top of page

1993 óta számos kormányhivatal és szervezet szólított fel a vezeték nélküli technológia betiltására

Eredeti cikk:

Schiller Mária küldeménye
Az egyik első szervezet, amely a vezeték nélküli technológia és az általa az emberi egészségre jelentett veszélyek ellen emelt szót, az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) volt 1993. november 9-én. Az EPA akkoriban felhívta a Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) figyelmét arra, hogy "súlyosan hibás" expozíciós szabványokat vezetett be, amelyek veszélyeztetik a közegészségügyet.


Alig egy nappal később, 1993. november 10-én az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) hasonló hivatalos észrevételt tett az FCC-nek az FCC-nek a rádiófrekvenciás sugárzás elektromágneses hatásainak értékelésére vonatkozó irányelveivel kapcsolatban.


"Az FCC szabályai nem foglalkoznak a rádiófrekvenciás mezőknek való hosszú távú, krónikus expozíció kérdésével" – írta az FDA a dokumentumban, megismételve az EPA figyelmeztetéseit.

Kiderült, hogy számos különböző szövetségi ügynökség és más mérvadó szervezet szólalt fel a vezeték nélküli technológia ellen az évek során, csakhogy a végső döntéshozó szervek figyelmen kívül hagyták őket.

Ugyanebben az évben, 1993-ban az Országos Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Intézet (NIOSH) is felhívta az FCC figyelmét, hogy

nem megfelelő szabványokat ír elő, "amelyek csak egyetlen domináns mechanizmuson" – a test felmelegedése által okozott káros egészségügyi hatásokon – alapulnak.

Azóta újra és újra bombázzák az FCC-t és más hasonló szabályozó ügynökségeket külföldön tanulmányokkal és egyéb bizonyítékokkal, amelyek azt mutatják, hogy a vezeték nélküli technológia veszélyes – és még mindig nem tesznek semmit.


(Kapcsolódó cikkek: Tudtad, hogy az 5G expozíció tünetei nyugtalanítóan hasonlítanak a "COVID" tüneteire?)A vezeték nélküli sugárzás károsítja a gyerekeket, a madarakat és valójában MINDENKIT


A Cellular Phone Task Force már jó ideje nyomon követi ezeket az információkat, és kimutatja, hogy szakértői szervezetek és kormányzati szervek tucatjai és tucatjai kongatják a vészharangot az évek során a vezeték nélküli technológia veszélyeiről. Íme néhány kiemelkedőbb példa:


 • 1994-ben az Amateur Radio Relay League Bio-Effects Committee figyelmeztetett, hogy az FCC szabványa "nem véd a nem termikus hatások ellen".

 • 2000-ben az Egyesült Királyság Oktatási Minisztériuma arra figyelmeztetett, hogy a 16 év alatti gyermekek csak vészhelyzetben használjanak mobiltelefont.

 • 2002-ben a több mint 3000 német orvost tömörítő Interdiszciplináris Környezetgyógyászati Társaság azt javasolta, hogy tiltsák be a mobiltelefonok használatát a gyermekek számára, valamint minden mobiltelefon és vezeték nélküli telefon használatát az óvodákban, iskolákban, kórházakban, idősotthonokban, rendezvénytermekben, középületekben és járművekben.

 • 2003-ban az American Bird Conservancy és a Forest Conservation Council pert indított az FCC ellen, mivel a vezeték nélküli kommunikációra vonatkozó irányelvek miatt vándormadarak milliói zavartak el, és sokan közülük a mobiltelefon-tornyoknak ütköztek.

 • 2004-ben a Tűzoltók Nemzetközi Szövetsége tiltakozott a tűzoltóállomások tetejére telepített kommunikációs antennák ellen.

 • 2005-ben az Osztrák Orvosi Kamara arra figyelmeztetett, hogy a gyermekek semmilyen körülmények között ne használjanak Wi-Fi-t, vezeték nélküli telefonokat vagy mobiltelefonokat.

 • 2007-ben az Európai Környezetvédelmi Ügynökség, Európa legfőbb környezetvédelmi felügyelő szerve azonnali és drasztikus intézkedéseket sürgetett a vezeték nélküli sugárzásnak való kitettség csökkentése érdekében.

 • 2008-ban a francia Nemzeti Könyvtár egészségügyi aggályok miatt eltávolította az összes Wi-Fi routerét és vezeték nélküli internetet a létesítményből.

 • Szintén 2008-ban az orosz Nem Ionizáló Sugárzás Elleni Védelmi Nemzeti Bizottság arra figyelmeztetett, hogy a mobiltelefonon való beszélgetés még néhány rövid percig is veszélyes, különösen a gyermekek, a terhes nők, az epilepsziások, a memóriavesztéssel vagy alvászavarokkal küzdő emberek számára.

 • 2009-ben az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata sürgette a Kongresszust, hogy vizsgálja meg az elektromágneses mezők és a "méhcsaládok összeomlása" közötti kapcsolatot.

 • 2011-ben az Európa Tanács állásfoglalást fogadott el, amelyben azt javasolta, hogy az iskolákban csak vezetékes internetkapcsolat legyen elérhető.

 • 2016-ban az izraeli Haifa városa betiltott minden Wi-Fi-t az iskolákban.

 • 2018-ban Franciaország-szerte betiltották a mobiltelefonok használatát az összes általános és középiskolában.

Az elektromágneses sugárzás valósággal megviseli az emberi egészséget. Tudjon meg többet az 5Galert.com oldalon.


545 megtekintés

Comments


legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page