top of page

Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért


(...) Beszédében a magyar kormányfő elmondta: az eddigi európai parlamenti választások nem tűntek sorsdöntőnek, annyit voltak hivatottak meghatározni, hogy bal- vagy jobboldali elnök legyen. Példaként említette Jean-Claude Junckert, akiről azt lehetett hinni, hogy jobboldali, „erre kiderült, hogy tőrőlmetszett szocialista."

Most azonban valóban történelmi választás előtt állunk, Európa jövőt választ magának. A tét az, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetői lesznek-e az uniónak. Orbán Viktor szerint arról dönt Magyarország, hogy megvédjük-e a keresztény kultúránkat, vagy átadjuk a terepet a multikulturalizmusnak.

Május 26-án a keresztény civilizáció a tét – jelentette ki a kormányfő. Mint mondta, az Európai Unió (EU) megalakulásakor nagy lélekkel és kis testtel rendelkezett. Manapság ez pontosan fordítva van: nagy a teste, de kicsi a lelke.

Brüsszelben létezik egy buborék, a kiváltságos európai elit virtuális világa, amely elszakadt a valóságos élettől – hangzott el a kormányfő beszédében. Hangsúlyozta: a politikának a valóságon kell alapulnia. Brüsszel nem veszi figyelembe, nem akarja figyelembe venni a realitásokat, a nemzetállamok életének valóságát. Ezért fordulhat elő, hogy „a katolikus bajor Weber sértegeti a magyarokat. Egy brüsszeli bajor tehet ilyet, de egy müncheni bajor soha nem tenne így."

Éppen ezért „nem vagyunk hajlandóak alávetni magunkat Brüsszelnek, ha az a magyaroknak nem jó". A miniszterelnök emlékeztetett, hogy lassan kilenc éve vitázunk Brüsszellel, említve például a rezsicsökkentést vagy a migrációs hullámoktól védő kerítés megépítését.

A Juncker vezette Európai Bizottságról is szólt Orbán Viktor, erősen kritizálva azt. Mint mondta, „az angolok kimennek, a bevándorlók bejönnek – ez a Juncker-bizottság mérlege".

Az európai álom megtört, de legalábbis behorpadt.

Orbán Viktor a Századvég felmérését idézve hangsúlyozta, Franciaországban 68 százalék, de még Németországban is 52 százalék mondja azt, hogy a következő generációknak rosszabb lesz. Ez az arány Magyarországon mindössze 26 százalék. További kutatást is idézett, mely szerint a magyarok 80 százaléka úgy gondolja: a keresztény kultúrát meg kell védeni.

A kormányfő szerint Európa ma kulturális meghasonlással és identitászavarral küzd, ezért születik kevesebb gyerek, ezért támogatja inkább a migrációt. Pedig lenne ereje arra, hogy megállítsa a migránsokat, hiszen Európa nagyobb, mint az Egyesült Államok és Oroszország együttvéve, egy 500 milliós kontinensről van szó.

Brüsszel akárhogy csűri-csavarja a javaslatokat, a vége mindig a migráció támogatása lesz.

Orbán Viktor szerint míg a magyarok célja „megőrizni Európát és hazánkat olyannak, mint amilyennek megismertük", addig a brüsszeli buborékban többségbe kerültek eltörölnék a keresztény kultúra elsőbbségét. Ha pedig ez sikerül nekik, akkor a nemzetállamokat is felszámolhatják. Brüsszel végcélja nem más, mint az Európai Egyesült Államok. A miniszterelnök szerint a szovjet példából okulva el kell utasítani azt, hogy Brüsszel kezébe több hatalmat adjunk.

Orbán Viktor ezért hétpontos programot hirdetett:

1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak! 2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére! 3.Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül! 4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot! 5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit! 6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát! 7. Bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén!

 

8 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page