VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Jogerős: nagy nyilvánosság előtt is nyugodtan lehet gyalázni a magyarságot!


Mégsem jogsértés leírni azt, hogy „büdös magyar migráns”, illetve „magyar bandita” – mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla pénteki jogerős határozatában. A Kisbán Tamás vezette bírói tanács ezzel megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, amely még elmarasztalta a patologikusan magyargyűlölő Tóta W. Árpád tavaly novemberi írását megjelentető HVG-t. Hajmeresztő, de az ítélőtábla egy liberális német jogelvre hivatkozott a verdikt indoklásában – ami azt a látszatot kelti, mintha Magyarországon immár idegen államok jogszabályaival legalizálnák a magyarellenes gyűlöletkeltést.

A Fővárosi Ítélőtábla Kisbán Tamás vezette tanácsa szerint mégsem követett el jogsértést Tóta W. Árpád, amikor tavaly november 7-én [milyen szép dátum! – P. T.] a HVG.hu-n megjelent Magyar ember nem lop, csak kalandozik című cikkében „büdös magyar migránsokat” és „magyar banditákat emlegetett”. Íme, a kifogásolt részek szövegkörnyezetestül:

„Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért."