top of page

​ LMBTQ-meséket írat óvodásoknak a Labrisz Leszbikus Egyesület (+ néhány velős hozzászólás)

LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők és más, „valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz” tartozó szereplőkkel írat át meséket óvodások és iskolások számára tervezett mesekötete számára a Labrisz Leszbikus Egyesület.

A következő pályázati felhívás jelent meg a Labrisz Leszbikus Egyesület honlapján november elsején:

A pályázathoz első körben nem kész szöveget, hanem mindössze egy (vagy több) vázlatot kérünk elküldeni 2019. november 20-ig a labrisz@labrisz.hu címre. Második körben a szerkesztők által kiválasztott vázlatok szerzőitől 2020. január 31-ig várjuk majd a maximum 15.000 karakteres, kész meséket. A díjnyertes pályaművek szerzői egyszeri 40.000 forint honoráriumban részesülnek.”

Néhány hozzászólás:

33

Vázlat. A mű címe: Mai brémai muzsikusok. A szereplők: szőke, kékszemű fiatalemberek, akik lányokat szeretnek és templomba járnak. Klasszikus német népzenét szeretnének játszani a kikötőváros utcáin, hagyományos német nyelven. A várost vezető szabadelvűek és liberálisok azonban nem engedik ezen törekvéseiket kibontakozni, mert túl sok közösséget sértenének meg a fenti jellemvonások és célkitűzések miatt. A muzsikusok ezért feladják álmaikat, és alkalmazkodnak a kor elvárásaihoz. Némelyik NGO-knél helyezkedik el, másokból multikulturalizmus szakértő lesz, mások harcot hirdetnek a populizmus és a nacionalizmus ellen. Őszinte megbánásukat látva a városvezetés gesztust gyakorol, és hetente egyszer muzsikálhatnak együtt. Egy tökéletesen hangtalanított üres visszhangkabinban.

Megtalálta 2019. november 4. 13:19

20

"A jól ismert mesék mai közegben játszódó, újraírt változatait várjuk olyan szereplőkkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak." Ehhez minek óvodásokat bevonni? Bemásoljátok a mese szövegét a szerkesztőbe, cut + paste aszereplők neveivel, kész a féllábú-afroafrikai-queer-muzulmán érzékenyítő szar. Ha viszont beviszitek ezeket a szemeteket az óvodákba, akkor mi is beviszünk nektek valamit, amit ti nagyon nem szerettek. A lófaszt a seggetekbe, leszbikusok!

packó 2019. november 4. 13:46

9

Hát, ez hányadék. Mivel a gyerekeket baszogatják, simán szívlapáttal tenném helyre ezeket a rohadékokat. + Hogy kerülnek a buzik közé a határon túliak? "LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal vagy mentális zavarral élnek, idősek, határon túliak, alkoholbeteg,..."

8

És van bőr a képükön a "nem keresztények"-et üldözött kisebbségként feltüntetni. mintha egyébként ez egyetlen csoportot alkotna. Megnézném, hogy manapság hányan vallják magukat kereszténynek, és hányan ateistának meg minden másnak. Meglepne, ha a keresztények alkotnák a többséget.

OberEnnsinnen 2019. november 4. 13:51

11

A Labrisz Leszbikus Egysület kapcsán, most először írok ilyesmit, nem tudom, G. Soros -EFFEKTÍVE - mit érdemel a rothasztásáért. Csak azt tudom, ha lövedék közeledne a homlokába, nem kapnám el.

rezvez 2019. november 4. 14:03

10

:D És akkor a szegény cigánylegény elment az öregasszonyhoz és elkérte a nyugdíját. Több se, vagyis több is kellett volna neki, ezért addig ütötte, fojtogatta, míg be ne vallotta, hogy ennyi az összes. Ma is élne, ha meg nem halt volna. A szegény cigány legény el is nyerte jutalmát, több év henyélés után az állam milliókkal ajándékozta meg, mert a szegény cigány legény panaszkodott az ellátásra.

OberEnnsinnen 2019. november 4. 14:09

3

""Emanuel Reichhorn rabbi jegyzőkönyvei Emanuel Reichhorn francia fõ rabbi végzetes diskurzusa, temetési esemény a Svéd Nagy-rabbi Simeon-ben-Ihuda felett, Csehország"

"" 12. Gúnyolódásainkkal és velük szembeni támadásainkkal papjaikat, vallásukat nevetségesnek tesszük. Akkor lelkük uraivá válunk." " 13. Minden fontos pozícióban létrehoztuk a saját embereinket. Törekednünk kell arra, hogy ügyvédeket és orvosokat biztosítsunk a Gojok számára; ezek lelkiismeretük igazgatóivá válnak. " " 14. De mindenekelőtt monopolizáljuk az oktatást. Ezáltal elterjesztjük a számunkra hasznos ötleteket, és alakítjuk ki a gyermekek agyát, amire nekünk illik. " "17. Vigyázzunk arra, hogy ne akadályozzuk férfiak házasságát a keresztény lányokkal, mert rajtuk keresztül a legszorosabb körökbe kerülünk, és ezen felül a keresztény nők körében megsemmisítsük vallásuk alapelveit és gyakorlatát. " "18. Izrael fiai... vezetik az átkozott keresztények gazdasági életét; befolyásuk a politika és a viselkedés felett uralkodik. .” "19. Az előre rögzítettek szerint rájuk engedjük a forradalmat, amely a kereszténység minden osztályának megsemmisítésével feltétlenül rabszolgáinkká teszi a keresztényeket. Így teljesül Isten ígérete az ő népe számára."

péterx 2019. november 4. 14:10

6

A homoszexualitás nem jog / egyszerűen egy félresiklott állapot /, s a világ sokfélesége már nem-beteges módon nagyszerűen létezik.

Kvasztics Fedor 2019. november 4. 14:14

10

@Jeszenszkypoulos

Elég zavaros válasz, de megpróbálom megértetni, miről van szó. Van egy kisebbségi valóság és a többség nem kér belőle. Ennyi. Abból, hogy elfogadjuk a létezésüket, még nem következik, hogy ünnepeljük őket, az pedig főleg nem, hogy gyerekeinknek róluk szóló propagandát folytassunk. Azt mi, a normális többség döntjük el, hogy gyerekeinket hogyan és mire neveljük. Már csak azért is, mert az szintén a mi dolgunk, mire "érzékenyítjük" gyerekeinket. Egy biztos, nem úgy neveljük őket, hogy minden ilyen-olyan kisebbséget többre tartsanak, mint a társadalom többségét.

Kvasztics Fedor 2019. november 4. 14:18

6

@packó

Minél több, önkényesen meghatározott kisebbséget, minél szélesebb kört vonnának be a kisebbség fogalmába, hogy aztán ezeket, bár semmi közük egymáshoz, együttesen már többségnek mondhassák.

 

35 megtekintés
legte Tanka.jpg

VARGA DOMOKOS GYÖRGY művei itt és a wikin

dombi 2023.jpg
vukics boritora.jpg
acta 202305.png
gyimothy.png
dio.jpg
KIEMELT CIKKEK
MOGY2023.jpg
bottom of page