, hogy a történelem legjobban képzett, jól felszerelt orvosai álljanak le, és várjanak a gyógyszeripari óriások laboratóriumi tudósaira, miközben az évszázad legsúlyosabb járványa pusztít a világon. „Terápiai nihilizmus azt mondani, hogy az orvosok nem tehetnek semmit” – morgott Marik. „A támogató kezelés egyáltalán nem kezelés.”

És Marik cselekedett: összegyűjtötte négy legközelebbi barátját, akik véletlenül éppen a világ legjobb intenzív terápiás akadémiai orvosai közé tartoznak. Felkérte őket, hogy csatlakozzanak hozzá egy szakértői testületbe, hogy folyamatosan tekintsék át a szakirodalmat, miközben COVID-19-es betegeiket kezelik, és kezelési eljárásrendeket dolgoznak ki – olcsó, általános terápiákat, amelyekre számtalan fekete, barna és szegény embernek lenne szüksége a világ minden táján.

Kezdettől felismerte: gyógykezelés vagy oltás hiányában katasztrófa következik be. Ez az öt orvos a világ megmentésére határozta el magát, és erre sokkal több esélyük volt, mint a többségnek.


*


Az intenzív tüdőgyógyászati szakellátás szakemberei gyakran vezetik válságkezeléskor a kórházak orvoscsoportjait. „A tüdő omlik össze leggyakrabban az intenzív osztályon, és sokféle betegség esetén” – mondja Dr. Pierre Kory, Marik pártfogoltja. „Az intenzív osztályok tüdőgyógyászai (...) a legszélesebb körben képzettek, a legfelkészültebbek és leginkább tapasztaltak a betegség minden vonatkozására és minden súlyossági fokára nézve, olyan mértékig, amelyet a többi orvos tudása meg sem közelít.”

Az intenzív vészhelyzeti egységeket az egész világon padlóra küldte az „új légúti pestis”, de Marik olyan intenzív orvosokból gyűjtötte össze a maga csoportját, akik csaknem 2000 szaklektorált tanulmányt és könyvet írtak, és együtt több mint százévnyi betegágy mellett szerzett tapasztalattal felvértezve álltak neki a sokszervi összeomlás és a súlyos tüdőgyulladás-típusú betegségek kezelésének. Ha valaki képes megfékezni a koronavírust egy élő páciensben, hát ők azok.

Marik a legkedvesebb houstoni orvoskollégájához, egy mexikói származású amerikai professzorhoz, Joseph Varonhoz fordult, akinek akadémiai kinevezése van mindkét országban, beleértve a Texasi Egyetem Egészségtudományi Központját, kutatási újításai vannak, közöttük egy hűsítő sisak [„cryo-helmet”], azzal mentette meg saját életét egy agyi érkatasztrófa bekövetkeztekor.

Ezután verbuválta a csoportba szepszis-terápiabeli harcostársát, Dr. Gianfranco Umberto Meduri-t, a memphisi Tennessee Egyetem Egészségügyi Tudományos Központjának olasz professzorát, a noninvazív intubáció [a testbe való behatolás nélküli mesterséges lélegeztetés] atyját, az ARDS [akut légzési distressz szindróma] és a COVID szteroiddal való kezelésének világra szóló tekintélyét.

Felkérte az együttműködésre régi, kedves kubai kollégáját és korábbi rezidensét, dr. Jose Iglesias-t, a New Jersey-i Seton Hall Egyetem Hackensack Meridian Orvostudományi Karának gyakran publikáló docensét és New Jersey állam egyik legnagyobb dialízis-központjának igazgatóját.

A csoport legfiatalabb, ötven éves tagja, Pierre Kory olyan szenvedélyes orvos-tudós, mint pártfogója, Marik. Kory a Wisconsin-Madison Egyetem egyik gyakran publikáló korábbi docense és intenzív kezelési szolgálatának vezetője, valamint az egyetemi kórház traumatológiai és életmentő központjának igazgatója volt – a világ egyik legfontosabb tudományos orvosi központjában.

Ha az áttörő kutatási sikerekkel vagy az ágy melletti gondozással megmentett életek hagyományos mércéjével mérünk, akkor ők a COVID-19 legkitűnőbb klinikai kutatói. Négy ragyogó bevándorló – Marik Dél-Afrikából, Meduri Olaszországból, Varon Mexikóból, Iglesias Kubából –, és Kory, egy hetyke New-York-i.

2020 márciusában tették meg első jelentős áttörésüket, a járvány harmadik hetén, amikor még csak 3800 amerikai halt meg. Ez azon az elképzelésen alapult, hogy a COVID-19-nek van egy nagy gyengéje: az, hogy a koronavírus nem öl meg senkit.

Marik úgy véli, ez annyira ördögi mechanizmus, hogy „az emberek nem elég okosak ahhoz, hogy megértsék”. A gazdatestet lerohanó és megbetegítő billió és billió koronavírus nem öli meg ezt a testet. De a betegség második hetében az összes koronavírus elpusztul, és mint trójai falóból kiömlő öngyilkos merénylők elárasztják a testet és „hatalmas vírustemetővé” teszik. Ez a saját szervezetre irányuló hiperimmun-reakciót indít el, az pedig olyan szörnyű sokszervi gyulladást és véralvadást okoz, amilyet az orvosok még soha nem láttak.

A COVID-19 miatt haldokló test összetett, félelmetes látvány. Gyengesége azonban egyszerű: „Intenzív ellátást végző tüdőgyógyászként tudjuk, hogyan kell kezelni a gyulladást és a vérrögképződést: kortikoszteroidokkal és antikoagulánsokkal” – mondja Marik. „Ezt az első osztályos tanulók is tudják."

A Marik és a Varon vezette kórházak a járvány kezdetétől fogva legyőzték a COVID-19-et. Rendkívül nagy túlélési arányt értek el kórházukban, eközben az Egyesült Államokban és Európában a betegek 40–80 százaléka haldokolt a betegségben. Sikereiket a csoport immár híres MATH + eljárásával érték el a COVID-19-betegek kórházi gyógyításában.

Biztonságos, olcsó, az FDA által jóváhagyott generikumokból: metilprednizolonból (szteroid), aszkorbinsavból (C-vitamin), tiaminból (B1-vitamin) levő koktéljuk, és a Heparin nevű vérhígító adagolása volt az első átfogó kezelés – valamint erőteljes kortikoszteroid- és antikoaguláns-kezelés a COVID-19 okozta halálozás megállítására.

Mindkét újszerű megközelítésű kezelés erősen ellenjavallta az egész ország és az egész világ összes nemzeti és nemzetközi egészségügyi hatósága, ám a későbbi tanulmányok mindkét terápiát a kórházi ellátás globálisan mérvadó eljárásává tették.

Ezen kívül Kory, Marik és munkatársaik közzétették az első átfogó COVID-19-megelőzési és korai kezelési eljárásrendjét (ezt végül is hívhatnák I-MASK-nak).

Ez az Ivermectin gyógyszer köré összpontosul – aköré, amelyet Trump elnök a Walter Reed kórházban kapott, és a sajtó erről nem adott hírt, holott valószínűleg ez mentette meg az elnök életét, miközben ő új, nagy gyógyszeripari gyógyszerekért kardoskodott.

Az orvosok azon nyomban közzétették áttörő sikereikről szóló beszámolóikat nonprofit kutatócsoportjuk, a Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (www.flccc.net) honlapján, így a világ bármely pontján dolgozó orvosok azonnal megtalálhatták és használhatták őket.

Marik, Kory, Varon, Meduri és Iglesias a pandémia elleni harc hőseivé váltak a földkerekség intenzív kezelést végző orvosai számára, akik életek ezreinek megmentésére használták az ő eljárásrendjüket, és az Egyesült Államok számos kórháza gyakorló orvosainak is szemében is hőssé váltak, így New Jersey államban a trentoni Szent Ferenc Orvosi Központban is. Itt Dr. Eric Osgood egy privát Facebook-csoportban tette hozzáférhetővé a MATH + protokollt intenzív terápiás orvosok ezreinek, miután megakadályozta vele betegei halálát a maga kórházában és országszerte magasztalták kollégáival.

Marik és munkatársai naponta több mint ötszáz e-mailt kapnak orvosoktól és betegektől, akik a COVID-19 legyőzéséhez könyörögnek segítségért – és ők mindenkinek válaszolnak: megvigasztalják a betegeket és családtagjaikat, tanácsot adnak más orvosoknak, és életeket mentenek. Ilyen e-maileket kapnak, például (szerkesztetlenül):

Kedves Dr. Marik, távoli helyről írok Önnek, Indiából (Bihar állam, Muzaffarpur). Az emberek itt nem olyan gazdagok, és nem engedhetnek meg maguknak költséges kezelést. Az Ön MATH PLUS protokollját használtam a TOTO-ban életek százainak megmentésére, nagyon csekély költséggel. Minthogy a kormányzati egészségügyi létesítmények száma korlátozott, kezeltem még 72%-os véroxigénszintű pácienseket is szobalevegőn, otthonról hozott oxigénnel, hasra fektetve őket és a MATH PLUS-t alkalmazva. Nem találok szavakat, hogy köszönetet mondjak ezért. Megérdemli, hogy Nobel-díjat kapjon a protokolljáért. A szavak nem segítenek, hogy megköszönjem. Dr. Vimohan Kumar

Világszerte sok kiváló orvos és tudós véli úgy, hogy Marik, Kory, Meduri, Varon és Iglesias megérdemelnék az orvosi Nobel-díjat.


*


Dr. Keith Berkowitz, a New York-i Madison Avenue-i Center for Balanced Health [A Kiegyensúlyozott Egészség Központjának] igazgatója és Dr. Robert Atkins egykori orvosigazgató, valamint Dr. Howard Kornfeld a Kaliforniában, Marin County-ban levő Recovery Without Walls Clinic [gyógyszer- és kábítószer-függőségtől, alkoholizmustól, valamint krónikus fájdalmaktól való szabadulást kínáló terápiát végző intézmény] alapítója rátalált Marikra, miközben a szakirodalomban a COVID-19-ben szenvedő betegek kezelésének lehetőségeit kereste, és meggyőzte őt, hogy hozzon létre egy nonprofit szervezetet, az FLCCC-t, hogy eljuttassa a hírt a világnak, és megmentse az emberiséget.

Egy Emmy-díjas cincinnati publicista, Joyce Kamen, és Betsy Ashton, a CBS News korábbi New York-i tudósítója félretette saját életét, és elkezdett fáradhatatlanul dolgozni, hogy elérjen minden neves tévés újságírót, tudóst és közegészségügyi szakértőt, akiket önök ismernek, és még több százat, akiket nem, azt a néhány tudományos szakújságírót, akik elnyerték a Pulitzer-díjat, és azt az ötezer hírügynökségi tudományos szakújságírót, akik nem, minden tudományos szerkesztőséget a CNN-től az NBC News-on át az Atlantic magazinig, minden kormányzót és nemzetgyűlési tagot, Trump elnököt, dr. Anthony Fauci-t, és amikor eljött az ideje: Biden elnökjelöltet.

Senki sem válaszolt.

Marik úgy vélte, hogy miután Trump elmondta beszédeit, Fauci és Dr. Deborah Birx pedig a járványgörbe ellaposításáról beszéltek, és a lezárásoknak való engedelmeskedésről, hogy ne haljanak meg milliók, hasznos lenne, ha azok az orvosok is nyilvánosan szót kapnának néhány percre, megosztva tudásukat a világgal, akik valóban életet mentenek olyan kezelésekkel, amelyek szinte mindenkit megmenthetnek. „Az emberek szükségtelenül halnak meg” – mondta Marik. „Feltörtük a koronavírus kódját!” Ám úgy tűnt, hogy ez senkit sem érdekel.

Kory 2020. május 6-án, a COVID-19 kezelésének ismertetését kérő szenátusi bizottság előtti első megjelenésekor még a szenátusnak is kijelentette, hogy a szteroidok „döntő fontosságúak” az életmentéshez, de bejelentését csend, gúny és megvetés követte.

Hat héttel később, az Oxfordi Egyetem Recovery Trial [A kezelési módszerek véletlenszerű mintavétellel végzett kiértékelése] publikációja bebizonyította , hogy az FLCCC orvosainak igazuk van, és így a kortikoszteroidok alkalmazása vált a COVID-19 kezelésének világszerte elfogadott normája, ez pedig megváltoztatta a járvány alakulásának pályaívét.

Most, miután már milliók haltak meg, a szteroidok alkalmazása maradt „az egyetlen olyan terápia, amelyről »bebizonyosodott«, hogy a COVID-19 életmentő kezelésének lehet tekinteni” – mondja a tanulmány, de csak „közepesen súlyos vagy súlyos betegségben szenvedő betegek esetében”.

Még nincs olyan jóváhagyott kezelés, amely megakadályozná, hogy a beteg még betegebb legyen, és megszüntetné a kórházak túlterhelését, és még mindig lehetséges, hogy ott a betegnek a halállal kell szembenéznie. Az óriás gyógyszeripar összes nem oltóanyaggal tervezett COVID-19-kezelése jócskán kudarcot vallott a halálozás csökkentésében – mondja Kory, – beleértve a Remdesivirt és a monoklonális antitest-terápiát. A COVID-19 Szent Grál kezelése továbbra is a kezünk közül kisikló hal.

Dr. Fauci társszerzője a JAMA: The Journal of the American Medical Association „A COVID-19 korai gyógykezelése döntő fontosságú szükséglet” című, 2020. november 11-én megjelent cikkének, amely elmagyarázza, hogy „sürgető szükség van arra”, hogy a korai kezelésekkel megelőzzük „a betegség előrehaladását és a hosszabb távú szövődmények kialakulását.”

Dr. Marik már egy hónappal korábban pontosan azt találta meg, amit Dr. Fauci keresett. A felfedezés meghökkentette. A professzor a „legújabb (és legjobb) szakirodalom” folyamatos áttekintése során októberben meglepő „adatjelet” talált a felszínre került latin-amerikai tanulmányokban: az Ivermektin biztonságos, olcsó, az FDA által jóváhagyott parazitaellenes gyógyszer, más célú használata során figyelemre méltó vírusellenes és gyulladáscsökkentő hatását tapasztalták, a COVID-19-nek a tudomány által ismert legerősebb gyilkosa.

Marik felfigyelt az Ivermektinre, de nem vette bele a protokolljaiba. Tudta, hogy ez a szer az alapvető gyógyszerek WHO összeállította listáján nélkülözhetetlen gyógyszerként szerepel, és a szakirodalomban – jól megalapozottan – „csodaszerként” szerepel. Felfedezője: Satoshi Ōmura japán mikrobiológus 2015-ben Nobel-díjat kapott érte, minthogy gyógyszere csaknem teljesen megsemmisítette a történelem két „leginkább elcsúfító és pusztító betegségét”, a folyóvakságot és az elephantiasist (egy testrésznek – leggyakrabban a lábnak – a nyirokkeringés elzáródása okozta rendellenes megnagyobbodását), amelyektől az afrikai országokban emberek milliói szenvedtek, és ez az orvoslás történetének egyik nagy eredménye.

A gyógyszer a rühesség és a tetvesség kezelésének alapvető szereként is ismeretes, az óvodáktól az idősek otthonáig.

Állatgyógyászati változata családi kutyák és macskák, valamint a földműves gazdaságok haszonállatainak millióit védi a férgektől és az élősködők okozta betegségektől.

Ez a Franciaországban vény nélkül kapható gyógyszer: az Ivermektin biztonságosabb, mint a Tylenol [Paracetamol], és „az egyik legbiztonságosabb gyógyszer, amelyet az emberiségnek valaha is adtak” - mondta Dr. Marik. „Negyven év alatt 3,7 milliárd adagot adtak be belőle, mondom, milliárdot, és csak rendkívül ritkán járt súlyos mellékhatásokkal.”

Egy korábbi ausztrál tanulmány, melyről az Antiviral Research folyóiratban beszámoltak, kimutatta, hogy az Ivermektin blokkolta in vitro az egyéb RNS vírusokat is, például a Dengue vírust, a sárgaláz vírusát, a Zika vírust, a nyugat-nílusi vírust, a madárinfluenzát és a HIV1 / AIDS-et, in vitro tönkretette a koronavírust is, „lényegében az összes vírusanyagot 48 óra alatt megsemmisítette".

De emberi lényekben való alkalmazásához további kutatásokra volt szükség. Marik októberre választ kapott aggodalmaira. A tanulmányok jól megtervezett egyetemi kísérletek voltak, amelyek csodálatos COVID-19 elleni hatást mutattak a paraziták kezelésére használt szokványos adagok beadásakor. Habár a nagy nyugati gyógyszeripar meglehetősen kicsi és végtelenül váltakozó, „egy méret jó mindenkinek” elvű, véletlenszerű kontroll-vizsgálatokon próbálta ki az Ivermektint, ezek a tanulmányok a világ minden táján dolgozó tudósok százainak és sok ezer ott élő betegnek a mozaikját jelentették, mindegyik ugyanolyan figyelemre méltóan hatékonynak bizonyult a COVID-19 minden szakaszában, függetlenül a betegnek adott dózistól, az életkorától

vagy az állapota súlyosságától. „A penicillint sohasem randomizálták” – mondja Marik. „Nyilvánvaló volt, hogy működik. Nyilvánvaló, hogy az Ivermektin is működik.”

Marik elképedt. „Ha azt mondanák önnek, kérem, mondja el nekem a COVID-19 kezelésére szolgáló tökéletes gyógyszer jellemzőit, milyet kérne?” Úgy vélem, leginkább valami biztonságos, olcsó, könnyen elérhető, vírusellenes és gyulladásgátló szert kérne. Erre azt mondanák: – „Nevetséges. Aligha lehetséges, hogy lenne olyan gyógyszer, amelyre mindez jellemző. Ostobaság!” De van ilyen gyógyszerünk. A gyógyszert Ivermektinnek hívják.

Ha Indiában országszerte osztogatnák 10 amerikai centért árult dózisokban, és az Egyesült Államokban hozzávetőleg egy Big Mac áráért, mondta Marik, akkor az Ivermektin számtalan életet mentene meg, a vírus változatait eltüntetné, feleslegessé tenné a gyógyszeripari óriások emlékeztető oltásait [a jelenlegi hivatalos álláspont szerint a védettség folyamatos fenntartására újra meg újra szükség lesz „emlékeztető oltásokra” – a ford. megj.], és az egész világon véget vetne a járványnak.

Nem voltak olyan hatékony, életmentő, jóváhagyott COVID-19-kezelések, amelyeket az orvosok a koronavírus terjedésének lelassítására vagy leállítására használtak volna a járvány folyamán, a betegség bármely szakaszában, kivéve a kortikoszteroidos kezelést, azt pedig Marik és társasága fedezte fel.

Most felfedeztek egy másik, még hatékonyabb kezelést, amely megmentheti a világot.

Marik biztosra vette, hogy a világ erre felfigyel.
Michael Capuzzo történetének hőse, Judy Smentkiewicz

gyógyulása után, újra otthonA koronavírusnak az Ivermektin által megroppantott

szimbolikus ábrázolása(folytatjuk)
Kövessen minket az MVSZ Sajtószolgálat Facebook-oldalon is.


MVSZ Sajtószolgálat

10875/210705


Előző részek:


Michael Capuzzo: Ivermektin, a gyógyszer, mely megroppantotta a koronavírust – Előzetes

Michael Capuzzo: Ivermektin, a gyógyszer, mely megroppantotta a koronavírust – Első rész