top of page

Még lehetünk Isten kegyeltje... Tisztelt Olvasó!


Ha követi a napi fejleményeket, talán hozzám hasonlóan megrettent kissé: az Európai Néppárt csúcsjelöltje, a miniszterelnökünk által amúgy igencsak gálánsan méltatott Manfred Weber, jó néhány párttársával egyetemben. parázs szavakkal kelt ki Orbán Viktor ellen. A Sorost és Junckert ábrázoló, Brüsszelt támadó plakátkampány azonnali leállítását és Orbán bocsánatkérését követelik, s ha nem tenné meg, a Fideszt azonnal kizárják a Néppárt-családból. De nemcsak ők, az európai néppártosok, hanem mások is azzal kürtölik tele a világot, hogy Orbán vakmerősége, önfejű viselkedése átlépett minden határt, s végre meg kell büntetni őt, de úgy, hogy egy életre megemlegesse.

Ezek után este ezt találtam írni egyik munkatársamnak: „Ha Viktorunk ebből a helyzetből is kimászik, akkor vitathatatlanul korunk legnagyobb politikai zsenije – de legalábbis Istenünk kegyeltje, velünk együtt.”

Bevallom, hirtelenjében nem tudtam másra gondolni, mint hogy miniszterelnökünk tizenkilencre megint lapot húzott. Arra gondolhatott talán, hogy ha végül kizárják is, s ha emiatt balul sülhet is el a Fidesz számára az egész mostani EP-választás, Magyarország és Európa csakis nyerhet azzal, hogy a manapság legfontosabb kérdésben végre tiszta víz önthető a pohárba. Hiszen egy valami elvitathatatlan: ma egész Európa Orbánról és a politikájáról, ezen belül a bevándorlás kérdéseiről beszél.

Ma reggel aztán olvasom Bayer Zsolt idevágó, rövid eszmefuttatását, s nagyjából el is múlt minden rémületem (ha minden aggodalmam még nem is). Ebben a Magyar Nemzet publicistája felteszi a jogos kérdést: ki járna jól a kizárással? Szerinte a Fidesz. „Egyrészt, mert a lengyel és olasz konzervatívokkal, keresztényekkel és igazi európaiakkal összefogva olyan új pártot alapíthatnának, amely igen hamar fejére nőhetne ennek a lelkét vesztett, vörös vonalas néppártnak. És a Fidesz kizárása után jelentős kilépési hullám is megindulna a néppártból.”

Nem tudhatjuk, hogy valóban így lesz-e, tisztelt Olvasó. De hogy létezik derűlátó forgatókönyv, ez már biztos. Még lehetünk Isten kegyeltje...

32 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page