top of page

Egy belga nagyvárosban a gyerekeknek már csak a negyede belga


Muszlimok Antwerpenben

A fiatalabb generáció háromnegyede valamilyen külföldi háttérrel rendelkezik, és jellemzően ők a baloldalt támogatják, ami komoly következményekkel járhat az országra nézve.

A több mint félmilliós Antwerpenben egyre több a migráns és nekik is egyre több gyerekük születik, ennek pedig éles politikai vonatkozása van: míg korábban rendre konzervatív volt a városvezetés, addig erre jelenleg egyre kisebb esély van, ugyanis a bevándorló hátterűek mind a baloldalt támogatják. A legfrissebb népszámlálásból kiderült, hogy a város fiataljainak mindössze negyede valódi belga.

"Ennyi volt, Antwerpenben kisebbségbe kerültek a helyiek" – hozta címlapon a napokban a népszámlálási eredményt a francia nyelven megjelenő belga lap, a L'Express.

A város teljes lakosságát tekintve 53,2 százalék azoknak az aránya, akik külföldről származnak.

Muszlimok Antwerpenben. A City Monitor által készített felmérés rámutat, hogy a legtöbb migráns valamelyik észak-afrikai –döntő többségében Marokkóból– országból vagy Nyugat-Ázsiából származik.

A lap megjegyzi, hogy 2014 óta rengeteg migráns érkezett a térségbe, hiszen azelőtt csak 46 százalék volt a külföldiek aránya. Antwerpent 2013 óta a jobboldali Új Flamand Szövetség politikusa, Bart De Wever vezeti, azonban egyre nagyobb esély van rá, hogy át kell adnia a helyét valaki másnak, ugyanis a szavazati joggal rendelkező migrációs hátterű személyek szinte mindig a baloldalra szavaznak. Az Antwerpeni Egyetem kutatása szerint a török és marokkói gyökerű emberek majdnem 90 százaléka a tavaly októberi a választásokkor a baloldali képviselőkre tették le a voksukat, 31 százalékuk a szélsőbaloldali PVDA-ra húzta az X-et.

Ha alkoholt iszol az utcán, megvernek A muszlim többségű városban gyökerestül változott meg az élet. Tavaly, a turisták által is kedvelt, történelmi városban történt egy brutális támadás, egy idősebb embert és két felnőtt fiát fényes nappal vertek meg egy kebabosnál azért, mert sört (amiről egyébként Belgium nevezetes) mert inni az ebédje mellé. A Rooseveltplaatson található pitabárnak az utcai kiülős részében a muszlim tulaj és tettestársai azt követően támadták meg az idős vendéget és fiait, hogy azok alkoholt kezdtek inni az iszlám előírásai szerint működő étterem utcai részén.

 

14 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page