top of page

Megalakult a Lovas István Társaság


Hivatalosan is megalakult a Lovas István Társaság, amely azzal a céllal jött létre, hogy megőrizze és továbbadja mindazon értékeket, amelyeket az ország egyik legnépszerűbb újságírója képviselt – értesült a Magyar Nemzet.

A társaság lapunkkal közölte, elsősorban újságírói díj alapításában gondolkodtak, amelynek neve Lovas-díj, és évente egyszer nyerheti el egy olyan kolléga, aki azt az értéket képviseli munkájában, mint az elhunyt Lovas István.

– Lóránt Károly, az ismert közgazdász és újságíró felajánlotta, hogy a következő öt évben saját zsebből fedezi a Lovas-díj egyébként szerény, százezer forintot jelentő összegét – ismertették a közleményben. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy Gaudi-Nagy Tamás jogász, ügyvéd készítette el az egyesületi formában működő Lovas István Társaság alapszabályát.

– Elsődleges célunk Lovas szellemi örökségét ápolni, gondozni, s bemutatni, milyen szakmai és erkölcsi mércét képviselt ő. Szeretnénk előmozdítani a nemzet sorskérdéseivel, politikai életével kapcsolatos, nemzeti értékeket védő, tisztességes sajtómunka nagyobb megbecsülését is, valamint az ezt a szellemet képviselő alkotók együttműködését és érdekeinek védelmét. Célunk az is, hogy a határon túli magyar nemzeti közösségek megmaradását segítsük – közölte a társaság, hozzátéve, az egyesület tagja lehet mindenki, aki magát a magyar nemzethez tartozónak tartja, feddhetetlen előéletű és cél­jaikat elfogadja.

 

32 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page