top of page

Böjte Csaba: Azért csak elhangzott százezernyi torokból, Ferenc pápa előtt a székely himnusz (PS-vid

Első alkalommal látogatott el Erdélybe a Római katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa a pünkösdi héten. Egy héttel a hagyományos csíksomlyói búcsú előtt misézett a somlyói nyeregben. Csíkszereda környékén napok óra özönvízszerűen ömlik az eső, amely mégis elállt a Szentatya érkezésekor. Ferenc pápát több mint százezer ember várta, és mivel hivatalosan a román állam látja vendégül, a misén több miniszterével együtt részt vett Viorica Dăncilă kormányfő, Magyarországot mások mellett Áder János köztársasági elnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselte.

Zarándokolni azt jelenti, hogy mint nép hazatérünk – jelentette ki beszédében a a pápa, akinek miséjét kiegészítették az erdélyi magyar és a román egyházi méltóságok is kiegészítették anyanyelvükön. Ferenc pápa utalt a történelmi sebekre, és megbékélést hirdetett az Erdélyben élő népek között.

A PestiSrácok.hu helyszínen tartózkodó stábja a Szentatya látogatása után annak jelentőségéről kérdezte Erdő Péter bíborost, az Esztergom-Budapesti főegyházmegye érsekét, a Szentatya székelyföldi látogatására ezer gyermekkel érkező Böjte Csaba atyát, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, Soltész Miklóst, az Emmi államtitkárát, illetve a pápai vizitre érkezett anyaországi és erdélyi zarándokokat.

(...)

 

20 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page