VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Teljesen lenullázta magát az ellenzék


Már csak néhány nap van az önkormányzati választásokig, ezért elkerülhetetlen, hogy összegző megállapításokat tegyünk a kialakult politikai állapotokról.

A legfontosabb: a napokban-hetekben nyilvánosságra került hang- és videófelvételek, Karácsony őszödi beszéde, a Lackner-féle kispesti bemutató, az újpesti Varju László vesztegetési kísérlete stb., stb. – mint a jéghegy csúcsai – után meg kell állapítanunk kellő visszafogottsággal és önuralommal, hogy az ellenzék hatalmas károkat okoz az ország közállapotaiban mind politikai, mind mentális értelemben egyaránt. Közel olyanokat, mint amilyeneket Gyurcsány Ferenc okozott 2006-ban. Éppen ezért előrebocsátom a végkövetkeztetésem: nem is egyszerűen pártérdek, hanem alapvetően nemzeti érdek, hogy az önkormányzati választásokon a választópolgárok leváltsák ezt az ellenzéket, amely méltatlanná vált szerepkörére.

De melyek is az ellenzék által okozott legnagyobb károk?

Először is az – melyről korábbi írásaimban is szót ejtettem –, hogy az ellenzék, a posztkommunista DK-tól és MSZP-től egészen a Jobbikig, nem demokratikus ellenzék. A demokratikus ellenzéknek ugyanis az az egyik legfontosabb ismérve, hogy a parlamenti választások eredményét elfogadja, tudomásul veszi, hogy nem ő került hatalomra, mert a választók a másik politikai tábornak szavaztak bizalmat.

Nem lázít, nem bomlaszt, nem szaladgál mindennap az utcára tüntetni, nem kelti azt a látszatot, mintha rendkívüli állapotok alakultak volna ki azzal az országban, hogy a nemzeti oldal alakíthatott ismét kormányzatot. Nem megy be sokadszor a köztévé épületébe cirkuszolni és közleményeket beolvastatni, mintha forradalmi állapotok lennének – mert nincsenek azok. Nem bojkottálja és obstruálja a parlament munkáját hétről hétre, nem zülleszti a parlament stílusát és beszédmódját ordenáré megnyilatkozásokkal és bekiabálásokkal, engedetlenségi megmozdulásokkal. Nem beszél ostobaságokat nap mint nap arról, hogy az országban diktatúra van és Orbán egy második Hitler, hogy megszűnt a sajtószabadság (mondják el ezt szabadon százféle médiumban!), hogy az országban éheznek az emberek és nagy a nyomor.

És végül: nem tesz úgy, mintha az önkormányzati választások tétje az Orbán-kormány leváltása lenne.

Tehát úgy viselkedik, ahogyan a demokraták szoktak viselkedni demokráciában. Arra törekszik, hogy hiteles programmal, alternatív elképzelésekkel meggyőzze a választókat arról, hogy legközelebb érdemes lesz rájuk szavazni, mert jobban kormányozhatják ezt az országot, mint a mostaniak. Teszi ezt megfontoltan, higgadtan, okosan érvelve, megalapozottan és hihetően.

De nem, ez az ellenzék hisztérikus, program nélküli, gyűlöli a politikai ellenfelét, és mesterséges pánikot kelt, tehát ez az ellenzék rombolja a demokráciát.

Elmondok itt egy rövid történetet, amelyet egy ismerősömtől hallottam. A 2010-es önkormányzati választások előtt egy fiatalember azt kérdezte meg egyik kortársától, aki megrögzött baloldali, szocialista szavazó, hogy Demszky Gábor húszéves áldatlan, romboló fővárosi főpolgármesteri tevékenysége után ugye most már nem rá, hanem Tarlós Istvánra szavaz? A válasz a következő volt: inkább felköpök a levegőbe és aláállok, de mégis Demszkyre szavazok azért, mert nem szabad, hogy a fővárost egy jobboldali politikus irányítsa.

Nos, ez az a mentalitás, aminek köze nincs a demokráciához. Az országnak viszont demokratikus ellenzékre van szüksége.

Másodszor, a jelenlegi ellenzék morális értelemben züllött, labanc és komprádor magatartást folytat, amikor állandóan a brüsszeli, illetve a globális liberális elit kegyeit keresi, utasításait hajtja végre, sőt hasznos idió­taként még rá is licitál azokra a bevándorláspárti, nemzeti szuverenitást romboló, keresztényellenes lépésekre és elképzelésekre, amelyeket a fősodor képvisel. Nem beszélve arról, hogy a DK-s, momentumos és szocialista euró­pai parlamenti képviselőik – Dobrev, Ujhelyi, Cseh, Donáth – elképesztő aknamunkát folytatnak annak érdekében, hogy fideszes EP-képviselők ne jussanak semmilyen pozícióhoz, ami a demokratikus szokásjog alapján megilletné őket.

De ennél még rosszabb, hogy korlátlan gyűl