top of page

A magzati élet védtelen (videóval)

A Mi Hazánk Mozgalom kutatásai szerint a válaszadók 75%-a szerint szigorítani kellene a most lényegében akadálymentesen elérhető abortuszokat Magyarországon.

Tény, hogy ha az Alaptörvény szerint a magzatot a fogantatástól kezdve védelem illeti meg, úgy mégsem helyes az, hogy a "nők abortuszhoz való joga” alapján a terhességmegszakításokat a “súlyos válsághelyzetre” való hivatkozással akadálytalanul elvégzik anélkül, hogy az állítólagos válsághelyzetet kivizsgálnánk, és arra megoldásokat találnánk.

Ha szembeállítjuk az anya esetleges élethelyzetbeli nehézségeit egy emberi élet kioltásával, az eredmény nem lehet kétséges: ha a magzat ember, úgy az anya “emberi élet kioltásához való jog”-a értelmezhetetlen.

Az abortuszkérdés szerteágazó problémájára előbb vagy utóbb megoldásokat kell találnunk.

Ráadásul a közbeszédben ebben a kérdéskörben súlyosan egyoldalúan szemléljük az emberi jogok kérdését. Az abortuszpártiak szerint a nőt nem lehet befolyásolni a döntésében, és ezt a döntést minden esetben tiszteletben kell tartani.

Nem szempont viszont az abortuszon átesett és ezért meddővé vált, vagy súlyos depressziós, sokszor öngyilkosságba menekülő nők sérelme ugyanúgy, ahogy nem hallunk a magzatok emberi és élethez való jogáról, vagy az apáknak a terhességmegszakításba való beleszólásának jogáról. Nincs szó a szégyen és az elhallgatás okozta traumákról, az abortált magzatokkal kereskedő cégbirodalmak büntetőjogi felelősségéről, vagy az abortuszt elvégezni kénytelen orvostársadalom lelki sérüléseiről sem.

 

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page