top of page

Feje tetejére állt világ. Tisztelt Olvasó!


Olvasom a mandiner.hu friss hírét, hogy kötelezni fogja az iskolákat a szólásszabadság biztosítására Donald Trump; ezt ígérte hétvégi beszédében az amerikai elnök.

Pestiesen szólva: nem semmi hír. A régi – nem feltétlen szép – világban ez azért még másképpen volt: általában a hatalom prüszkölt a sajtószabadságtól, és lejjebbi szinteken, például egyetemeken lázadoztak a diákok a sajtószabadságért.

Micsoda megbicsaklott, agymosott világ az, ahol a lázadásra hivatott fiatalok tiltakozásaiból leginkább csak a szellemi főáramok kiszolgálására, támogatására futja, no meg az azért való harc, hogy ezt szabadon tehessék, és aki erre nem hajlandó, azt eltakaríthassák az útból.

A mandiner. hu arra is beszámol, hogy Trump a szólásszabadságról szóló ígérete kapcsán a színpadra szólított egy konzervatív aktivistát, akit feltehetően a hangoztatott véleménye miatt ütöttek meg a Berkeley egyik épületénél. Az elnök arra biztatta őt, hogy perelje be támadóját, az egyetemet, és lehetőség szerint California államát is. Mi tagadás, egyet értek vele, tisztelt Olvasó.

15 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page