VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Feje tetejére állt világ. Tisztelt Olvasó!


Olvasom a mandiner.hu friss hírét, hogy kötelezni fogja az iskolákat a szólásszabadság biztosítására Donald Trump; ezt ígérte hétvégi beszédében az amerikai elnök.

Pestiesen szólva: nem semmi hír. A régi – nem feltétlen szép – világban ez azért még másképpen volt: általában a hatalom prüszkölt a sajtószabadságtól, és lejjebbi szinteken, például egyetemeken lázadoztak a diákok a sajtószabadságért.

Micsoda megbicsaklott, agymosott világ az, ahol a lázadásra hivatott fiatalok tiltakozásaiból leginkább csak a szellemi főáramok kiszolgálására, támogatására futja, no meg az azért való harc, hogy ezt szabadon tehessék, és aki erre nem hajlandó, azt eltakaríthassák az útból.

A mandiner. hu arra is beszámol, hogy Trump a szólásszabadságról szóló ígérete kapcsán a színpadra szólított egy konzervatív aktivistát, akit feltehetően a hangoztatott véleménye miatt ütöttek meg a Berkeley egyik épületénél. Az elnök arra biztatta őt, hogy perelje be támadóját, az egyetemet, és lehetőség szerint California államát is. Mi tagadás, egyet értek vele, tisztelt Olvasó.

MOGY-embléma_2019.png
Blogos rovatok
Kiemelt cikkek