VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

Állítsák meg a radikális abortusztörvény bevezetését Észak-Írországban!


Észak-Írország eddig tudta: a várandósság során két életről van szó. Egy emberséges társadalomban sem az anyát, sem a születendő gyermeket nem hagyhatjuk magára.

Megdöbbentő módon parlamenti képviselők a londoni Westminster-palotából úgy döntöttek, hogy bevezetik Európa legextrémebb abortusztörvényét Észak-Írországban. Hihetetlen fejlemény, hogy az írek nemzeti pártja (Sinn Féin) támogatja ezt a közvetlenül Londonból érkező radikális változtatást, amely szembemegy mindazzal, amiért korábban kiálltak.

http://www.citizengo.org/hu/lf/174443-allitsak-meg-radikalis-abortusztorveny-bevezeteset-eszak-irorszagban

Az új törvény ajtót nyit a következő borzalmak előtt:

  • Korlátok nélküli abortusz lehetősége a várandósság 28. hetéig (7. hónap).

Nem lesz jogszabály a 28. hét előttre vonatkozóan. A 28. héten megszülető gyermekek nagyon nagy eséllyel túlélnék a megszületést! Észak-Írország ezzel Európa fővárosává válhat a késői abortuszok tekintetében.

  • Diszkrimináción alapuló abortuszok: a nyúlszájjal, lábdeformációval, Down-szindrómával vagy más betegséggel, illetve fogyatékossággal érkező születendő gyermekek abortálása.

A rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint a születés előtt Donw-szindrómával diagnosztizált magzatok 90%-át vetették el Angliában és Walesben.

Az észak-írek ezzel szemben pozitívan állnak a Down-szindrómás gyermekekhez. Észak-Írországban az Egészségügyi Minisztérium legfrissebb adatai szerint, amíg 52 gyermek született meg Down-szindrómával, csupán egy észak-ír magzatot abortáltak Angliában vagy Walesben. Tehát látjuk, hogy az észak-ír emberek még megbecsülik fogyatékos embertársaikat, és nem szabadulnak meg tőlük kegyetlen eszközökkel születésük előtt. A radikális abortusztörvény viszont alapvetően fogja megváltoztatni ott is a fogyatékos emberekhez való alapvető hozzáállást. Erről beszélt egy fogyatékos brit parlamenti képviselő a Lordok Házában.

  • Nemi alapú abortuszok: a neme (leggyakrabban azért, mert lány) miatt abortálnak egy születendő gyermeket.

  • Ikerabortuszok: ahol gyakran a szülők választják ki, hogy az ikerpár melyik tagja éljen, és melyiket abortálják.

  • Fájdalomcsillapítás nélküli abortusz: nem lesz rendelkezés arról, hogy fájdalomcsillapítót kapjanak az abortusz során a már fájdalmat érző magzatok.

  • Abortálni kívánt, de élve született kisbabák magukra hagyása orvosi támogatás nélkül.

A késői abortuszok során történő élveszületés gyakoribb, mint gondolnénk. Az ausztráliai Victoriában, ahol hasonló szélsőséges abortusztörvény létezik, egy hivatalos vizsgálat szerint szerint, 2011-ben 40 abortusz végződött élve születéssel. Victoria népessége 5,5 millió fő.

  • Tizenöt év alatti lányok a szülők tudta és beleegyezése nélkül mehetnek abortuszra.

  • Nem lesz jogi korlátozás arra, hogy az abortuszt