top of page

Merkel és Orbán együtt ünnepel. Tetszik érteni?

Tisztelt Olvasó!

Habár elvileg nyári uborkaszezon van a sajtóban, azért bőven lehet többé-kevésbé érdekes eseményekről, tanulságos véleményekről hírt kapni. Egyiktől sem képedtem el azonban annyira, mint az MTI egyik friss közleményétől, amely szerint „közösen emlékezik meg Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök augusztus 19-én a Páneurópai Piknik 30. évfordulójáról Sopronban”. Mondom, tisztelt Olvasó, nem négy-öt évvel ezelőtti hír ez, hanem még meleg. Az utáni, hogy megesett már a európai parlamenti választási kampány, túl vagyunk a Fidesz néppárti felfüggesztésén, a V4-ek lázadásán, a bizottsági elnöki posztra pályázó Soros-emberek megfúrásán, s már magunkhoz vehettük azokat a nyilvános balliberális rettegéseket is, amelyek Magyarország katasztrofális nemzetközi elszigetelődését ecsetelték, bizonygatták.

Ezek után idejön Merkel, a legfőbb migránshívogató és migránssimogató, hogy együtt ünnepeljen Orbánnal, az európai liberálisok esküdt ellenségével, akik szerint ő Európa első számú diktátora, a jogállamiság, a demokratikus rend legfőbb veszélyeztetője, az illegális bevándorló tömegek lelketlen kitagadója.

Tetszik ezt érteni, tisztelt Olvasó?

Lehet, hogy csakugyan új szelek fújnak majd?

Lehet, hogy Merkel csakugyan csapdában vergődött? Különféle erők nyomása miatt ugyan nem tudott kitérni a migránsok tömeges befogadása elől, de ettől még régóta tudja már, hogy ebben a kérdésben Orbánnak van, Orbánnak volt igaza? Lehet, hogy nem volt abban a helyzetben, hogy nyíltan szembeszállhasson akár Weber, akár Timmermans bizottság elnöki ambícióival, a mögöttük állók akaratával, de ettől még Európa számára maga is jobbnak látta, ha más jelölt után néznek? Olyan jelölt után, aki képes lehet eltéríteni a bizottságot az önkényeskedő, politikacsináló pályáról, s e helyett az összes tagállam javának szolgálatára rábírni? Lehetséges, hogy Merkel rájött, e pillanatban Orbán lehet az ő legfőbb szövetségese abban, hogy Európa s Németország sorsát egy jobb irányba tereljék? Hogy megmeneküljön a teljes önfeladástól és önpusztítástól?

Ön mit gondol, tisztelt Olvasó?

21 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page