top of page

Egyre közelebb a kilométeres lövéshez. Mónus József fantasztikus világcsúcsa – és levele az MVSZ eln


918 méterre repítette nyílvesszőjét Mónus József, minden idők legnagyobb távlövő íjásza. A versenyt Nevada és Utah határában lévő Salt Flastban, a sós sivatagban rendezték miként tavaly is, és mindig 1940 óta – tájékoztatta a Magyarok Világszövetségét maga a FARKAS (azaz maga Mónus József).

Gratulálunk ehhez a fantasztikus világcsúcshoz!

Egyben gratulálunk egész családjának, hiszen feleségével Mónusné Ruszin Annával, fiával Mónus Lászlóval és az ő párjával, Prokaj Kiarával együtt 11 világcsúcsot javítottak az Amerikai Egyesült Államokban megtartott World Archery versenyen.

Idézünk pár sort Mónus József Patrubány Miklóshoz, az MVSZ elnökéhez írt leveléből:

"Szétszakadva, sebekkel, gyötrelmekkel, rengeteg munkával, viharverten álltunk ott, ugyanakkor örömteljesen, szívünkben és lelkünkben a dicsőséggel, a pompával, a büszkeséggel, a boldogságunkkal, őseink tiszteletével, akaratunk, a hitünk erejével! Tudod, ugyanakkor láthatatlanul, de érezve leheletüket ott vannak milliók melletted, akiknek szívében ugyanolyan erő emeli felfele a magyar zászlót!

Mi csak tenni akartunk a magyarság hírnevéhez úgy, hogy közben nem mérlegelsz, csak mész lehajtott fejjel az utadon.

Az egy évig tartó felkészülésben, a napi 500 vagy 1000 kilőtt nyílvessző lövése közben nem lehet erre mit mondani, akkor hogyan lesz a holnap, csak este amikor összerogysz a fáradságod miatt, akkor kéred a jó Istent, a Sorsodat, adjon holnap több erőt neked.

11 világrekordot úgy lőni, hogy megálmodta két család, ugyanakkor millió ember vágyaival, reményeivel, elvárásaival a lelkedben megmérkőzöl bárkivel a világon a kilőtt nyílvesszőiddel.

Ani tanít, Kiara a Semmelweis egyetemre Laci az Óbudai egyetemre jár, úgyhogy nagy nehézség tanulni és felkészülni. De Farkasnak születtek, kötelességük a harc!

Nagy csata volt ez számunkra, talán az életünk csatája.

Képzelje el a jelenetet mindenki. Eredményhirdetés: Mindenki ott van és várakozik aki számít :

Ott álltunk és elmeséltük a díjkiosztó ceremónia porondján, hogy a 907 álomhatárt miért is ostromoltam kitartóan éveken keresztül.

Elmeséltem, így lett jogcímem elmesélni a győztes jogán a 907 évi pozsonyi diadalt.

Meghallgatták és most már mindenkinek, még az amerikaiaknak is könnyes lett a szemük.

Sírtak, és örültek a lövésnek!

A sors úgy hozta, hogy Frenk, egy 30 éve kint élő magyar barátom eljött a versenyre és ebbe a sírós hangulatban felolvastatott Ábrahám Lincoln és a magyar szabadságharc huszárjainak közös történetét. Most már mindenki büszke volt és szinte mindenki sírt!..."

18 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page