top of page

Pórul járhat a Budaházy Eddára támadó brazil homoszexuális aktivista – Már nyomoz a rendőrség


Megtört a jég! Közösség tagja elleni erőszak gyanújával indított nyomozást a rendőrség a júliusi homoszexuális parádé egyik külföldről importált résztvevőjének ügyében, aki rátámadt Budaházy Edda életvédőre, meglökte és megpróbálta lefejelni őt. Bár a lefejelés nem sikerült, a Büntető törvénykönyv a támadási szándékot is büntetni rendeli, az pedig még súlyosabbá teszi az esetet, hogy a brazil aktivista az övétől eltérő szexualitása miatti gyűlöletből támadt rá Budaházy Eddára. Fordított esetben ilyen támadásért szigorú büntetéseket szokott kiszabni a magyar jogszolgáltatás – meglátjuk, most is így tesz-e.

A PestiSrácok.hu még júliusban, közvetlenül a homoszexuális parádé után írt arról, hogy egy külföldi, feltehetőleg dél-amerikai nő (vagy nőnek tűnő személy) a felvonulás végén, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél több tanú szeme láttára rátámadt az egyik ellentüntetőre, Budaházy Eddára. A Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom vezetője férjével együtt az Erzsébet téri ellentüntetés után egy transzparenssel érkezett a „Pride” záró helyszínére: „A házasság Magyarországon 1 férfi és 1 nő szövetsége. Nyugodjatok bele!”. A külföldi nő nekirontott Budaházynak, meglökte őt, és láthatólag próbálta lefejelni, ám ez nem jött össze neki. Valószínűleg azért gurult dühbe, mert az életvédő előzőleg angolul megkérdezte tőle: miért van itt, miért nem megy haza.

Budaházy Edda és jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás a helyszínen feljelentést tett, ám a BRFK korábbi megkeresésünkre azt válaszolta: ezzel az esettel összefüggésben nem indult büntetőeljárás, és nincs tudomásuk feljelentésről sem. (Viszont két ellentüntetővel szemben közösség tagja elleni erőszak miatt nyomoznak, egy felvonuló ellen pedig garázdaság szabálysértése miatt.) Ám Budaházy Edda később a feljelentést ügyvédje útján, írásban megismételte, és ez alapján a rendőrség immár nyomozást indított közösség tagja elleni erőszak gyanújával ismeretlen elkövető ellen.

(...)

 

17 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page