top of page

Nem én szerkesztem a Kurucinfót! – Novák Előd a Mandinernek


Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéhez hasonlóan a Szávay István-féle botrányos hangfelvétel esetében sem az a lényeg, hogy ki készítette, hanem, hogy mi van rajta – mondta a Mandinernek Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke, aki szerint a Kurucinfó nem pártjuk szócsöve, de amit beküld nekik, az jó eséllyel megjelenik a portálon. Interjúnk.

– Varga-Damm Andrea legfrissebb interjújában azt mondta nekünk, hogy a Mi Hazánk Mozgalom egyik tagja készítette a Jobbik tisztújító kongresszusán a Szávay Istvánról kiszivárgott hangfelvételt, amelyen a politikus egy zsidó nő megverésével dicsekedett. Valóban így történt?

– Nem hiszem, és nem véletlen, hogy Varga-Damm nem is mert megnevezni senkit, ez így csak üres vádaskodás. Vona Gábor már évekkel korábban kiszorított engem a vétójával, így én ott sem voltam ezen a Jobbik-kongresszuson, ahol ez a felvétel készült, így ezzel a neojobbikosok kell elszámoljanak. De mint ahogy Gyurcsány Ferenc őszödi beszédénél, itt sem az a lényeges kérdés, hogy ki készítette a felvételt. Arról kell beszélni, hogy mi van azon a hangfelvételen.Milyen társasággá fajult az a szervezet, amelyben egy nő megverésével kérkedni lehet? Ilyen szempontból (!) az is mindegy, hogy megtörtént-e az eset, vagy hazugsággal kérkedett Szávay. Az is jellemző, hogy Varga-Damm szerint a CEU melletti – szerintem elvtelen – kiállásával jóvá tette Szávay a zsidó nő megverésével való kérkedést.

– A jobbikos politikusnő egyébként jó barátságban van a baloldali ellenzék számos politikusával, sőt kijelentette, hogy baloldali és liberális elemek is vannak a Jobbik programjában. Mit gondol erről?

– Ideológiai katyvasz, ami az egyesült balliberális oldalon van, sőt a minden áron való hatalomra kerülés érdekében már a Fidesszel való nagykoalíciót is szorgalmazta Varga-Damm. Ezzel szemben a Mi Hazánk se Gyurcsány, se Orbán rendszeréből nem kér, harmadik utat építünk a MIÉP-pel és az FKGP-vel megvalósított nemzeti összefogásunk keretében. Nekünk már nem rivális szervezet a balliberális oldalra átállt Jobbik, nem is kívánok vele többet foglalkozni.

– Varga-Damm a múltkori, kurucinfós sajtóklubról szóló bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában azt írta: „Örülök ennek, mert végre látható lesz, hogy kik képviselik ezt a hazudozó bűnbandát. Most legalább végre személyek is láthatók lesznek, akik ellen rágalmazásaik és becsületsértéseik miatt meg lehet indítani az eljárásokat.” Mit szól ehhez?

– Folyton pereskedik, de az ő ügyvédi kamarából való kizárásáról nagyokat hallgat, pedig akármiért nem zárnak ki onnan senkit. Engem mindig megtalálhatott, névvel, arccal vállaltam írásaimat, telefonszámom is évtizedek óta nyilvános és változatlan. Ugyanakkor örülök, hogy a Kurucinfó lehetőséget nyújt azoknak is, akik úgy küldenek be egy-egy, például politikusbűnözést leleplező információt a portálnak, hogy szeretnék megőrizni anonimitásukat. Ezért örülök, hogy

van egy ilyen, akár magyar Wikileaksnek is tekinthető felület...

(...)

 

13 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page