top of page

Meghívó – Megemlékezés Bajcsy-Zsilinszky Endrére


Bajcsy-Zsilinszky Endre

Mottó: „Bennünket a világeseményekből legfőképpen az érdekel, mi lesz az úgynevezett kis nem­zetekkel, főleg pedig: hogyan élhetjük a jövőben szaba­don a magunk életét, s betölthetjük-e a magunk hiva­tását itt, Európa szívében.” (Bajcsy-Zsilinszky Endre 1943. december 9. Országgyűlés.)

Bajcsy-Zsilinszky Endre halálának, 1944. december 24-én történt kivégzésének évfordulóján egyházi áhítattal, istentisztelettel egybekötött megemlékezés lesz a Deák téri evangélikus templomban 2018. december 24-én 13.00 órakor. Szolgál: Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész. Emlékező szavak: Zétényi Zsolt

13.45 órakor koszorúzással emlékezünk az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út sarkán lévő emléktáblánál és a Templom közelében lévő szobornál. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.

Bajcsy-Zsilinszky Endre országgyűlési képviselő, közíró, nemzetvédő politikus, jogász, a magyar függetlenség, a korszerű szentistváni állameszme és történeti alkotmány, a népi gondolat kiemelkedő harcosa volt. A beszélni már nem tudó Babits betegágyán felírta kora négy nagy szellemi tekintélyének nevét: Bartók, Bajcsy-Zsilinszky, Móricz, Szent-Györgyi.

Mindenkit szeretettel várunk!

Bajcsy-Zsilinszky Endre tisztelői

 

11 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page