top of page

Emberséget és egyenlő védelmet a fogyatékossággal élő embereknek!


Egy emberséges társadalomban nem szabad elvenni azon emberek életét, akik valamiben különböznek a többségtől, pl. valamilyen fogyatékossággal élnek. Ehelyett szeretettel és törődéssel kell őket (és családjaikat) körülvennünk egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Alapvetőnek és természetesnek tűnhet ez a megállapítás, de sajnos a gyakorlat ma mást mutat: világszerte bevett szokás lett a fogyatékos (pl. Down-szindrómás) emberek méhen belüli szisztematikus kiiktatása.

Tekintettel arra, hogy a Down-szindrómával kiszűrt magzatok 80-90%-át abortálják Európa-szerte...

Tekintettel a náci rezsim fogyatékos emberekkel szembeni eugenikus törekvéseinek nemzetközi szintű egységes elítélésére... A hitleri Németországban széleskörben alkalmazták az eugenikát = fajegészségtant, ami a magasabb rendű embertípus kitenyészthetőségének az elmélete. Pont ez ellen erősítették meg nemzetközi szinten az élethez való jogot a II. világháború utáni időszakban.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon a fogyatékos embereket idősebb koruktól védi csak a törvény, mint az ép fejlődésű embereket... Egy egészséges magzatot 12 hetes korától védinek az abortusztól a magyar törvények. Egy olyan magzat viszont, akit a fogyatékosság 50%-os gyanújával diagnosztizáltak, szabadon abortálható a 12-20. hétig, sőt, egyes esetekben akár a 24. hétig is.

Tekintettel arra, hogy a prenatális vizsgálatok, melyek következménye leggyakrabban a fogyatékos emberek születésének megakadályozása, felerősítik a társadalomban a fogyatékos emberekkel szembeni negatív előítéleteket és elnyomó tendenciákat...

Tekintettel Ferenc pápa gondolataira a fogyatékos gyermekek abortálásáról... „Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világ szörnyülködött azon, amit a nácik műveltek, hogy 'gondoskodjanak' a faj tisztaságáról. Ma ugyanazt tesszük, csak fehér kesztyűben!”

Kifejezve aggodalmunkat és tiltakozásunkat a fogyatékossággal élő embereket sújtó diszkrimináció és eugenikus gyakorlatok kapcsán, a petícióhoz csatlakozva kérjük a Kormány tagjait és a parlamenti képviselőket:

1. Alkossanak jogszabályt a fogyatékossággal élő emberek fogantatástól kezdődő esélyegyenlőségéről, illetve diszkriminálásuk, és minden eugenikus gyakorlat tilalmáról.

Mindannyiunkra szükség van ahhoz, hogy megszüntessük az eugenikus abortuszok magyarországi gyakorlatát!

Csatlakozzon Ön is a Down-szindrómás és fogyatékos emberek védelméhez, tegyük egy kicsit jobbá és emberségesebbé a világot!

 

5 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page