VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Rovósuli játék – A Twofish játékfejlesztő csapatának nagyszerű alkotása


Rovósuli játék

A rovásjeleket most már okostelefonokon is tanulhatjuk. A Twofish játékfejlesztő csapatának hozzájárulása a rovásműveltség terjesztéséhez. A Rovósuli játék többféle eszközön is elérhető. Az interneten, számítógépen is játszható, de a tervezők szándéka szerint elsősorban az okostelefonon várják a játszani és tanulni vágyókat. A játék – Rovosuli néven – ingyenesen letölthető az Android és IOS platformon. Sőt, Facebookon is játszható. A Rovás Infó menüsorában állandó helyet adunk a játéknak – hogy a rovás mindig szórakoztató legyen.

Rovásmenü

Betűrajzolás: az egérrel vagy az érintőképernyőn az ujjunkkal be kell satírozni a megjelenő fekete rovásbetűt. Ha ez sikerült, akkor megkapjuk a következő betűt. Tehát teljesen kezdőknek is jó, hiszen ehhez a feladathoz még gondolkodni se kell, csak satirozni és satirozni, amellyel remélhetőleg rögzül a betű alakja…

Betűgyakorlás: a rovás és latin betűket kell párosítani, hol a rovásjelek között, hol a latinbetűk között kell kiválasztani a megfelelőt. Vigyázz, egyre több betűből kell kiválasztani a megfelelőt!

Szóképzés: a megjelenő rovás vagy latinbetűs szavakat kell előállítani a betűk kiválogatásával.

Játék: A feladvány szavait a négyzetekbe írt betűk összekötésével kell újraírni – csak derékszögben haladhatsz!

A játékot segíti a nyílvessző, amely a rovás olvasási irányát jelzi. A program lehetőséget ad arra, hogy a korszerű egységes abc alapbetűi mellett más ábécéket is kipróbáljunk, a tervek szerint továbbiak is bekerülnek.

Jó játékot és tanulást kíván a Rovás Infó és a Twofish csapatai!

Mobilra telepíthető Rovósuli:

Számítógépre is telepíthető változat pedig