top of page

Az élet élni akar (Gavallér János három új verse)


Gavallér János

Ha a mag nem csírázna, hajnal se volna, se nap, se éjszaka. S a gondolatot ásva a legmélyebb cenzúra-pokolba, akkor és ott fog utat törni magának, ahol a szikla a legkeményebb. Mert az élet élni akar. Győztesek hatalomittas igazsága gyenge, a sziklán ott a repedés. Csak csillapodik, csendes a józan ész, látszatra haldoklik, hajlong, de az élet élni akar. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

(...) .......................................................

 

Gavallér János

Az élet élni akar Ha a mag nem csírázna, hajnal se volna, se nap, se éjszaka. S a gondolatot ásva a legmélyebb cenzúra-pokolba, akkor és ott fog utat törni magának, ahol a szikla a legkeményebb. Mert az élet élni akar. Győztesek hatalomittas igazsága gyenge, a sziklán ott a repedés. Csak csillapodik, csendes a józan ész, látszatra haldoklik, hajlong, de az élet élni akar. Ébred minden hajnalon, ott mélyen, a pokol tüzében a vágy újjászületik. Bármilyen mélyre temetve, bármi tudatmódosításon átsiklik, a mag csírázni kezd, a szikla reped, s a győztesek térden csúszva, könyörögve, földet dobálva rá, hatalomittas csúcsról a mélybe zuhannak. Vágyva a napra, az élet élni akar. 2019.03.20.

Emlék A csendsötétség őrületében fényvágyam árnyék, s úszok szurok-tenger mélyében bűvölő érmék fülemben csörtető hullahegyei fölött. Elnyelt szemem csarnoklabirintusa, s az érzékelés-létmivoltomból már csak üvölteni szeretnék, de csak sírni tudok. Sötétség van, s a földön áthatol észrevétlenül a fény. Vissza-visszakacsingat szívszorító nirvána-emlék. 2019.03.21.

Vágydimenzió

Dolgozz! Aludj! Dolgozz! A szentszéknek áldozz! Dolgozz! Aludj! Dolgozz! Holnap a ma-vágy kong. Dolgozz! Aludj! Dolgozz! Nézz! Láss! Programozott látomás, vágyálom. Dolgozz! Aludj! Dolgozz!

Dolgozz! Aludj! Dolgozz! Élj! Lásd, mások is mind: Munkamániás drog- hatás alatt nyögik vágyálmaikat! Dolgozz! Aludj! Dolgozz! Élj a mának! Dolgozz! Csak most van. Élj, csak most! Nincs holnap, hát dolgozz!

Más is mind így jutott máról a holnapra! Dolgozz! Aludj! Dolgozz! Álmodj, új holnapra ébred vágyálmod!

Élj a mának! Élheted? A titok csak most van. Álmodj! Aludj! Érted? Álmodj, új holnapra ébred vágyálmod?

2019.03.23.

15 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page