top of page

Bármikor vállalom az átvilágítást! – Toroczkai László a Mandinernek


A Jobbiknak és az LMP-nek vége, a DK és a Momentum mögött globális érdekkörök állnak, a Mi Hazánk Mozgalom pedig igenis életképes párt – mondja Toroczkai László a Mandinernek. Ásotthalom polgármesterét új pártja eddigi teljesítményéről, korábbi jobbikos időszakáról és a vele kapcsolatos régi ügynökvádakról is kérdeztük. Nagyinterjúnk.

– Tavaly tavasszal azt mondta nekem: a Mi Hazánk Mozgalom egy éven belül erősebb lesz, mint a Jobbik. Tény, hogy erősödtek, de nem volt ez túlzottan magabiztos kijelentés?

– Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy jelenleg már nem vagyunk erősebbek, mint a Jobbik. Az európai parlamenti választásokon ők az ötödikek lettek, mi pedig a hatodikok, közvetlenül mögöttük. Ők 6,6, mi pedig 3,3 százalékot értünk el. Ez szerintem óriási eredmény, hiszen míg a Jobbik gyökerei 1999-ig vezetnek vissza, azaz egy húszéves pártról beszélünk, mi egy egyéves párt vagyunk. Ők évi 2,7 milliárd forint állami támogatást kapnak, mi 0 forintot. Egyértelműen kiderült, hogy a Mi Hazánk Mozgalom életképes párt, meg tudtunk állni a saját lábunkon. Az EP-választáson egyébként biztos vagyok benne, hogy még nem mindenki szavazott ránk, aki belpolitikai kérdésekben egyetért velünk. A kampány fő témái a migráció, a brüsszeli politika voltak, és bár a határkerítés ötletadója például én voltam, kormánypártként a Fidesz volt olyan helyzetben, hogy meg tudta építeni azt. Ezért gondolom, hogy sokan, akik a legtöbb kérdésben velünk értenek egyet, a Fideszre szavaztak. Eközben a Jobbik szavazói számára most vált nyilvánvalóvá, hogy a pártjuk olyan elképesztő zuhanásba kezdett, ami hamarosan a megsemmisülésével fog véget érni. A közvélemény-kutatási adatokkal sosem törődtem, tavasszal is egy-két százalékra mértek minket, mi pedig 3,3 százalékot értünk el. Egyáltalán nem biztos tehát, hogy nem vagyunk erősebbek, mint a Jobbik.

(...)

– Visszatérve a Jobbikra, tényleg úgy látja, hogy nincs jövője a pártnak?

– A Jobbik szavazóbázisa húsz százalékról egy év alatt hat százalékra esett. Ez történelmi vereség. Nem hiszem, hogy lehet itt jövőről beszélni. Szegeden például, a szülővárosomban a Jobbik egyszemélyes párt maradt. A szegedi Jobbik vezetője és teljes tagsága egy személyben Tóth Péter, aki 2006 és 2010 között mellettem harcolt Gyurcsány Ferenc rendőrei ellen. Gondolom, látta a fényképet, amelyen ő a cigarettájával a kezében az MSZP-stand mellett egyedül álldogál, és Botka Lászlónak gyűjti az ajánlásokat. Ez tökéletes szimbóluma annak, hogy mi lett a pártból. Vége. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a Jobbiknak vége. Amit egy évvel ezelőtt mondtam, az nagyjából teljesült.

(...)

– A környezetvédelem, a „zöld ügy” hagyományosan a baloldali és liberális pártok témája volt. Úgy érzi, eljött az ideje, hogy a jobboldali, konzervatív pártok is magukévá tegyék, programjukba emeljék a témát? Megvalósítható ez?

– A Mi Hazánk Mozgalom alapításakor javasoltam, hogy a zöld legyen a pártunk színe, mire valaki megjegyezte, hogy „de hát a zöld az LMP-színe!”. Én erre azt mondtam, hogy akkor majd elvesszük tőlük! Mi kezdettől fogva zöld párt is vagyunk. Nagyon büszke vagyok rá, hogy létrehoztuk a Zöld Hazánk platformot, a Mi Hazánk Mozgalom természet-, környezet- és állatvédelmi kabinetjét, melynek vezetői Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő és Dr. Csereklye-Klapwijk Erzsébet Krisztina, aki a téma szakértője. Az EP-választáson megvertük az LMP-t, amely egy tízéves párt, és a Jobbikhoz hasonlóan parlamenti frakcióval és óriási állami támogatással rendelkezik. Egyébként az LMP-nek is vége. A zöld szín, a remény színe pedig immáron a miénk.

– És kik azok a „vadliberálisok”, akiket az előbb említett?

– A liberális gondolkodású pártok, főként a DK és a Momentum. Itt elsősorban a pártok vezetőire, vezető politikusaira gondolok, mert a szavazóik és a szimpatizánsaik közt sok a megtévesztett ember. Mi most egyébként pont egy olyan kampányt fogunk elindítani, amely a Momentumot célozza. Be fogjuk bizonyítani, hogy a Momentum nem az, aminek sokan gondolják, nem egy lelkes, naiv, tisztességes a fiatalok, által alapított tiszta politikai párt, amely a korrupt, régi pártokat akarná leváltani. A Momentum Emmanuel Macron és a mögötte álló globális erők „leányvállalata”. Ezek itt nem lelkes, a magyar emberek javát akaró fiatalok! A Momentum politikusai havonta járnak Macronékhoz „eligazításra” az Élysée-palotába. Emmanuel Macron a Rothschild bankház segítségével futott be gyors karriert és kapta meg az elnöki széket, hiszen korábban az ő bankáruk volt. Azután pedig meghirdette, hogy egész Európában ezt a módszert kell követni, és globalista bankárokat kell politikai hatalomhoz juttatni. A Momentum az ő magyarországi eszközük ehhez. A Facebook által letiltott, több mint kétszázezer ember által követett oldalamon a Momentum alapításakor leírtam, hogy „vigyázó szemünket Párizsra vessük”, ami alatt az előbb elmondottakat értettem. Eleinte még a momentumosok is büszkén tették közzé a francia elnökkel közös fotóikat. A Momentummal számolni kell. Ha nem teszünk semmit, előbb-utóbb kormánypárt lesznek. Persze nem a „tehetséges” politikusaiknak köszönhetően – hiszen neveket sem nagyon tudunk felsorolni közülük Fekete-Győr Andrásén kívül –, hanem amiatt a globális erő miatt, ami mögöttük áll. Ez pénzt és globális médiahatalmat is jelent számukra.

(...)

 

7 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page