top of page

Matteo Salvini különös hitvallása


„Olaszországot és az életemet Mária Szeplőtelen Szívére bízom!”

„Mária szeplőtelen szíve győzelemre fog vinni minket.” – jelentette ki egy május 18-án Milánóban mondott kortesbeszéde végén Olaszország katolikus kormányfő-helyettese, Matteo Salvini, egy a közelgő európa parlamenti választások kapcsán tartott kampánygyűlésen. A pártelnök ezután egy rózsafüzért vett elő a zsebéből, majd megcsókolta és a magasba emelte azt.

Hogy nyomatékosítsa az üzenetét, ugyanezen a napon a belügyminiszter Salvini ezt az üzenetet is közzétette a Twitter oldalán:

Olaszországot és az életemet Mária Szeplőtelen Szívére bízom!

Az Európába történő tömeges bevándorlást ellenző erők egyik vezéralakjaként Salvini éles kritikákat kapott a megnyilvánulásáért, nemcsak a világi sajtótól, de egyházi személyektől is. A kritikusok között tűnt fel Pietro Parolin szentszéki államtitkár is, aki az esetről épp egy a sokszínűséget és a szabad migrációt támogató, A Népek Fesztiváljaelnevezésű rendezvényen nyilatkozott.

Úgy gondolom, a pártpolitika megoszt, de Isten mindenkié. Mindig veszélyes, ha valaki önmaga számára Istenhez folyamodik – mondta a bíboros.

„Büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok” – jelentette ki Salvini az őt ért bírálatokra. „Büszke vagyok a történelmi gyökereinkre, és hitet teszek egy befogadó és nagylelkű társadalom mellett. Egy dolog azonban nagylelkűnek lenni, és egy másik dolog öngyilkosságot elkövetni.” – írta válaszként a Facebook oldalán.

Parolin bíboros szavaira válaszolva Salvini az La7 televíziós csatornán úgy nyilatkozott: „Én vagyok a legutolsó a keresztények között: elváltam, bűnös vagyok, káromkodok, háromszor megyek szentmisére egy évben. De megvédem a történelmünket és a katolikus iskoláinkat.”

„Ha hiszek Istenben és Mária védelmét kérem, ez zavar valakit?” – tette hozzá.

Mint nemrég írtuk, a pápai alamizsnás, Konrad Krajewski bíboros május 4-én úgy nyilatkozott az Il Messaggero nevű olasz lapnak, hogy bár lehetséges a pápától áldást kérni, Ferenc pápa biztosan megtagadná az áldást Matteo Salvinitől, a belügyminiszter politikus bevándorlásellenes intézkedései miatt.

Salvini 2018 szeptemberében kérvényezte már a szentszéktől, hogy Ferenc pápa kihallgatáson fogadja őt, a Szentatya azonban januárban Angelo Becciu bíboroson keresztül azt üzente válaszul Salvininek, hogy nem kaphat tőle addig kihallgatást, amíg a migráns emberekkel szemben ennyire szigorú politikát képvisel.

 

9 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page