top of page

Már a YouTube is cenzúrázza Tommy Robinsont


Valódi digitális hadjárat indult az aktivista újságíró ellen, aki arról lett híres, hogy egy muzulmán nemi erőszaktevő banda peréről tudósított a Facebook-oldalán, mindezért pedig a lehető leggyorsabban indult ellene eljárás. Ezúttal a legnagyobb videómegosztó tette feketelistára.

Mint ismert, a brit jobboldali újságírót „uszítás és a köznyugalom megzavarása” vétség miatt gyorsított eljárásban ítélték 13 hónap börtönre tavaly májusban.

Először a PayPal, most pedig a YouTube vezetett be szankciókat az újságíró ellen.

A legnagyobb internetes videómegosztó egy „kedves" üzenetben hívta fel Tommy Robinson figyelmét arra, hogy videóit ezentúl nem támogatják fizetett hirdetésekkel.

"Hiszünk a szólásszabadság elveiben, még akkor is, ha a beszéd népszerűtlen vagy potenciálisan sértő lehet néhány néző számára. A YouTube azonban nem teszi lehetővé a gyűlöletbeszédet és az erőszakot előmozdító vagy ösztönző tartalmat" – áll a levélben.

Tommy Robinson videóin tehát azért függesztették fel a hirdetéseket, mert szerintük az megsértette a hirdetési irányelveket.

"Bárki, aki látta az újévi videómat, tudja, hogy amit állítanak, nem igaz. A céljuk az, hogy eltávolítsák a YouTube-fiókomat" – nyilatkozta az újságíró.

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page