top of page

A Kárpát-medencei magyarság egyik legismertebb dalát gondolták újra (videó)

„Szimfonikusokkal kiegészítve egészen más hangulatban szólal meg ez a nóta, és nagyon örülök, hogy végre elnyeri végső és talán legszebb formáját" – mondta Nyerges Attila, az Ismerős Arcok vezetője az együttes legismertebb dalának új verziójáról. A Nélküled az elmúlt 12 évben a Kárpát-medencei magyarság egyik legfontosabb könnyűzenei alkotásává vált, amihez új hangzással készített méltó videót a zenekar. Klippremier az Origón.

Az Ismerős Arcok zenekar idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját, és többek között ebből az alkalomból gondolták újra emblematikus, Nélküled című dalukat. Azt, amely a 2007-es megjelenése után, az évek alatt az egész Kárpát-medencei magyarság összetartozásának a dala lett.

Az újragondolás pedig szimfonikus verziót jelent, de az Ismerős Arcok tagjai is mind részt vettek a felvételen. A szimfonikus megtámogatás egyik fő oka pedig az volt, hogy megfelelő módon tudják visszaadni azt, amiről és ahogyan a Nélküled szól. A dal, amely annak idején meghozta a nagy áttörést a zenekar életében, és talán éppen ezért is sokan még mindig ezzel azonosítják az Ismerős Arcokat. Fontos tudni, hogy a Nélküled-et a határon túli magyarság a Himnuszhoz hasonlóan tiszteli, szereti és énekeli különleges események alkalmával.

Az Ismerős Arcok YouTube-csatornáján eddig egy több mint 10 éves koncertfelvételből készült kisfilmes verziója volt a Nélküled-nek, aminek egyébként több mint 34 milliós a nézettsége,de az együttes már nem elégedett a régi képi világgal. A zenekar vezetője, Nyerges Attila az Origónak erről azt mondta, „a dal azóta már olyan ívet futott be, amihez az a kisfilm rég nem méltó”. A régen vágyott szimfonikus támogatás és a képi megújulás jegyében pedig elkészült az új videoklip:

Egyébként a klip szereplői válogatott emberek. A videó lényege az, hogy érdekes arcokat mutasson be, amivel megpróbálja a teljes magyarságot lefedni mindennemű hovatartozás nélkül. A zenekar tagjain kívül rengeteg civil látható a klipben, akiket egy forgatócsoport „vadászott le” Magyarországot és a határon túli településeket járva. így az utca embere került a felvételre, szerepet senki sem játszott:a hentes hentes, a mentős mentős, a fogorvos fogorvos, a pap pap és a földmunkás is földmunkás. Természetesen mindenki tudta, hogy mihez adta az arcát.

(...)

 

4 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page