top of page

Éktelen rikácsolásba kezdtek a svéd Zöldek, a Fidesz a fő felelős


Svédországban úgy látszik, mindig jelentkezik egy baloldali képviselőnő, hogy a magyar kormányra támadjon. Annika Strandhäll szerint Orbán családvédelmi akcióterve rasszista, Heléne Fritzon pedig elképedt azon, hogy „a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg”, s az állam nem támogatja a gender tanulmányokat, ellenben „pénzt ad a nőknek, hogy több gyereket szüljenek”.

Valószínű úgy érezték az északi országban, hogy rég foglalkoztak Magyarországgal, így ezúttal a gambiai édesapától és svéd édesanyától származó Alice Bah Kuhnke írt véleménycikket a baloldali Aftonbladet nevű lapba. Ebben azt a horvát a Dubravka Šuicát kritizálja, aki a demokrácia és demográfia területéért felelős biztosjelölt az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságban.

A zöld EP-képviselőnőnek már a demográfia szó sem nagyon tetszik, mert azt szerinte a „jobboldali populisták„ használják, kettős értelemben, egyrészt az államaikban növelni szeretnék a születésszámot (ez valóban megbocsáthatatlan bűn!), másrészt migrációellenes jelentéstartalmat is tulajdonít a kifejezésnek. Példaként a Fideszt említi, a magyar kormánypárt szerinte azt szorgalmazza, hogy meg kell szüntetni az abortuszt, hogy szüljenek minél többet az európai nők, így védve ki a muszlim bevándorlók áradatát – szörnyülködik Alice Bah Kuhnke. Ezáltal pedig – a zöldpárti politikus érvelése szerint – az abortuszellenesek egyben rasszisták is bevándorlás-ellenességük miatt, hívószavuk pedig a demográfia. A kissé zavaros írás végén ellenállást ígér ezekkel a nem kellően haladó, csúnya populistákkal szemben.

A szemmel láthatóan teljesen megzavarodott svédországi zöld képviselőnek végül Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára sietett a segítségére. „Nincs abortusz-vita. Mi a családbarát politikát támogatjuk. Az erős családok teszik Európát is erősebbé. Amúgy el tudja valaki mondani, hogy miért baj az, ha támogatjuk a gyermekvállalást, kiváltképp úgy, hogy a magyarok több gyermeket szeretnének vállalni a mostaninál?” – tette fel a kérdést Novák Katalin a Twitteren.

Csak egy adalék Alice Bah Kuhnke munkásságához: Ő volt az, aki a kultúráért és demokráciáért felelős miniszterként amellett szállt síkra, hogy üdvözölni kellene az Iszlám Államért harcoló terroristák hazatérését, és integrálni kell őket a társadalomba.

 

10 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page