top of page

Tudományosan bizonyították, hogy a munkanélküliség öl


A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, és az alacsony fizetés is súlyos veszélyeztető tényező, mutatták ki egy németországi kutatásban. A jelenség nem új, a magyar származású John Komlós közgazdász korábban is elmondta a Makronómnak, hogy szerinte a munkanélküliség nem természetes, munka nélkül nincs élet.

„Hogy lenne természetes a munkanélküliség? Történik ilyesmi a természetben? Az emberek mindig is dolgoztak és kellett is dolgozniuk. Munka nélkül nincs élet, nem tudunk túlélni. Ezért kell egy rendszer, amely minden egyes embernek megadja a munkát, aki csak dolgozni akar, vagy akinek szüksége van rá. Itt viszont nagyon is szükségünk van innovációra, hogy mindenkinek munkát adhassunk. Ide intézményi innovációk kellenek. A munkaidőt csökkenteni is lehet: nyolc óráról hét órára például. Egyből több munkalehetőség adódna” – nyilatkozta a Makronómnak a nemzetközileg jól, ám itthon eddig alig ismert magyar származású közgazdász.

Német kutatók mintha szó szerint e gondolatokat szerették volna bizonyítani, egy friss kutatás szerint ugyanis a munkanélküliség tényleg nem természetes, a halálozás esélyét legalábbis növeli.

(...)

 

3 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page