top of page

15 perces városok: A tanácsok megpróbálják elvenni szabadságunkat és irányítani az életünket
Eredeti cikk

Schiller Mária küldeménye


Miközben az Egyesült Királyságban a helyi önkormányzatok a 15 perces városok bevezetésével próbálkoznak, egy vezető bankár azt állítja, hogy a digitális személyazonosító "szuperalkalmazás" bevezetése elkerülhetetlen. Mindkettő disztópikus irányítási eszköz, és egyik sem elkerülhetetlen.


Nemcsak az Egyesült Királyságban csatlakoznak a városok a 15 perces börtön koncepciójához. A kanadai Edmonton például szintén tervezi a lakosok jogainak és mozgásszabadságának korlátozásához szükséges drákói ellenőrzési struktúra bevezetését.


Az Egyesült Királyság kormánya végül egy "szuperalkalmazást" fog bevezetni, amely minden egyes polgár összesített gazdasági lábnyomát tartalmazza, a hitelminősítéstől az ügyféladatokig – jósolta egy vezető bankár. Ez a gazdasági digitális azonosító a brit kormány NHS egészségügyi applikációjának gyors és széles körű elfogadása nyomdokaiba kíván lépni.


Az NHS alkalmazást először 2019 januárjában indította el a brit kormány, mint "minden egyes brit állampolgár egészségügyi adatainak egyablakos rendszerét". Az Egyesült Királyság pénzügyi ágazata tudomásul vette az NHS app "népszerűségét", és egy vezető banki tisztviselő szerint elkerülhetetlen az Egyesült Királyság polgárainak gazdasági adataihoz hasonló digitális azonosító bevezetése.


Bob Wigley, az Egyesült Királyság pénzügyi bizottságának elnöke a "szuperalkalmazásra" utalva, amely minden egyes brit állampolgár összes pénzügyi adatát hordozhatná, azt mondta: "Ez lesz az az év, amikor végre meggyőzzük a bankrendszert, hogy szükségünk van egy gazdasági digitális személyazonossági rendszerre, akárcsak az NHS applikációra".


A londoni Cityben kedden megrendezett New Digital Assets and Money Symposium konferencián felszólalva hozzátette: "Ez a pénzügyi alkalmazás személyes lesz, és minden egyes polgárhoz kötődik majd, mivel szükségünk van egy szélesebb körű, teljes mértékben digitális gazdasági identitásprogramra".


Wigley nem mond igazat. Nem elkerülhetetlen, és nincs is rá szükségünk.


Az alábbi videóban a UK Financial Preparedness összefoglalta a bizarr és aggasztó híreket a világ minden tájáról a disztópikus és emberellenes programmal kapcsolatban. A fenti riporttal kezdi, majd egy riport következik az Egyesült Királyságban található 15 perces városokról. Nem nehéz elképzelni, hogy a gazdasági digitális személyi igazolvány és a mozgás korlátozása a 15 perces városok koncepciójával hogyan fog zökkenőmentesen egybeolvadni.Ha a fenti videót eltávolították a YouTube-ról, akkor a Rumble oldalon ITT nézheted meg.


Tavaly közöltünk egy cikket az Oxfordshire Megyei Tanács által javasolt tervekről, amelyekben 15 perces városrészek és alacsony forgalmú városrészek szerepeltek Oxfordban. Oxford egyike annak az 1143 városnak és önkormányzatnak világszerte, amelyek csatlakoztak a C40 "Városok versenye a zéró felé" elnevezésű kezdeményezéséhez – olyan városok, amelyek vezetői "sürgősen a szén-dioxid-mentes gazdaságért dolgoznak". A C40 a polgármesterek globális hálózata, amely "sürgős lépéseket tesz az éghajlati válsággal való szembenézés érdekében".

Természetesen nincs éghajlati válság, a "szén-dioxid-mentes gazdaság" pedig pszichoblabla, ami lefordítva azt jelenti, hogy többet akarnak adóztatni minket és növelni a megélhetési költségeket, miközben elveszik a jogainkat és szabadságainkat.

A 15 perces városok koncepciója nem a demokratikus alapelveken alapul, vagyis nem azon, hogy az emberek közösen döntenek vagy egyetértenek egy elképzelésben. A valóság az, ahogy James Corbett mondta a Corbett Report egyik legutóbbi epizódjában, hogy arról beszélünk, hogy a városi tanácsok kezdik átvenni az irányítást, és elkezdik az embereket gondosan ellenőrzött terekbe terelni.


Oxford mellett az Egyesült Királyság más városai is felugrottak a szekérre. Canterbury nyilvánosságra hozta a város 5 "közlekedési zónára" való felosztásának tervét. London az ultraalacsony kibocsátású zónák ("ULEZ") kiterjesztését tervezi. Bristol és Sheffield tanácsa aláírta a városokon belüli szabad mozgás korlátozására irányuló terveket. Swansea tanácsa is megerősítette a 15 perces várossá válás tervét. Lancaster azzal próbálja eladni disztópikus 15 perces városrészi tervét, hogy azzal hasonlítja azt össze, hogy "olyan lesz, mint Amszterdam". Skócia pedig közzétette a 20 perces városrészek országos bevezetésének tervét.


De a britek visszavágnak. Szerdán az Echo arról számolt be, hogy a southendi tanács kizárta, hogy valaha is csatlakozik a 15 perces város programhoz. Február 9-én pedig Nick Fletcher, Don Valley parlamenti képviselője az alsóházban azt kérte, hogy a képviselők szánjanak időt "az úgynevezett 15 perces városok és 20 perces városrészek nemzetközi szocialista koncepciójának megvitatására".


"Az ultraalacsony kibocsátású zónák jelenlegi formájukban mérhetetlen gazdasági károkat okoznak minden városnak, azonban a zónák utáni második lépés a személyes szabadságjogokat is elveszi" mondta. "Sheffield már elindult ezen az úton, és nem akarom, hogy Doncaster, amely szintén egy munkáspárti szocialista tanács, ugyanezt tegye."(...)

 


735 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page