top of page

Hol a fasoszféra?


MDF-es történet

Tisztelt Olvasó!

Kérem, ne vegye zokon, hogy most a szokásosnál is rövidebb leszek. Ugyanis egyszerre tolult figyelmem homlokterébe egy izgalmas, derék napló és egy velejéig aljas, kretén cikk.

A fasoszféra – azaz a fasiszta politikai közeg – a Fidesz volna. Az elpusztított sajtó pedig – többek között – a Kádár-rendszerbeli megszületése óta fáradhatatlanul csaholó HVG.

A naplóból, Kántor Béla MDF-es történetéből pedig itt és most – csattanós válasz gyanánt – elegendő egyetlen rövid bejegyzés 1990. szeptember 9-ről:

"Este a televízióban a kormány 110 napjáról egy órán keresztül kérdezte egy német, egy angol s két magyar újságíró Antall Józsefet, Horváth Balázst, Kádár Bélát, Bod Péter Ákost, Surján Lászlót. Végre egy kormánnyal foglalkozó műsor. Az eddigi megalapozatlan támadások, rágalmazások után. 110 nap után most először."

110 nap után először!

De azért fasoszférának akkoriban is a kormányzó erők lettek kikiáltva az éppen összebútorozó szocik és újliberálisok részéről.

A sajtótlan rendszerváltoztató nemzeti erőket hipp-hopp bedarálták. A Fidesz pontosan ebből okult egy életre. Ha már így is, úgy is daráló, így is, úgy is fasisztázás, fasoszférázás, akkor jobb teljes fegyverzetben megméretőzni, mint önként menni az alja politika vágóhídjára. Hát nem, tisztelt Olvasó?

(Kántor Béla könyvének teljes címe: MDF-es történet. Napló a rendszerváltozás idejéből: Antall József miniszterelnökre emlékezve)

 

38 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page